Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj je ločitev staršev za otroke travma? / Ali rastline zdravijo le na fizični ravni? / Kako manipulirajo otroci?

Kdaj:

Kje: Na programu TV3

Zakaj je ločitev staršev za otroke travma? AMINA MEHANOVIĆ
FB: https://www.facebook.com/AminaMehanovicAnimaAudiva

Še tako ljubeči in skrbni starši ne zmorejo zadovoljiti vseh otrokovih potreb. Travme se enostavno zgodijo in nas s čustvi, ki smo jih pri tem ponotranjili, zaznamujejo za celo življenje. Še posebej to velja pri ločitvi staršev, ki je za otroka v vsakem primeru šok in velika stiska. Amina Mehanović nam bo v tokratni oddaji razkrila, kako travme in bolečine zaradi razveze staršev učinkovito predelati z EMDR-terapijo. Gre za psihoterapevtsko modaliteto, ki uporablja bilateralno stimulacijo (premikanje oči desno/levo ali taktilno stimulacijo). S ponavljanjem aktivira nasprotno stran možganov, sprošča čustvene izkušnje, ki so “ujete” v nevrološkem sistemu ter jih s pomočjo procesa predela, osvobodi blokade in pomaga nevrofiziološkem sistemu, da se ponovno poveže z umom in telesom. Kako poteka terapija in ali je učinek trajen, izveste v ogledu posnetka. Vabljeni k ogledu! www.audiva.si

Ali rastline zdravijo le na fizični ravni? Maria Ana Kolman, Sanja Lončar

Tokrat bomo z Mario Ano Kolman in Sanjo Lončar premlevali o tem, kakšna je duhovna moč rastlin. Ali rastline delujejo le na fizični ravni ali je zadaj še kakšna skrivnost? Največje spoznanje Nikole Tesle je bila ugotovitev, da je vse v naravi živo. Narava je v sebi nakopičila neizmerno energijo in prevodnik te energije je eter. Zdi se, da je Nikola Tesla s svojim uvidom blizu razmišljanju šamana, ki za materialno pojavnostjo vsega živega (torej za vidnimi oblikami življenja) prepozna skrite sile, se zna z njimi povezati in jih uporabljati. Kaj sta torej o zdravljenju in duhovni dimenziji rastlin povedali gostji, izveste v posnetku.

Kako manipulirajo otroci? Kristijan Crnica

Kristijan Crnica, kantavtor, učitelj, svetovalec in obraz, ki ga boste v Klepetu ob kavi še večkrat videli, nam bo tokrat razkril ugotovitve o tem, kako kljubujejo otroci. S trmo, kljubovanjem, čustvenim izsiljevanjem, zavračanje staršev, vzbujanjem občutkov krivde ... ? Staršem svetuje, naj ostanejo močni pri postavljanju in sledenju meja. Sprva se bo otrok počutil zavrnjenega, ker bo verjel, da je neizpolnjevanje njegovih želja izraz neljubezni, kasneje pa bo spoznal, da mu starši ne izpolnjujejo vseh želja ravno zato, ker ga imajo radi. Ne zamudite ogleda posnetka!

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.