Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Pletem, vezem, kvačkam (mala ljubezenska zgodba ali kako včasih nimam kaj obleči)

Pletem, vezem, kvačkam  (mala ljubezenska zgodba ali kako včasih nimam kaj obleči)

Vsak dan, vsako soboto, sredo ali kateri koli drugi dan je bilo enako: nepredstavljivo ali bolje neprestavljivo, nepomično, znano iz dneva v dan. Ljubezen njunega življenja je že zdavnaj iztrohnela, smrad ni bil tako silovit, kot si predstavljamo; le ostanki so vedno bili tam, željni pokopa, miru, zadnjega poljuba, slovesa. Vsak od vpletenih in poznanih je imel svojo zgodbo, svojo podobo zgodbe, svojo pravljico in svoje pravice do te zgodbe. Vsak je drugače doživljal čas te ljubezni: 3, 5, 10, 20 let ali morda samo zadnji teden, dva. Dolgost poznanstva ni bila merodajna za poznavanje resničnosti bivanja in umiranja. Kdor je čutil prisotnost 20 let, je bil morda že otopel, kdor je poznal zakon zadnji teden, je bil sočutno prisoten in zategadelj bližje resnici, najmanj spoštovani dami vseh časov, izgnani iz raja še pred Evo, Adamom in njunim domnevnim grehom. Dama resnica bi lahko bila že sama po sebi raj, brez dodatne vsebine, brez še nekaj …

Preberite več

Kaj opazite najprej − otroka, knjigo, čoln ali morje? Preverite, kaj izbira govori o vaših osebnostnih karakteristikah!

Kaj opazite najprej − otroka, knjigo, čoln ali morje? Preverite, kaj izbira govori o vaših osebnostnih karakteristikah!

Na hitro poglejte sliko. Ne študirajte predolgo in ne analizirajte vnaprej! Razlago, kaj izbira govori o vaših osebnostnih karakteristikah, lahko preberete spodaj. 

Preberite več

Kako sta zaprtje in zakisanost telesa povezana z večjo možnostjo za okužbo z virusi?

Kako sta zaprtje in zakisanost telesa povezana z večjo možnostjo za okužbo z virusi?

Če je blato predolgo v črevesju, lahko postane trdo in se stežka premika. Lena in počasna prebava povzroči nabiranje oblog na črevesju, ki zastrupljajo telo in hkrati preprečujejo absorpcijo hranljivih snovi. To posledično vodi v porušeno ravnovesje in z njim seveda slabo počutje.

Preberite več

Koronavirus: strateška krepitev zdravja za zaščito cele družine!

Koronavirus: strateška krepitev zdravja za zaščito cele družine!

Misija: Ostati zdrav tudi, ko so vsi ostali bolni!

Zdaj je čas dejanj. Čas zavedanja, da smo mi odgovorni za svoje zdravje in da smo tudi mi tisti, ki lahko za svoje zdravje največ naredimo. In naj bodo ta dejanja smiselna, namenska in ustrezna. Obstajajo namreč bolj učinkoviti, koristni in pomembni ukrepi kot kupovanje konzerv fižola na zalogo.

Preberite več

Izkoristite čas izolacije za pomlajevalne tehnike!

Izkoristite čas izolacije za pomlajevalne tehnike!

Pogoj za mladosten videz je redno čiščenje organizma pred t. i. včerajšnjimi strupi (torej toksini, ki smo jih nakopičili v preteklosti z nezdravo hrano, okoljem, navadami, zdravili). Glede na to, da smo se zdaj po sili razmer znašli v izolaciji, verjetno z mnogo več prostega časa, kot ga imamo sicer, lahko to obdobje izkoristimo za pomlajevalne rituale, s katerimi se izognemo potrebi po tonah kemije oz. zapravljanju denarja za botoks ali lifting (ki je do nadaljnjega odpovedan :O) pa tudi okrepimo svoje psihično zdravje. 

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.