Črna sibirska čaga iz Altaja

Čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti. Najbolj cenjena je sibirska čaga, ki  raste na področju Gornjega Altaja v težkih življenjskih pogojih in ima kot potrjujejo primerjalne klinične študije kar 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij. 

Prava sibirska čaga  mora imeti ustrezen certifikat, ki dokazuje njen izvor in kakovost. Največji terapevtski učinek ima čaga, ki je stara več kot 9 let in ki raste na brezah v južnem delu Sibirije oz. na Altaju na nadmorski višini 1500m, kjer pozimi temperature padejo pod  50 stopinj.

Čaga je v Rusiji uradno zdravilo proti raku!

Količina: 250ml

Artikel je na zalogi
127,00
kom

Telefonska naročila

02 62 00 230

Zaradi svojih farmakološko aktivnih sestavin je čaga v nekaterih farmakopejah uvrščena med medicinske gobe. Uporaba čage pri zdravljenju je bila menda znana že 5600 let pr.n.št. v ljudskem zdravilstvu zlasti v Aziji, zadnjih 50 let pa jo uporabljajo tudi na Zahodu tako v uradni kot komplementarni medicini. Zgodovinski viri navajajo, da si je ruski car Vladimir Monomakh v 12.stoletju pozdravil raka na ustnicah s sibirsko čago. Od 16.stoletja dalje je znana uporabe čage v evropski fitomedicini pri zdravljenju raka, gastritisa, luskavice, kožnih bolezni, bolezni sklepov, sladkorne bolezni in tuberkuloze.

 

Veliko zanimanje za terapevtske učinke čage med ljudmi in tudi v znanosti je zagotovo sprožil Nobelov nagrajenec za literaturo Aleksander Isajevič Solženicin (1918-2008) s svojim romanom Rakov oddelek   (Ра́ковый ко́рпус, 1967). V času Stalinovih čistk je bil Solženicin izgnan v Uzbekistan,  kjer je zbolel za rakom.  Zdravil se je v državni bolnišnici v Taškentu in o tem pisal v romanu Rakov oddelek. Glavni junak Kostogalotov je pravzaprav Solženicin, ki je pri 40.letih zbolel za rakom. Znano je, da je Solženicin o čagi slišal v bolnici in jo kasneje vse življenje redno užival. Umrl je star 90 let.

BREZ SLADKORJEV ali ALKOHOLA!
Edini konzervans je naravna sorbinska kislina iz jerebike.
Uporabljen samo zunanji črn sloj čage, zaradi česar se črna sibirska čaga iz Altaja ne more primerjati z nobeno drugo čago na tujem ali domačem tržišču. Voda, ki je sestavni del črne sibirske čage je voda iz izvira Aržan suj, ki je obenem altajsko sveto mesto. Voda ima veliko srebrovih ionov, kar daje podoben učinek kot koloidno srebro ali pa če ješ s srebrnimi žlicami in piješ iz srebrnih kozarcev.

 

 

Tukaj najdete informacijo o lestvici ORAC, na kateri je čaga na prvem mestu.

Nazaj

Sorodni izdelki

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se