Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Nad išias brez injekcij in protibolečinskih tablet

Nad išias brez injekcij in protibolečinskih tablet

Išias je mogoče opisati kot ostro bolečino v križu, ki se preko medenice širi na predel zadnjice in nog, včasih celo do prstov na nogah. Bolečina se pojavi nenadoma in sunkovito ter s tem bolnika pogosto preseneti. Tokrat z Bernardom Nikšićem iz Nado centra o vzrokih za njegov nastanek (najpogostejša oblika išiasa je hernija diska, ki se pri večini bolnikov pojavi nekje med 25. in 40. letom) ter o obliki terapije, ki priti išiasu tudi najbolj učinkovito deluje – to je neoperativna dekompresijska terapija hrbtenice.

Preberite več

Pravica do smrti – bi jo morali imeti?

Pravica do smrti – bi jo morali imeti?

Evtanazija je grška beseda, ki jo je prvi v medicinskem kontekstu uporabil Francis Bacon, da bi z njo opisal lahko, srečno smrt. Smrt je, kakor koli obrnemo, vedno šok, in le redko bi se za njo odločili prostovoljno. Kaj pa ko človek zaradi raznih bolezenskih stanj ali poškodb preprosto preveč trpi in bi bila smrt zanj odrešitev? Bi se takrat strinjali, da ima avtonomno pravico, da izbere prekinitev življenja? Tokrat gostimo prof. dddr. Andreja Pleterskega, ki se je z dilemo evtanazije soočil pred nekaj časa, ko bi si na tak način želel svoje življenje končati njegov oče oz., kakor pravi sam, prijatelj in življenjski tovariš.

Preberite več

Nevarna kombinacija o kateri se ne govori: sevanje + antibiotiki

Nevarna kombinacija o kateri se ne govori: sevanje + antibiotiki

Danes se o tem, kako škodljivi so antibiotiki veliko govori. Strokovnjaki nam to približajo s sliko poraščenega gozda, ki ga povozi orjaški bager in podre pod sabo vse, kar smo leta in leta vzgajali (orjaški bager so antibiotiki), medtem ko nam je Sanja Lončar negativni efekt antibiotkov približala tako, da jih je označila kot atomsko bombo.

Preberite več

Klor + antibakterijsko milo = katastrofa! Stran z antibakterijskimi izdelki!

Klor + antibakterijsko milo = katastrofa! Stran z antibakterijskimi izdelki!

Ko uporabljamo antibakterijska mila, le ta uničijo tako patogene kot probiotične bakterije, kar pomeni, da je naša koža še bolj dovzetna za infekcije. 

Ameriška asociacija za medicino (American Medica Association AMA) in FDA sta tako celo objavili poziv uporabnikom, da lahko previsoka uporaba antibakterijskih izdelkov povzroči odpornost antibiotikov. 

Preberite več

Smo ljudje že zreli za te novice?!

Smo ljudje že zreli za te novice?!

Kaj aktualnega je na vesoljskem področju? Šalo na stran. O tem, da bi bilo egoistično misliti, da smo sami v vesolju, smo že pisali. Tokrat bomo z duhovnim šepetalcem Matjažem Obranovičem raje postregli z dokazi, ki vedno znova dokazujejo, da nezemljani gotovo obstajajo. Koliko videnj NLP-jev je pravzaprav prijavljenih vsako leto? Kam sploh prijaviti videnje, brez da bi tvegali importacijo v psihiatrično bolnišnico? Kaj se je dogajalo na Otočcu in kako je z nezemljani povezana mehiška vlada?

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.