Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Opozorilni znaki srčnega infarkta in preventiva

Opozorilni znaki srčnega infarkta in preventiva

Za pravilno delovanje potrebuje srce (bolj kot katera koli druga mišica v telesu) dovolj kisika in hranilnih snovi. Srce sestoji iz treh koronarnih arterij in če se le ena blokira, celotna mišica ne dobiva dovolj kisika. Ko tovrstna blokada traja predolgo, prizadeta arterija preneha delovati. Posledica tega je srčni infarkt, ki lahko traja nekaj ur. Pomoč je treba poiskati nemudoma!

 

Preberite več

Antikandidni jedilniki, 3. del

Antikandidni jedilniki, 3. del

Glivica kandida je v določenem deležu prisotna v vsakem človeku, če pa se razraste, lahko pride do velikih zdravstvenih težav. Kandida namreč izpušča 79 različnih snovi (med njimi sečno kislino, formaldehid, alkohol, acetilaldehid ...), ki šibijo delovanje imunskega sistema. Posledica delovanja patogene kandide so tako pogosta vnetja, ki tanjšajo črevesne stene, zaradi česar pridejo v krvni obtok strupi in nepredelane molekule hrane.  

 

Preberite več

12 neizpodbitnih dejstev o bosanskih piramidah

12 neizpodbitnih dejstev o bosanskih piramidah

Bosanske piramide so eden največjih tovrstnih artefaktov na svetu. Stojijo na zares strateški lokaciji, saj so pod njimi izvori energije, železna plošča, znotraj njih je energijsko sevanje, informacije iz duhovnega sveta, ki jih dobimo preko njih, pa nam lahko služijo kot kažipot, ustvarjalna ideja ali navdih za raziskovanje.

Preberite več

Kako je dr. Maslenikov odkril metodo zdravljenja raka s pomočjo čage?

Kako je dr. Maslenikov odkril metodo zdravljenja raka s pomočjo čage?

Prvi zapis o zdravilnem delovanju čage pri onkoloških bolnikih je bil objavljen l. 1858 v “Moskovskem medicinskem časopisu”. Avtor je bil dr. Semion Aleksejevič Smirnov (1819–1911), ki je zdravnikom priporočal uporabo čage pri zdravljenju v onkologiji, hkrati pa izpostavil problem, da zdravniki nimajo natančnih podatkov, kako uporabiti to drevesno gobo, saj so različni viri iz ljudskega zdravilstva nakazovali različne recepte za uporabo. Vendar njegova pobuda za znanstveno raziskavo čage ni bila sprejeta, saj je istočasno takratna avtoriteta v medicini dr. Lapin pisal o neustreznosti uporabe čage v onkologiji in njegovo mnenje je čago vse do revolucije izrinilo iz medicinske literature.   

 

Preberite več

Ali je moj jantar ponaredek? Zakaj in KAKO to preveriti?

Ali je moj jantar ponaredek? Zakaj in KAKO to preveriti?

Slovenija sodi med države, kjer je verjetnost okužb, ki jih prenašajo klopi, izjemno visoka. Statistika kaže, da za klopnim meningitisom zboli povprečno 250 Slovencev na leto, kar nas po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije uvršča v sam vrh. Čeravno se lahko zavarujemo s kemičnimi preparati iz trgovine ali lekarne, tovrstno početje ni priporočljivo. Razni repelenti so namreč hitro strupeni, v velikih odmerkih pa delujejo celo kot živčni strup.

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.