Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Aktualno, udarno: tehnologija 5G − bi se morali bati? / Kako napovedati prihodnost iz kavne usedline? / ZAPPER

Kdaj:

Kje: Na programu Planet TV

Aktualno, udarno: tehnologija 5G − bi se morali bati?
Se veselite ali bojite prihajajočega omrežja 5G? Tokrat nam bodo meritelj sevanj Aleš Arh, predsednik stranke Za zdravo družbo Gregor Kos in strokovnjak za tehnologijo Marjan Kodelja predstavili zadržke, ki jih imajo glede sicer praktičnega omrežja 5G. V splošno svetovno potrošniško rabo naj bi tehnologija 5G prišla do leta 2020, uvaja pa zato, da bi olajšala delovanje tehnologije, ne pa izboljšala življenja ljudi! Namreč, kakor opozarjajo številni znanstveniki in potrjuje mnogo študij, zdravstvene nevarnosti sevanja omrežja 5G niso preverjene in predstavljajo grožnjo za zdravje okolja in ljudi. V množične medije najpogosteje pridejo le tiste raziskave, ki podcenjujejo nevarnost sevanja 5G, a dejstvo je, da povzroča povečano sevanje v okolju okvare DNA (ki vodijo v rakava obolenja), oksidativni stres (predčasno staranje), motnje v presnovi, znižanje melatonina (motnje spanja), motnje v možganskem metabolizmu glukoze, nastanek stresnih proteinov (številne bolezni) itd.

Kako napovedati prihodnost iz kavne usedline? Aleksandra Winkler Drole
Umetnost prerokovanja iz kavne usedline izhaja že iz stare Kitajske (le da so takrat prerokovali iz čaja). Za tako vrsto napovedovanja prihodnosti potrebujete drobno mleto kavo, posodo za kuhanje, skodelico s podstavkom ter dobro mero potrpežljivosti in odprtega duha. Aleksandra Winkler Drole nam je pojasnila, da mora biti za točne odgovore v prvi vrsti zastavljeno dovolj precizno, jasno in razumljivo vprašanje. Baje je napoved aktualna 40 dni, nato pa je treba postopek ponoviti. No, bomo imeli vsaj razlog, da še pogosteje pijemo turško kavo. V tokratni oddaji so tehniko prerokvanja testirali dve radovednici iz ekipe. Kaj se jima obeta?

ZAPPER; Jasmina Kandorfer

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.