Danes v čast materinskega dne prejmeš ogrlico Čarobni napoj s 50% popustom in darilom!
Čarobni napoj je kombinacija kristaloterapije in aromaterapije za žensko dušo.
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kaj imajo skupnega znanost, umetnost in duhovnost? Andrej Detela

Kaj imajo skupnega znanost, umetnost in duhovnost? Andrej Detela

Tokrat na Klepetu ob kavi gostimo priznanega kvantnega fizika, izumitelja, filozofa, in pisatelja dr. Andreja Detelo, s katerim se bomo lotili povezovanja na videz nezdružljive triade: znanosti, umetnosti in duhovnosti. Če pravimo, da je v znanosti resnica nad vsem, v umetnosti, religiji in duhovnosti ni obvezna. Kljub vsemu pa vsaka neka nova ideja oz., po domače, izum, vznikne intuitivno in nenačrtno. Seznanili se bomo s pojmoma sintropija in entropija, ugotavljali, da je znanost brez filozofsko-duhovne podlage etično slepa in deloma jalova ter da je velika težava Zahoda dogmatično mišljenje o potrebi po neprekinjem delovanju oz. potrjevanju svoje vrednosti. Kako z ljudmi manipulirajo sodobni mediji, na kak način vzpostaviti občutljiv dialog z naravo, zakaj je bil Tesla (ki je prav tako poudarjal pomembnost etičnega vidika znanosti) daleč pred svojim časom ter čemu preseči agresivnost in željo po superiornosti ter se zavzeti za iskanje lepote, ki sproža najgloblje uvide? Vljudno vabljeni k ogledu posnetka! 16.

Nazaj

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.