Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomanjkanje vitamina D je globalna težava

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Pomanjkanje vitamina D je globalna težava. Pod kritično vrednostjo jih ima 57 % moških in 58 % žensk (celo 75 % žensk nad 65 let!), v zimskih mesecih pa vitamina D primanjkuje skoraj večini. Najbolj ogroženi so starejši, nosečnice, ženske nad 65 let ter sladkorni in drugi kronični bolniki. Simptomi pomanjkanja so nespecifični, a vendar zgovorni. Vitamin D je namreč esencialni in verjetno najpomembnejši vitamin, ki ga lahko zaužijete za splošno zdravje in močan imunski sistem. Če pogosto zbolevate za nalezljivimi boleznimi, je to lahko zagotovo pokazatelj znižanih vrednosti vitamina D v telesu. Enako velja za pridobivanje teže, izčrpanost, splošno utrujenost, nihanja razpoloženja, razdražljivost, brezvoljnost itd. Celo avtoimunske bolezni in rak so lahko neposredno povezane s pomanjkanjem vitamina D. Predpostavljajmo, da smo se poleti veliko sončili. Bo to dovolj za jesen in zimo? Odgovor je ne. Zaloge vitamina D imajo namreč relativno kratko življenjsko dobo − ves vitamin D, ki ga ustvarimo poleti, se ohrani le 6−8 tednov, zaradi česar je treba za zadostni vnos vitamina D skrbeti skozi vse leto. Prav tako pa danes izdamo še eno skrivnost, ki izboljša imunski sistem za približno 30 %. To je čiščenje oblog z jezika! Zakaj in kako ga prakticirati?

https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/id-3x-d3-k2-vitamin-darilo-strgalo-za-jezik.html

https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/d3-in-k2-v-kapljicah-za-60-dni-100-organsko-ekolosko-naravno.html

Prihajajoče TV oddaje

Trenutno ni dogodkov.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.