Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Šolanje otrok na domu / Kako do bolj ravnega trebuha?

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Šolanje otrok na domu; Gita Mateja de Laat

Šolanje na domu ni šolanje, ki poteka od doma (česar so bili deležni otroci lani v času zaprtja). Šolanje na domu predstavlja drugačen učni proces, ki omogoča, da poučevalec (ponavadi starši) zajema tudi teme in cilje, ki jih učni načrt ne vključuje. V Ameriki je t. i. Home schooling označen za nekaj predpotopnega, zastarelega, pri nas pa se za šolanje na domu odločajo bolj “alternativni” starši … Je šolanje na domu lahko optimalen način šolanja? Je šolanje na domu mogoče le, če eden od staršev nima službe? Kaj pa socializacija otroka? Ali ima otrok, ki se šola na domu, dovolj socialnih kompetenc, ko nekoč vstopi v običajen izobraževalni proces?  Kakšna je vsa resnica o socializaciji otroka v šoli? 

Gaja akademija: http://gaja-akademija.si/sl/ 

 

Kako do bolj ravnega trebuha? Simone Godina, Anita Obradović 

Kje se vam nabirajo maščobne obloge? Če se višek vedno najprej odloži na trebuhu, potem vam nagaja hormon kortizol, kar z drugimi besedami pomeni, da vam nagaja stres oz. neustrezen stresni odziv. Ugotovljeno je namreč bilo, da je kronično povišan kortizol problematičen tudi zato, ker se maščoba odlaga oz. skladišči predvsem v centralnem delu telesa (okrog predela trupa), torej v obliki visceralne maščobe. Zakaj je nabiranje maščobe okoli trebuha nevarno? Zakaj se pojavlja predvsem pri ženskah po 40. letu? Kakšna telovadba nam bo v pomoč (in to zagotovo ni večerno švicanje v fitnesu!)? Katere navade povečajo možnosti za nabiranje maščobe v tem predelu, kaj uživati, s katerimi dopolnili si pomagati in kakšen psihosomatski vzrok tiči zadaj? V oddaji izdamo 7 zelo konkretnih načinov, kako do bolj ravnega trebuha! Ne zamudite ogleda posnetka! 

Adaptogeni:  https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/adaptogeni-adrenal-podpora-asvaganda-tulsi-rozni-koren-ginseng-kordiceps.html 

Paket Vitkanje: https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/paket-hujsanja-gratis-knjizica-vitkanje.html 

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.