Danes je poštnina brezplačna!
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Človekovo telo je predvsem zaradi stresa velikokrat v neravnovesju / Adaptacija (prilagodljivost) je ključna pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Človekovo telo je predvsem zaradi stresa velikokrat v neravnovesju. Takrat se vse biokemijske reakcije v organizmu usmerijo k ponovni vzpostavitvi primarnega reda ali homeostaze, pri čemer nam lahko pomagajo adaptogene rastline. Ogromno znanstvenih raziskav dokazuje, da so adaptogeni v prvi vrsti koristni zaradi tega, ker povečujejo moč obrambnega odziva na stres v vseh njegovih pojavnih oblikah. A vendar adaptogene rastline še danes niso dobro poznane … Verjetno zaradi dejstva, da njihovih izjemnih sposobnosti farmacija ne more sintetizirati v zdravila. Inteligenci narave ni namreč kos nobena sintetika! Od kod torej adaptogenim rastlinam takšne sposobnosti? Kakšno je njihovo delovanje in v kakšnem spektru adaptogeni vplivajo na zdravje in počutje?

Priročnik Moč adaptogenov najdete tukaj: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html

 

Adaptacija (prilagodljivost) je ključna pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Tisti, ki se slabše prilagajajo, so bolj nagnjeni k boleznim in krajšem življenju in vsako zdravstveno stanje, od prehlada do raka, je povezano s stresom oz. našim odzivom nanj. V tokratni oddaji predstavljamo naravno podporo, ki krepi delovanje adrenalnih žlez, katerih šibkost se kaže v obliki nespečnosti, razdražljivosti, težav s prebavo, debelosti, napetosti in bolečin v mišicah, depresije in anksioznosti, hormonskih težav pri ženskah in moških, slabe koncentracije in zmedenosti, utrujenosti, demence in drugih novih bolezni, predvsem pa v kronični utrujenosti. Kaj se je tako spremenilo od včasih, ko praktično izgorelosti niso poznali, pa do danes, ko je izgorelost postala stalnica sodobnega človeka? Teme oddaje: tri faze stresnega odziva, kako okrepiti sposobnost prilagajanja na stresne situacije, 4 faze delovanja adaptogenih rastlin, kako adaptogeni vplivajo na zdravje in počutje, zakaj so adaptogeni rešitev za probleme sodobnega človeka, kako je stanje nadledvičnih (adrenalnih) žlez povezano s ščitnico, kako sploh vemo, kdaj so adrenalne žleze fuč, v disfunkciji, kako poživila in stimulansi še dodatno obremenijo adrenalne žleze, kako na adrenalne žleze deluje stres, kako so z njim povezani depresija, visok krvni tlak, nespečnost, holesterol, slab imunski sistem, nevrološke težave, hormonske težave, problemi s ščitnico itd., kako doseči ravnovesje na celosten način (z inteligentnim popravljanjem tistega, kar je treba popraviti v telesu). Prva premišljena kombinacija 5 adaptogenih rastlin v Sloveniji — Adrenal podpora: https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/adaptogeni-adrenal-podpora-asvaganda-tulsi-rozni-koren-ginseng-kordiceps.html

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.