Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Je čas, da v šolah ukinejo umetniške predmete? / 5 navad potrošništva, ki jih lahko takoj opustimo

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Je čas, da v šolah ukinejo umetniške predmete? Iztok Kordiš

Predmetnik osnovne šole (za vseh 9 razredov) predvideva 1.318 ur pouka matematike, medtem ko je za likovno in glasbeno umetnost od 6. razreda naprej namenjena le 1 ura za vsakega od obeh predmetov. Sklepamo lahko, da so matematika pa tudi drugi družbeno-naravoslovni predmeti tretrani kot pomembnejši od umetniških. Zakaj v šoli sploh poučevati umetnost? Saj večina otrok ne bo glasbenikov, slikarjev ali igralcev … O vplivu umetniškega udejstvovanja na kognitivne in druge sposobnosti se bomo v tokratni oddaji pogovarjali z direktorjem Waldorfske šole Ljubljana, Iztokom Kordišem, poslušali bomo klic jeznega očeta, čigar otroka so “nagnali” iz šolskega pevskega zbora, zaupamo pa tudi, kako pomagati otroku pri strahu pred nesprejetostjo in prevelikimi pričakovanji glede ocen. Ne zamudite! https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/elevterokok-sirup-primerno-za-otroke.html

 

5 navad potrošništva, ki jih lahko takoj opustimo; mag. Živa Kavka Gobbo

Trajnostni potrošnik se zaveda, da s svojim načinom trošenja vpliva na mreže ljudi in okolja po celem svetu. Zaveda se tudi, da na človekove želje po nakupih in imetju vpliva močna oglaševalska industrija, ki želi, da smo ljudje nesrečni in noče uničevati okolja ter kršiti človekovih pravic, zato kupuje manj ter se pozanima, kako je izdelek nastal. V tokratni oddaji bomo s predsednico društva Focus, mag. Živa Kavka Gobbo, odkrivali, kaj natančno pomeni izraz fair trade, kateri nakup velja za neetičnega, kdo je zavesten potrošnik ter ka bi se morali vprašati pred vsakim nakupum v trgovini. Ne zamudite ogleda posnetka!
https://klepetobkavi.si/trgovina/rezultat-iskanja.html?isorc=&k=igrača
https://klepetobkavi.si/trgovina/rezultat-iskanja.html?isorc=&k=ekološka+tkana+odeja

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.