Spoznaj MAGNETIČNO KOLEKCIJO NAKITA in praznuj ženstvenost skupaj z Jasmino. Kolekcijo VRNITEV ŽENSTVENOSTI sestavljajo tri zapestnice, biserni uhani in broška.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila spadajo v tretj holistični steber, pomagala. Prva dva stebra sta navade in prehrana. Pri vseh izzivih je torej smiselno, da se jh lotite na nivoju navad, nivoju prehrane (sezonska, ekološka in lokalna hrana) ter nivoju pomagal, kamor spadajo tudi prehranska dopolnila. Upoštevajte pa tudi vpliv cirkadialnega ritma, vpliv letnega časa, lune …Preberi več

Prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila spadajo v tretj holistični steber, pomagala. Prva dva stebra sta navade in prehrana. Pri vseh izzivih je torej smiselno, da se jh lotite na nivoju navad, nivoju prehrane (sezonska, ekološka in lokalna hrana) ter nivoju pomagal, kamor spadajo tudi prehranska dopolnila. Upoštevajte pa tudi vpliv cirkadialnega ritma, vpliv letnega časa, lune …  

Dopolnila, ki jih priporočajo Klepetovi strokovnjaki na tem seznamu so lojalna izrecno kvaliteti surovine. Tako lahko najdete več različnih blagovnim znamk, nekatera pa tudi pod lastno blagovno znamko, kot odgovor na to, da pri pregledu trga nismo našli nič kompetentnega in smo surovino poiskali sami. Če ste prebrali zgodbo Jasmine Kandorfer, nosilke projekta Klepet ob kavi, ste verjetno zasledili tudi, da je strastna popotnica in velik del njenih potovanj je vezan prav na iskanje ter pregled surovin. 

Na deklaracijah boste namreč našli samo podatke o tem, kdo je dobavitelj, kakšna je navedena vsebnost, ki jo zapoveduje zakonodaja, ne boste pa mogli prebrati, če je bila rastlina spoštljivo ravnana, so bili ljudje, ki so jo pobrali zadovoljni, je bil to ustrezen dan, kje se je stvar sušila, je bil duh rastline v procesu ohranjen Ali je to samo še “truplo” rastline?

Naši predniki so vedeli kako pomembno je, da ohranijo duh rastline, saj so v ljudski medicini dobro vedeli, da ne zdravijo samo mikrokomponentne, nutrienti, ampak da je nekaj več … vedeli so, kako kamilica pomiri človeka na ravni duši in nekaj tega znanja se je do danes ohranilo v naturopatiji, kjer se kamilica še vedno svetuje kadar smo prizadeti, žalostni … ampak ali se lahko današnja kamilica primerja s tisto, ki so jo sami vzgojili na svoji posesti (ali pa še bolješe - je bila divje rastoča) in upoštevali so vplive in jo pobrali pravi čas, posušili na ustrezen način … 

Podobna zgodba je pri prehranskih dopolnilih, mnoge nepomembne podrobnosti vplivajo na to, kako se bo v človeku obnašala, kako se bo telo odzvalo. Pomembno je tudi vpliv tistega, ki zadevo kupi. Je to kupil iz strahu, da ne bi zbolel ali da stvar ne bi napredovala … ali je kupil iz ljubezni do sebe? Tudi to ima svoj vpliv. 

Pri Klepetu ob kavi poskrbimo za to, da res preučimo vplive in izberemo prave sestavine, v samem skladišču, od koder prihajajo izdelki pa poskrbimo za visoke vibracije, dobro vzdušje in uporabljamo kar nekaj metod in orodij vibracijske kvantne medicine. 

In ko izdelek pride do vas … nič vam ne bo pomagal, če ga ne boste dejansko uporabili. Zato ne kupujte brezglavo, premislite, naredite strategijo in upoštevajte tudi vplive cirkadialnega ritma. 
Cirkadialni ritem je naravni ritem, ki ga imajo vsa bitja na planetu, Tudi tista, ki morda živijo le nekaj dni. Gre za nekakšno notranjo uro, ki razume in sodeluje s cikli dneva in noči, s sezonskimi cikli. 
Tako kot nam je jasno, da poživila ne bomo uživali zvečer pred spanjem, bi nam moralo biti jasno, kako cirkadialni ritem poteka na nivoju dneva, kaj je čas za kaj ter kakšen je vpliv sezon. 
Primer: zima ni čas za razstrupljanje, temveč za regeneracijo in pridobivanje ledvične energije, da bomo spomladi imeli dovolj energije za razstrupljanje. 
Poletje je čas, ko poskrbimo za srce in ožilje in v tem času lahko naredimo bistveno več z manj truda in surovin, kot pa v jesenskem času. 
Vse ima svoj ritem in mi smo ga s sodobnim načinom življenja močno podprli, zato je čas, da se znova obrnemo vase in na razumski ravni spoznamo cikle in ritme, na drugih ravnem pa se samo spomnimo, saj je to znanje vtkano v naš organizem. 

Kako smo iztirili? 

