Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kašmir šal: temnosive barve (100 % ročno narejeno, Himalaya)

Mere: 86x202

Kašmir je najbolj dragoceni naravni tekstil na svetu. 

Pridobiva se na izjemno visoki nadmorski višini, na področju Himalaje, kjer te kašmirske volne najvišje kakovosti ni veliko.

Celoten proces je narejen ročno v vasi ob vznožju Himalaje v Nepalu.

Kašmir obožujejo prestižni ljudje, ki imajo radi luksuz, predvsem ker je to tako dragocen in nedostopen tekstil.

Zavedni ljudje pa ga obožujejo in si ga privoščijo zaradi izjemnih sposobnosti in kvalitete, ki jo kašmir nudi. Preberite opis spodaj!

Opomba: Na voljo zelo majhno število kosov! Pripeljani so bili direktno od tam, kar pomeni, da je lahko cena za tako visoko kvaliteto nižja, saj niso vključeni stroški prevoza. 

Šali se ponašajo z veliko širino. Ponavadi so za to ceno šali široki zgolj 30 cm

Artikel je na zalogi
117,00
kom
117,00

Telefonska naročila

02 62 00 230

Sposobnost kašmirjevega šala

Kašmir ima sposobnost, da ponudi do približno šestkrat večjo toploto, kot sicer iz drugih naravnih volnenih materialov. Hkrati pa diha, zato se tudi ne potimo.

Gre za energijsko nabit prostor, tudi zaradi dejstva, da kašmirjev šal prihaja iz posebnega energijskega mesta z izjemno čistimi vibracijami.

Še posebej ugodno vpliva na grleni energijski center, ki predstavlja sedež volje, omogoča jasno izražanje misli, idej, izbire, odločanja in najpomembnejše - izražanja naših čustev. Ta energijski center je povezan tudi z drugim energijskim centrom, ki omogoča izražanje kreativnosti.

 

Kašmirjev šal: pridobivanje

V majhni vasi jo pridobijo največ 100 g na dan, z ročnim izčesavanjem spodnjega dela kožuha kašmirske koze, ki jo pridobivajo s sočutjem in hvaležnostjo. Žival pri tem ne trpi. 

Kašmirske koze so adaptogeni med živalmi, saj so morale prilagoditi izjemno nizkim temepraturam, tudi -40 stopinj, od tukaj pa tudi izvira izjemna termoregulativna sposobnost kašmirja. 

Kašmirjev šal: izdelava

Ko lokalni prebivalci na območju Himalaje pridobijo surovi kašmir, ga ponavadi prodajo proizvodnim obratom, kar pa ne velja za kašmirjeve šale, ki jih je pripeljala Jasmina. 

Ti kašmirjevi šali so narejeni v Nepalu, izključno ročno v vaseh s strani tamkajšnjih lokalcev, tako gre tudi denar za pridobivanje in izdelavo direktno njim, brez vmesnih posrednikov. 

Znanje ročnega tkanja se skozi celotno zgodovino prenaša iz generacije v generacijo, vsak kašmirjev šal je tako unikat. 

Cena kašmirja

Cene kašmirja so izjemno visoke. Vsako leto naraščajo, saj je samo pridobivanje in izdelava kašmirske volne zelo dolgotrajen proces, hkrati pa tudi kašmirskih ovc na temu področju ni toliko, da bi zadostilo potrebe na trgu.

 

Skrb za kašmir

 

Veliko ljudi se boji kašmirja zaradi cene ter zaradi samega vzdrževanja, kar pa je povsem odveč. 

V današnjem času smo navajeni sintetičnih nezahtevnih materialov in smo razvajeni kar se tega tiče.

Kašmir resda ne morete metati skupaj z ostalim perilom, je pa vseeno samo vzdrževanje enostavno, sploh z novodobnimi pralnimi stroji, ko izveš dva pravila in jih upoštevaš:

PRVO PRAVILO: Pranje kašmirja

Ne več kot 20 stopinj. Kašmir ne perite na več kot 20 ° C, tako ne bo nikoli spremenil svoje oblike, obledel, se cefral, krčil ali kaj podobnega.

Lahko ga perete v stroju, vendar na programu za volno in pri toploti, ki ni višja od 20 ° C in ne več kot 1000 obratov. 

Sicer priporočajo, da ga perete na roke, vendar smo pri testiranju kvalitete dva kašmirjeva šala vrgli v klasičen program pranja pri 40 stopinjah, nato pa še v sušilec za 90 minut in ni bila takšna katastrofa, kot bi jo pričakovali. Šala sta lepo preživela, vendar vseeno … ne poskušajte tega doma, če imate radi svoj kašmirjev šal ;)

DRUGO PRAVILO: Sušenje, likanje, krtačenje kašmirja

Svoj kašmirjev šal lahko tudi krtačite, če se kdaj pojavi kakšna mucka. Sicer se na šalu redko pojavi, če pa se, je to povsem normalno pri vseh izdelkih iz naravne volne.

Kašmirjev šal ne sušite direktno na soncu ali v sušilnem stroju.

Kašmirjev šal ni potrebno likati.

Nazaj

Sorodni izdelki

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.