Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Kakšno je stanje žleze ščitnice? Enostaven test z merjenjem temperature

Kakšno je stanje žleze ščitnice? Enostaven test z merjenjem temperature

Domači test ni 100-% zanesljiv, a vendar lahko z njim sorazmerno natančno izmerimo, ali ščitnična žleza ne deluje optimalno. Ščitnica je endokrina žleza, kjer se tvorijo hormoni, ki pomagajo pri regulaciji metaboličnih procesov v telesu. Točno diagnozo lahko postavi samo endokrinolog, a vendar obstaja enostaven test, s katerim lahko preverite, ali morda potrebujete strokovni posvet pri zdravniku. 

 

Preberite več

Test, ki odkriva, katera služba je prava za vas

Test, ki odkriva, katera služba je prava za vas

Danes je menjavanje službe kar pogosta praksa. Nekako se vsi po malem “iščemo”.  Statistike kažejo, da mladi do 30. leta službo menjajo na leto in pol, na splošno pa ljudje v svoji karieri menjamo od 3 do 5 poklicev. Je pa vseeno razlika, če damo ali pa dobimo odpoved … Pomembno je, da reagiramo prej in da ukrepe sprejemamo še preden postanejo nujni.  Ljudje kljub nezadovoljstvu ostajajo v svojih službah in odpoved je lahko na neki način tudi darilo − v smislu, da nas na neki način prisili v nekaj, kar bi sicer radi storili, a za to nismo zbrali poguma ali pa smo bili preleni … 

 

Preberite več

11 holističnih nasvetov za zdrava pljuča

11 holističnih nasvetov za zdrava pljuča

Enostavne navade in naravni pripomočki za krepitev pljuč. 

 

1) Dihanje. Prakticirajte globoko dihanje, tako da razširite pljuča (uporabljajte tudi rebra in diafragmo). Meridiansko dihanje bo okrepilo pljuča in obenem tudi samozavest.

2) Vadba. Omislite si vadbo, pri kateri je poudarek na dihanju. Npr. joga, tai chi, qigong. 

Preberite več

Magičen ritual z vodo – proti ljubezenskim in finančnim težavam

Magičen ritual z vodo – proti ljubezenskim in finančnim težavam

Obstaja ritual, za katerega verjamejo, da pomaga pri težavah v ljubezeni in na področju financ. Pred spanjem naredite ritual s kozarcem vode in pritegnite podporne energije. Voda ima namreč neverjetno moč. Ima sposobnost, da prečisti negativno energijo in vzpostavi energijski tok. Ritual vam bo pomagal, v primeru da se soočate s težko dilemo, če izgubljate ravnotežje ali pa želite pritegniti željo, po kateri hrepenite dolgo časa. Pomembno je, da je tu večerni ritual (tik pred odhodom v posteljo). 

 

Preberite več

Okrepite jetra in pospešite razstrupljanje telesa s temi antioksidanti in začimbami!

Okrepite jetra in pospešite razstrupljanje telesa s temi antioksidanti in začimbami!

Čiščenje jeter in črevesja ima mnogo večji učinek, kakor bi si človek sploh lahko zamislil. Jetra so organ, katerega glavna naloga je odvajanje strupov iz telesa. A tudi zamaščena oz. nepravilno delujoča jetra niso zgolj posledica alkohola in mastne hrane … Obstaja kup razlogov (in hvala tudi bogu rešitev) za prečiščevanje jeter in črevesja. S tem ko boste prečistili jetra in črevesje, se bo namreč zgodil domino efekt dobrih posledic, kot so povečano vsrkavanje snovi, okrepljen imunski sistem, zakrpale se bodo luknje v črevesju (obnova črevesne sluznice), ne bo več napihnjenosti, zaprtja in driske, popravili se bodo morebitne alergije pa tudi splošna stanja pri avtoimunskih bolezni. Zamaščena jetra (kot najblažjo kronično bolezen jeter) ima okoli tretjina vseh prebivalcev. Ko opešajo organi izločanja (jetra, ledvice, pljuča, debelo črevo in koža) nastopi toksemija, kar je z drugo besedo zastajanje strupov v telesu. Priporočamo, da uživate hrano, ki bo okrepila vaša jetra, da bodo lahko nemoteno opravljala svojo temeljno funkcijo − odstranjevanje strupov iz telesa. 

 

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.