Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Vloga B-vitaminov in simptomi pomanjkanja

Vloga B-vitaminov in simptomi pomanjkanja

Pod pojmom vitamin B imamo v mislih skupino vitaminov, katerih kemično zgradbo in delovanje poznamo le deloma. Vitaminov B v naravi nikoli ne najdemo posamično, temveč se vedno pojavljajo v skupini (kompleksu), tako pa jih bi bilo dobro uživati tudi v primeru jemanja prehranskih dopolnil.

Preberite več

Namesto kavice je del naše rutine postal ta napitek!

Namesto kavice je del naše rutine postal ta napitek!

Zdaj smo na Klepetu ob kavi kavico − ki je pravzaprav nikoli nismo zares pili − v celoti zamenjali z Eko zelenjem, ki je mešanica konkretne doze klorofila in acerole. Ena od sestavin, ki jih vsebuje Eko zelenje, je ekološka ječmenova trava, ki, pazite to, vsebuje več kalcija kot kravje mleko in tudi velike količine železa, vitamina C, vitaminov B6 in B12, aminokislin in encimov. Če smo natančni, ima ječmenova trava 11-krat več kalcija in 30-krat več vitamina B1 kot kravje mleko, 5-krat več železa in 7-krat več karotenov, kot ga ima špinača, ter 7-krat več vitamina C, kot ga je v pomarančah. Vsebuje tudi 80 mikrogramov vitamina B12, ki ga primanjkuje vedno več ljudem. 

Preberite več

30 dni brez sladkorja. Kakšne so posledice?

30 dni brez sladkorja. Kakšne so posledice?

Ljudje, ki so se odločili za ločitev od sladkorja, poročajo, da je to ena izmed najboljših odločitev, kar so jih naredili. Pa sploh ne zaradi zunanjega efekta (manj kilogramov, lepša polt, zdravi zobje ipd.), temveč zaradi dejstva, da so postali drugačni tudi v vsakdanjem življenju. Bolj umirjeni, bolj potrpežljivi, bolj prisotni, bolj zadovoljni. Mnogo ljudi dirka skozi življenje in ima občutek, da so ves čas v pogonu. Ali se boste izziva lotili ali ne, je odvisno od vas. Ko boste brali, kaj vse s tem pridobite, vas bo to zagotovo motiviralo, sploh če imate katere od spodaj naštetih težav ... A dajmo roko na srce … Resnični namen teh #30dnibrezcukra ni le 30 dni, temveč vsaj manjša sprememba življenjskega sloga za vse življenje in to brez trpljenja, ko vidiš piškot, sladoled, tortico. A vsaka sprememba se začne z odločitvijo, ki je ločitev. Ločitev od sladkorja. Ne bo lahko, predvsem prvih 10 dni ne. Gre za odvajanje, ki se lahko primerja z odvajanjem od droge ali alkohola. Kriza bo in če je človek to pripravljen sprejeti in iti čez, potem mu bo uspelo!

 

Preberite več

Kako se razstrupiti po dolgotrajnem jemanju tablet oz. drugih zdravil?

Kako se razstrupiti po dolgotrajnem jemanju tablet oz. drugih zdravil?

Slovenci tablete kar goltamo. Leta 2017 naj bi jih zaužili okoli 975 milijonov,  kar na državljana znese 473 tablet! No tudi sicer, v svetovnem merilu, je naša država na lestvici porabe zdravil na prebivalca precej visoko. Izstopamo po jemanju tablet za urejanje krvnega tlaka, diabetesa in holesterola. Pri teh je poraba nad svetovnim povprečjem, nekoliko pod njim pa je poraba antidepresivov. Tudi s protibolečinskimi tabletami smo si precej domači … Ljudje, ljudje … A pa nismo rekli, da obstajajo naravne in enako učinkovite rešitve?! Tablete so v določenih primerih pač nujno zlo, zavedati pa se moramo, da vedno pustijo tudi posledice. V tem članku se bomo posvetili rešitvam, kako telo kar najbolje razstrupiti po dolgotrajnem jemanju tablet, izdamo pa tudi konkretne nasvete, kako okrepiti 2 najbolj obremenjena organa, jetra in ledvice.

 

Preberite več

Simbolni pomen dreves

Simbolni pomen dreves
Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.