Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kakšno stanje je zares v Indiji? / Kako z djotišem vplivati na potek prihodnosti? / Invazivne tujerodne vrste in problem parazitov pri čebelah

Kdaj:

Kje: Na programu TV3

Kakšno stanje je zares v Indiji? Resnična zgodba Marije Kočevar

V tokratni oddaji bomo Marijo Kočevar, podjetnico in raziskovalko naravnega bivanja, spoznali z drugega vidika, kot smo je vajeni. Kot strastna popotnica je na enem od svojih številnih obiskov raznih držav prišla v stik z izredno revno skupnostjo v indijski zvezni državi Radžastan. Gre za področje, ki obsega velik del puščave Thar in staro hribovje Aravalli, ki se razteza čez vso državo od JZ proti SV. Tam je tudi začutila željo in potrebo, da pomaga tem sicer zelo dojemljivim otrokom, ki nimajo urejenega ne šolanja ne ustrezne prehrane. Tokrat v oddaji Klepet ob kavi predstavljamo mednarodni projekt Gyan Putra, ki nudi pomoč najrevnejšim otrokom pri šolanju in pri preskrbi z vodo, izgradnji kanalizacij, cest, bolnišnic. Kako lahko k njihovemu boljšemu življenju prispevate tudi sami, izveste v posnetku.

Kako z djotišem vplivati na potek prihodnosti? Tina Orel
FB: https://www.facebook.com/tinthai.spoznajsebe/
Vedska indijska astrologija daje vpogled v vse resnice, ki so bile vedno prisotne, a se jih nismo zavedali oz. smo jih le slutili. S poznavanjem djotiša lahko povežete stvari, ki so se vam do zdaj zdele naključne, in najdete pomen v dogodkih, ki so bile zazdaj brez smisla. Končno lahko zares razumete svojo preteklost in tudi kreirate prihodnost, ki si jo želite. Djotiš svetovalka Tina Orel nam bo tokrat predstavila pomen določenih fraz v djotišu in elemente natalne karte, za konec pa sledi še povabilo na “Vikend retreat” ob 10. obletnici ustanovitve djotiš svetovanja (Tina Orel, TinThai), ki bo 1. in 2. 6. v Sežani. Tam bo vsak posameznik odkril globlje vzroke za svoje težave in seveda rešitve, s katerimi bo lahko nadalje zaživel srečneje in bolj izpopolnjeno. Ne zamudite ogleda posnetka in vabljeni na djotiš dogajanje v Sežano. www.tinthai.si

Invazivne tujerodne vrste in problem parazitov pri čebelah; Vesna Fabjan Bremec
Invazivne tujerodne vrste povzročajo škodo biotski raznovrstnosti, s selitvijo živali ali rastlin pa lahko povzročimo naravno ali gospodarsko katastrofo. Ena od takih je nastala tudi s prenosom zajedavske pršice Varroa destructor, ki je v Slovenijo prišla iz Sovjetske zveze (leta 1978). Ta napada medonosne čebele in njihove ličinke, na katere se prisesa podobno kot klop na toplokrvno žival. Kakšne posledice povzroča in na kaj na splošno paziti pri nakupu rastlin in živali (v izogib morebitnim drugim nevšečnostim), izveste v pogovoru z Vesno Fabjan Bremec . Ob tej priložnosti pa vas vabimo tudi na letošnji Medeni dan, ki bo 18. 5. na posestvu Sončni raj. Ne zamudite!

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.