Danes prejmeš GRATIS knjižico VITKANJE ob nakupu paketa za zdravo izgubo teže!
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Bolj kvalitetno življenje tudi v domu za starejše! Kaj lahko narediš? / Kaj so Ljubezen, Zavest, Etika, Bog? 1. del in 2. del

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Bolj kvalitetno življenje tudi v domu za starejše! Kaj lahko narediš? Jasmina Kandorfer
Skoraj vsak peti prebivalec Slovenije je starejši od 65 let v domu za starostnike pa v Sloveniji, pri starosti 84 let, prebiva vsak deseti. Glavni problemi, ki se lahko pojavijo pri odhodu ali bivanju v domu so apatija in zaprtost vase, osamljenost, slab imunski sistem in pešanje mentalnih funkcij. Obstaja kar nekaj metod, ki bodo izboljšale počutje starostnikov, da bi bolj in kvalitetneje vzpostavljali socialne stike, opravljali razne aktivnosti, poskrbeli za ustrezno hrano, okolje in tudi dražljaje. Zlasti glasba je pravo orodje celičnega pomlajevanja. Študije kažejo, da ljudje ob poslušanju glasbe ali zvokov iz njihove mladosti doživljajo efekt pomlajevanja na celični ravni. Ostale skrivnosti in namige za bolj kvalitetno življenje starostnikov pa izveste v posnetku.
https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/kvackajmo-skupaj.html
https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/d3-in-k2-v-kapljicah-za-60-dni-100-organsko-ekolosko-naravno.html
https://www.youtube.com/watch?v=BLmWhB4Y_3k&feature=emb_logo

Kaj so Ljubezen, Zavest, Etika, Bog? 1. del in 2. del; Igor Kononenko
Razum in znanost sta koristna, a omejena … Resnica presega dojemljivost razuma – je nemerljiva in neopisljiva, in človek mora resnico začutiti sam – neposredno, s subjektivno izkušnjo – le takrat se verjetje spremeni v védenje. Redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani prof. dr. Igor Kononenko bo v tokratni oddaji pojasnil relacijo med znanostjo in duhovnostjo. Problem pri znanstvenih metodah je to, da neotipljivih, čudežnih zadev ne moremo dokazati. Ali to pomeni, da ne obstajajo? Bo znanost lahko kdaj potrdila take zaenkrat nedokazljive pojave? Kaj vse zamujamo, če se zanašamo samo na razum? Bo robot lahko kdaj bolj pameten kot človek in tudi, ali se lahko duša inkarnira v robota? Kako se je začela njegova zgodba raziskovanja duhovnih plati življenja oz. kakšna je njegova izkušnjo z nenadno, čudežno ozdravitvijo? Kako veliko oviro pri doseganju čudežev predstavlja dvom? https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.