Ob prihodu elektrike, ko smo začeli umetno podaljševati dan, se je vse skupaj začelo … sistem od nas pričakuje, da smo ves čas na višku energije, da ves čas produciramo in da smo ves čas dobre volje, polni, žareči in magnetični, kar pa je seveda nemogoče. Bi pričakovali od drevesa, da je v pomladnem razcvetu tudi pozimi in jeseni? Nemogoče, tako je tudi za človeka. Upoštevanje ciklov narave in sezonskih ritmov nam lahko danes zelo jasno pove, kdaj bomo lahko kaj najbolj uredili in nadgradili, gre za res bistveno shemo. 

Cikel dneva in noči 
Iz spodnje sheme vidimo kaj je kdaj smiselno početi v dnevu. Največji poudarek je predvsem na tem, da se gre pravi čas v posteljo in da je dopoldan čas vranice, torej za delo, sestankovanje in obveznosti, tudi za fizično aktivne vadbe, medtem ko je popoldan čas za sproščanje. 

 

Sezonski cikel
V drugem stebru PREHRANA boste skoraj pri vseh holističnih protokolih našli priporočilo, da jeste sezonsko, lokalno in ekološko hrano. Zakaj? Ker narava daje prave okuse, pravo hranilno vrednost glede na to, kaj človeško telo v nekem obdobju potrebuje. 
Primer: spomadi potrebujemo grenek okus in razstrupljanje, zato imamo čemaž. 
Poleti potrebujemo podporo za srce in ožilje, imamo jagodičevje. Jeseni potrebujemo nekaj hranljivega za pljuča in črevesje, imamo korenovke… pozimi je čas za ledvični počitek in temno hrano, predvsem pa manj hrane: imamo stročnice, semena, oreščke in fermentirano hrano. Da jeste jagode v zimskem času je torej povsem nesmiselno, celo škodljivo in na koncu koncev tudi dražje. 

 

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/jetra-in-tradicionalna-kitajska-medicina-izkoristi-pomlad.html

Pod zavihkom BREZPLAČNO najdete priročnik: Poletje polno radosti in zdravih užitkov (priročnik) z recepti. 
Pa ne samo za poletje, za vsak letni čas. 

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/kaj-narediti-jeseni-da-bos-zdrav-in-poln-energije-celo-zimo-3595.html  

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/to-jesen-odrezi-kar-te-moti-in-sebe-postavi-na-prvo-mesto.html 

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/pljuca-in-crevesje-v-jesenskem-casu-recepti-za-jesenski-detox-3513.htmlhttps://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/zima-sfera-ledvic-preseganje-strahov-in-zimska-regeneracija.html

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/magija-pomlajevanja-v-decembru-najboljsa-decembrska-terapija-kar-doma.html

 

Menstrualni cikel 

Sploh ženske smo ciklična bitja in nekateri pravijo, da bi morali povsem prenoviti štetje dni in leta, na način, da se uskladimo naravi. 13 mesecev po 28 dni (kakor je lunin in menstrualni cikel) in bi dobili naravni čas. 
Bistvo je to, da v različnem dnevu cikla potrebujemo različne stvari in modro je, če se ženska temu prilagodi. 
Nekaj smernic … 

V času od menstruacije do ovulacije: kopriva, več cinka, magnezija, adaptogene za nadledvično žlezo, več maščob in beljakovin v prehrani. 

V času od ovulacije do menstruacije: manj maščob, dobri OH, dovolj B vitamonov in magnezija. 

Na ta štiri obdobja lahko gledamo tudi z očmi sezonskim ciklov. Menstruacija je zima, potem je ovulacija v času pomladi, sledi poletje in teden pred menstruacijo je je jesen. 

Če ženska nima več menstruacije upošteva lunine cikle. 

Naši nasveti pred nakupom:

  1. imejte strategijo (kdaj, kaj, kako uživate …)
  2. imejte disciplino (držite se strategije)
  3. poskrbite za bazno prehrano (drugi steber)
  4. poskrbite za ustrezne navade (temelj je spanje, voda in čas v naravi)

Če imate pereč problem, ga seveda začnite reševati takoj. Kot biohackerji zagovarjamo, da rešujete probleme takoj, ko so še čisto majhni. Če rešuješ majhne probleme, do večjih ne bo prišlo. Pri preventivnem delovanju upoštevajte moč ciklov narave. 

Bilo je nekoč … 

V času stare kitajske je bilo tako, da so bili zdravniki plačani in spoštovani takrat, ko je bil narod zdrav. 
Če narod ni bil zdrav je bila to za zdravnika sramota, pa tudi plačano ni dobil. 
Iskalo se je torej zdravje. Kaj pa danes?

Imejte se radi, investirajte v svoje zdravje, predvsem svoj čas. 

Če imate službo in delate za nekoga 8 ur na dan, potem “delajte” zase vsaj eno uro na dan. 
Če imate avto in ga peljete vsako leto na tehnični pregled in servis, potem redno servisirajte tudi sebe. 

Odstrani filtre
 
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.