Jasminino rojstnodnevno presenečenje! Izkoristite dneve brezplačne poštnine za nakupe v spletni trgovini.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Nasveti in novosti

Gozdna jagoda (Fragaria vesca)

Gozdna jagoda (Fragaria vesca)

Jagode oz. jagodnjak, kot se reče rastlini, na kateri zorijo jagode, naj bi v srednjem veku francoski vojaški inženir, vohun in raziskovalec Amédée-François Frézier prinesel iz Čila kot darilo angleški kraljici Elizabeti I. Morda so se zato prvotno imenovale “kraljevsko jagodičevje”. Iz teh jagod so kultivirali vrtne jagode, gozdne jagode pa so rasle v Evropi že davno prej, saj jih v svojih delih omenjajo grški in rimski avtorji kot hrano in zdravilo.

 

Preberite več

Napake, ki jih delamo pri negi las

Napake, ki jih delamo pri negi las

Negovani lasje so prečudovit naglavni okras, ki ga čisto po nepotrebnem kazimo z neustreznimi vsakodnevnimi navadami. 

 

Preberite več

Izredne razmere in fitoterapija

Izredne razmere in fitoterapija

V času izrednih razmer zaradi pandemije v zdravstvenih zavodih delujejo predvsem službe nujne medicinske pomoči. Politična odločitev o ukrepih v zvezi s koronavirusom, ki sicer ogroža zdravje neprimerljivo manj kot druge bolezni, zaradi katerih pa ni razglašenega izrednega stanja, ima verjetno v ozadju precej drugačen namen kot le skrb za zdravje ljudi.

Mnogi zdravniki že opozarjajo, da  lahko  več ljudi umre zaradi prepozne ali neustrezne zdravstvene oskrbe življenje ogrožajočih bolezni, kot so rak in kardiovaskularne bolezni, kot pa za koronavirusom. 

Preberite več

Energije meseca maja

Energije meseca maja

Korona ga je konkretno pokronala na vseh nivojih in med drugim povzročila, da smo oddajo o energijah meseca maja posneli na več koncih. Nič druženja v četvero ne bo tokrat! Vsako od področij (djotiš, astrologija/numerologija in feng shui) bomo obdelali posebej, a brez skrbi, izvedeli ste vse, kar je pomembno! Sledite navodilom naših dragih napovedovalk, ostanite zdravi, ne pozabite pa tudi na mesečno FB-nagradno igro: tokrat podarjamo omega-3 iz mikroalge. 

Preberite več

Oddaja, ki je nasmejala in razjezila mnoge! Kdo se je zares osmešil?

Oddaja, ki je nasmejala in razjezila mnoge! Kdo se je zares osmešil?

Gre za oddajo, v kateri sta se besedno spopadla karmična svetovalka Aleksandra Winkler Drole in psihoanalitik Roman Vodeb, in sicer o tem, ali je prav, da terapevti računajo za svoje storitve, ali ne. 

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.