Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Čudežni svet – preprost recept za srečno in zdravo otroštvo / Koristi opazovanja zvezd in spanja pod milim nebom

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Čudežni svet – preprost recept za srečno in zdravo otroštvo; Katja Tomšič 

Narava je človekov pravi dom … In otroci za srečno in zdravo otroštvo potrebujejo veliko svobodne igre v naravi. A žal igra v naravi oz. gozdu ni več samoumevna. Nikoli doslej v zgodovini človeštva niso otroci preživeli tako malo časa na prostem, kot v zadnjem desetletju. Povprečni ameriški otrok preživi na prostem samo 10 minut na dan (za zaslonom pa je 7 ur!). A vendar je prosta igra dejansko pomemben gradnik otrokove osebnosti. Zakaj starši otrokom ne pustijo prostega igranja zunaj? Česa jih je strah? Je strah upravičen? Kako deluje prosta igra v naravi na otrokov razvoj in zdravje? Ne zamudite ogleda posnetka! 

Gaja akademija, spletna platforma za zavestno starševstvo

www.gaja-akademija.si ali 02 6200 230

 

 Koristi opazovanja zvezd in spanja pod milim nebom; Jasmina Kandorfer

Opazovanje zvezd je odlično sredstvo za lajšanje stresa in učinkovito orodje za zavestno meditacijo. Spodbuja ustvarjalnost, nas naredi bolj prijazne in skromne ter nam pomaga videti “širšo sliko”. Kakšne pa so še druge koristi opazovanja zvezd? V katerem delu meseca je to najbolje početi? Kaj se zgodi po 15 minutah zrenja v zvezde? Ne zamudite ogleda posnetka, vabljeni pa tudi na Divji vikend na Bledu (taborjenje pod zvezdami), ko bomo zvezde (med drugim) opazovali skupaj. 

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/divji-vikend-na-bledu-taborjenje-pod-zvezdami.html 

 

Ker je črevesje temelj zdravja! Več kot 90 % našega telesa so bakterije. In zato je pomembno, kakšne hranimo: dobre ali slabe. V bistvu gre za nov organ, imenovan mikrobiom, ki se večinsko nahaja v črevesju, deloma pa tudi povsod okoli po telesu. Kako se formira? Kaj poškoduje mikrobiom? Kakšne zdravstvene težave imamo v primeru poškodovanega mikrobioma ter kako je mikrobiom povezan z možgani in psihičnimi boleznim? Hujšanje, avtoimune bolezni, vnetne bolezni vseh vrst, psihične bolezni, prebavne težave, hormonsko neravnovesje, slab imunski sistem … vse to je neločljivo povezano z mikrobiomom in krepitev z ustreznimi navadami in hrano je ključna. Komu se terapija za sanacijo mikrobioma še posebej priporoča? Vsem, ki ne morejo shujšati ali se zrediti, ki nimajo urejene prebave, ki imajo slab imunski sistem oz. so utrujeni, tistim, ki so pojedli veliko antibiotikov, tistim, ki uživajo zdravila, tablete, kontracepcijske tabletke itd., vsem, ki želijo imeti dobro naravno zaščito, so pogosto napihnjeni, imajo psihične težave, pojedo veliko sladkorja, imajo preveč razraščeno kandido … Neustrezna mikrobiota je res vir praktično vseh zdravstvenih težav in hvala bogu, da obstajajo preverjene tehnike, kako jo okrepiti. https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/biotiki-premium-mikrobiota-kompleks-encimi-eko-prebiotiki.html 

Prihajajoče TV oddaje

Trenutno ni dogodkov.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.