Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Zakaj imata Adam in Eva figov list?

Zakaj imata Adam in Eva figov list?

Figa (Ficus carica) je ena od najstarejših sadnih vrst, o čemer pričajo tako arheološke najdbe kot tudi miti, legende, najstarejši zapisi in reliefi. V arheoloških izkopavanjih v dolini Jordan so našli okamenele plodove fige, stare 11.000 let. Predvidevajo, da izvira iz južne Perzije in Sirije, od koder naj bi jo Feničani, Grki in Rimljani prinesli v Sredozemlje. Znano je, da so Grki metodo oplojevanja fig poznali že v času Aristotela in da so figo tako zelo cenili, da so sprejeli celo zakon o začasni prepovedi odnašanja fig iz Grčije. 

 

Preberite več

Kaj narediti, če vidite angelski niz 11:11?

Kaj narediti, če vidite angelski niz 11:11?

Interpretacija tega niza se bo razlikovala glede na trenutek, v katerem ga opazite. Včasih bo niz 11:11 znak za “bodite pozorni”, drugič za “ste na pravi poti.” Pomembno je, da ostanete pozorni in dovzetni za prejemanje sporočil. 11:11 pogosto pomeni, da je pred vami obdobje sprememb. Ne pozabite, da so vsi ljudje, občutki in situacije, ki vam pridejo na pot, priložnost za duhovni napredek.

Preberite več

5 živil za ženske po 50. letu (za ohranjanje zdravja srca, kosti in možganov)

5 živil za ženske po 50. letu (za ohranjanje zdravja srca, kosti in možganov)

S številom svečk na torti se povečuje tudi potreba po uvajanju/vzdrževanju zdravih življenjskih navad. Narava nam nudi številna živila, ki krepijo telo in lahko celo upočasnijo procese staranja.

 

Preberite več

Sok, zaradi katerega se ti kajenje zagnusi!

Sok, zaradi katerega se ti kajenje zagnusi!

Kajenje ni zdrava razvada in tega se zavedajo tudi kadilci sami. Negativnih dejavnikov, ki jih povezujemo s kajenjem, je cel kup: kajenje poškoduje vse organe v našem telesu in je glavni dejavnik za nastanek raka pljuč, poleg tega vpliva na različne druge tipe raka, razvoj srčno-žilnih in raznih pljučnih bolezni … Tudi nosečnice, ki kadijo, so bolj pogosto podvržene zapletom v času nosečnosti, otroci pa zaradi materinega kajenja tudi bolj pogosto umirajo za sindromom nenadne smrti dojenčka. Skratka, ni, da ni. Kajenje je obenem seveda nevarno za druge, ki živijo skupaj s kadilci, saj se lahko zaradi pasivne oblike kajenja (vdihavanje dima kadilcev) razvijejo podobne bolezni, značilne za kadilce. Prenehati kaditi pa je za večino kadilcev izjemno težko predvsem zaradi nikotina, ki zelo močno zasvoji človeka.

Preberite več

Dnevni meni za krepitev imunskega sistema

Dnevni meni za krepitev imunskega sistema

Ta primer dnevnega menija bo konkretno podprl in ojačal delovanje imunskega sistema, saj temelji na živilih, ki razstrupljajo, očiščujejo ter ščitijo pred napadi virusov in onesnaženjem. Ponovite ga 2- ali 3-krat mesečno in se temeljito pripravite že pred jesenjo. 

 

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.