MIKLAVŽEVO DARILO: Danes pri nakupu nad 60 eurov brezplačen paket suhih ekoloških marelic!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Zdrave navade, zdrava koža

Zdrave navade, zdrava koža

Znanstveniki so dokazali, da zdrave navade prispevajo k daljšemu življenju. Pitje vode, pravilna prehrana, dober spanec in gibanje so ključni za naše dobro počutje ter lepo in zdravo polt. Berite dalje, saj vam bomo predstavili pet nasvetov za lepo kožo, ko vam zmanjka navdiha, nastopi hladno vreme in utrujenost. Trik pa je, da pričnete sedaj in se nasvetov držite vsakodnevno. Pomagate si lahko tudi z lističi, ki si jih lahko obesite v kuhinjo ali kopalnico, ki vas bodo spomnili na zdravo navado.

Preberite več

Je vse to igra ali je vse to res? Selena Gomez in njena bipolarna motnja, lupus itd.

Je vse to igra ali je vse to res? Selena Gomez in njena bipolarna motnja, lupus itd.

Nekajkrat sem že opisala, da bom letos po več kot desetletju preživela prvo zimo v Sloveniji in si bom privoščila to, kar vsi potrebujemo. Počitek. Narava nas k temu spodbuja. In se je zgodila priložnost, da je naša Gaja ravno zaspala za svoj opoldanski počitek na prijetno nedeljo in sva s partnerjem v tem času utrujena pogledala dokumentarec. To se pri nas doma zgodi izjemno redko, saj imamo televizijo bolj zaradi našega dela (tv produkcija) kot pa kaj drugega.

Preberite več

Kako starši naredijo svoje otroke odvisnike ...

Kako starši naredijo svoje otroke odvisnike ...

Besedilo pišem kot mama 2,5-letne deklice. Nisem svetnica, da bi svojega otroka popolnoma izločila iz sodobnega sveta in nikoli ne bi gledal televizije ali pa pojedel sladoled. Ga je že, a vendarle imam kot oseba z znanjem holističnega in integrativnega pristopa k zdravju, kot zdravstveni delavec uradne medicine in oseba, ki že 10 let intenzivno pomaga ljudem do zdravja, morda drugačen pogled. Dovolim si to reči. Dovolim si napisati, da je to pogled iz mojega modela sveta, ki pa ni nujno podoben tvojemu modelu sveta, a sem tukaj kjer sem in imam to priložnost, da s tabo podelim svoj pogled, ki ga lahko ignoriraš ali pa vzameš v razmislek.

Preberite več

Kako živčni sistem vpliva na lepo kožo

Kako živčni sistem vpliva na lepo kožo

Prihaja praznični čas. To pomeni veliko druženj, obdarovanj ter tudi pritiskov, da izpolnimo vse obveznosti v službi in doma. Ves ta stres vpliva ne samo naše možgane, ampak tudi na izgled naše kože. Ko smo pod stresom, simpatični živčni sistem sprošča stresne hormone kot sta kortizol in adrenalin. Kaj to pomeni za našo kožo? Presežek kortizola povzroči povečano proizvodnjo olja v kožnih žlezah, kar lahko privede do zamašenih por, poškodb zaradi prostih radikalov in aken. Presežek adrenalina povzroči nenormalne skoke kortizola, kar lahko povzroči hiperaktivnost v možganih, uhaja v krvni obtok in nato prizadene naše organe (vključno s kožo). Ti valovi adrenalina, ki jih pogosto povzroči preobremenitev s stresom, lahko povzročijo tudi akne, gube in pustost kože.

Preberite več

Tedenski horoskop - Splošni pregled (od 21. do 27. novembra 2022)

Tedenski horoskop - Splošni pregled   (od 21. do 27. novembra 2022)

Vse kaže na to, da bo s torkovim prihodom Sonca v strelca to vznemirljiv teden, s pustolovskim pridihom, ki mu v sredo hitro sledi modrosti željna strelčeva mlada Luna, ki prinaša velike upe za vse nas, ko gre za odnose. Ta mlada Luna je tesno povezana s konjunkcijo Venere in Merkurja, kar nakazuje tudi, da se bodo naša mnenja o odnosih spremenila na bolje. Pogovori lahko potekajo izjemno dobro. To je idealen čas za komunikacijo o temah z tistimi, ki so nam pomembni. Jupiter se v sredo obrne direktno, kar omogoči naši blaginji in sreči, da znova stečeta in se potegne črto pod obdobjem introspekcije in notranje rasti. To je primeren čas za ponastavitev ciljev, ki jih želimo manifestirati. Pod vplivom prizemljene Luna v kozorogu, konec tedna je videti deloven in marljiv. Izkoristite ta čas za izdelavo podrobnih načrtov za prihodnje leto.

 
Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.