Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Naravna kontracepcija: kako deluje? Alison Kogoj / V osnovi alge povezujemo z morjem in posledično z jodom … Ampak alge niso samo jod.

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Naravna kontracepcija: kako deluje? Alison Kogoj (20 min) 

Zaupate naravi in svojemu telesu? Ali ste raje “90 % ziher” in jemljete tabletke? Ženska s spremljanjem menstrualnega ciklusa v prvi vrsti spremlja svoje ginekološko in reproduktivno zdravje na telesni, psihološki in čustveni ravni, če pa se par odloči, da živi naravno spolnost, se v času plodnih dni (če se želi izogniti nosečnosti), izogne spolnim odnosom (abstinenca). Kako se po Billingsovi metodi lotiti naravnega načrtovanja družine oz. zavedanja plodnosti? Kaj prinaša takšen način razumevanja ženske in moške plodnosti? Kateri pari se odločijo za spolnost brez hormonske kontracepcije? Kateri so tisti najbolj plodni dnevi in tudi dnevi, ko zanositev ni možna? Je opazovanje menstrualne krvi in izcedkov pomembno še iz katerega drugega razloga? 

Pokrovitelj oddaje: Nočno popravilo, fitokompleks rjavih morskih alg za naravno razstrupljanje. https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/nocno-popravilo-fitokompleks-ekoloskih-rjavih-morskih-alg.html

Vikend za dušo: hormoni in pomlajevanje: https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/vikend-za-duso-hormoni-in-pomlajevanje-2690.html 

 

V osnovi alge povezujemo z morjem in posledično z jodom … Ampak alge niso samo jod. Gre za popolno hranilo in naravnen vir vitaminov in mineralov. V osnovi so hrana, zaradi česar je naše telo sposobno selektivno absorbirati njena hranila. Telo tako uporabi samo potrebna in manjkajoča hranila … In danes večina ljudi trpi ravno za pomanjkanjem mineralov, vitaminov in drugih hranil (predvsem zaradi sodobnih kmetijskih metod, osiromašenih tal, predelane industrijske hrane, slabe prebave in stresa, ki ga povzroča vse hitrejši način življenja). Alge so pravi dar narave. V njih ni nič strupenega in neželenega … Organizem morebitni presežek z lahkoto izloči skupaj z drugo hrano. Popularnost alg je iz dneva v dan večja ... Verjetno že poznate spirulino, klorelo in kelp, tokrat pa nekaj besed o manj znanih rjavih morskih algah. Komu se še posebej priporoča uživanje alg in koliko časa naj vztraja? Kdaj (v katerih primerih) rjave morske alge najbolj pomagajo? Zakaj jih omenjamo v povezavi s spanjem, detoksom, hormonskim ravnovesjem in odstranjevanjem težkih kovin in strupnin iz telesa? Vsaj 10 ključnih razlogov obstaja, zakaj uživati rjave morske alge, in sicer ker vsrkavajo težke kovine ー razbremenitev telesa, preprečujejo nalaganje stroncija, alkalizirajo telo, razbremenijo jetra, pospešijo delovanje ledvic; blagodejno vplivajo na ščitnico, nahranijo telo (izjemno hranljivi vir) ter preprečujejo rakotvornim beljakovinam, da bi se pritrdile na steno debelega črevesja, ker zmanjšujejo ovulacijske bolečine in zdravijo menstrualne nepravilnosti, preprečujejo ciste na jajčnikih in kompletno urejajo ženske hormone. Vse o tem čudežu narave, za katerega trenerka za hormone in ščitnico Simone Godina pravi: “Če ne uživate nobenega drugega prehranskega dopolnila, potem uživajte vsaj rjave morske alge!”

https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/nocno-popravilo-fitokompleks-ekoloskih-rjavih-morskih-alg.html 

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.