Danes BREZPLAČNA POŠTNINA + revija Duša in telo.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Znanstvenik o relaciji med znanostjo in duhovnostjo; prof. dr. Igor Kononenko

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Znanstvenik o relaciji med znanostjo in duhovnostjo; prof. dr. Igor Kononenko
Razum in znanost sta koristna, a omejena … Resnica presega dojemljivost razuma – je nemerljiva in neopisljiva, in človek mora resnico začutiti sam – neposredno, s subjektivno izkušnjo – le takrat se verjetje spremeni v védenje. Redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani prof. dr. Igor Kononenko bo v tokratni oddaji pojasnil relacijo med znanostjo in duhovnostjo. Problem pri znanstvenih metodah je to, da neotipljivih, čudežnih zadev ne moremo dokazati. Ali to pomeni, da ne obstajajo? Bo znanost lahko kdaj potrdila take zaenkrat nedokazljive pojave? Kaj vse zamujamo, če se zanašamo samo na razum? Bo robot lahko kdaj bolj pameten kot človek in tudi, ali se lahko duša inkarnira v robota? Kako se je začela njegova zgodba raziskovanja duhovnih plati življenja oz. kakšna je njegova izkušnjo z nenadno, čudežno ozdravitvijo? Kako veliko oviro pri doseganju čudežev predstavlja dvom? https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.