Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Podcast

EPIZODA 90: Praktični vodnik za preživetje v digitalno obremenjenem domu; Igor Šajn

EPIZODA 90: Praktični vodnik za preživetje v digitalno obremenjenem domu; Igor Šajn

Najlepše je doma. Tu preživimo največ časa in zato je izjemnega pomena, da si v njem ne uničujemo zdravja. Tokrat bo Igor Šajn pojasnil, katere naprave in navade najbolj obremenijo dom in naše zdravje. Zakaj ne uporabljati podaljškov? Zakaj ugašati WI-FI in uporabljati kabel? Kaj je v kuhinji najboljše? Plin, plošča električna ali indukcija? Mikrovalovka: da ali ne? Najbolj sevalni predmeti v hiši? Električni avto? Da ali ne? Kako pametno uporabljati “pametni” telefon? Kako poskrbeti za boljši zrak? Kako na nas delujejo neonske luči (umetna svetloba)? Kakšno obliko ogrevanja izbrati (plin, drva, električna črplka, IR-paneli, peleti …)? Katera hrana je najbolj obremenjena s sevanji in katera živila imajo sposobnost zaščite, vpijanja in odstranjevanja radioaktivnih elementov iz telesa?

 

Preberite več

EPIZODA 89: Kako zmanjšati vnos, željo in potrebo po alkoholu? Jelena Dimitrijević

EPIZODA 89: Kako zmanjšati vnos, željo in potrebo po alkoholu? Jelena Dimitrijević

Alkoholizem postaja vedno bolj razširjena bolezen današnjega časa. Pa vendar ga okolica mnogokrat ne obravnava kot bolezensko stanje, ampak kot egoistično početje nekoga, ki je tako rekoč zavozil življenje. Kozarček alkohola tu in tam z vidika zasvojenosti sicer ni problematičen, kdaj pa torej govorimo o odvisnosti in kako jo razrešiti na fizičnem, psihičnem in energijskem nivoju? Statistika kaže na pregovorno slovensko ljubezen do alkohola. V letu 2018 je bilo registrirano popitega več kot 11 litrov čistega alkohola na prebivalca, obstaja pa tudi siceršnja visoka toleranca do te tekoče substance − alkohol je dejansko del vsake procesije, rojstnega dne, poroke itd. Kaj je resnični vzrok? Znameniti kanadski psiholog madžarskih korenin dr. Gabor Mate je prišel do zaključka, da je odvisnost je izraz globoke bolečine. Ni vprašanje, zakaj odvisnost, ampak zakaj bolečina. In če se želimo rešiti alkoholizma, moramo poiskati izvor bolečine. Posamezniku skušajo odvzeti njegovo odvisnost, toda odvisnost je v resnici odgovor, ki je postal problem. Poiskati moramo izvorne probleme, ki ležijo spodaj, in jih predelati. Kaj alkohol naredi telesu fizično in energijsko? Kako se lotiti težav z odvisnostjo od alkohola?

 

Preberite več

EPIZODA 88: Ženske, pozor! Tako na nas deluje klorofil; Simone Godina, Urška Videmšek, Urška Loncnar

EPIZODA 88: Ženske, pozor! Tako na nas deluje klorofil; Simone Godina, Urška Videmšek, Urška Loncnar

Zelena zelenjava (alge, trave, kalčki, koprive, ohrovt, peteršilj, špinača, brokoli, zeleni fižol, grah, kumare) je od vedno veljala za zelo zdravo, a kaj ko se pogosto zgodi, da je zaužijemo premalo. A vendar, če se osredotočimo na prednosti — klorofil, ki se nahaja v zelenih živilih, resnično pomaga našemu telesu ter uravnovesi delovanje hormonov, podpre mentalno jasnost, zniža stres (odvečni kortizol) in revitalizira organe. Pa ne samo to. Obstaja vsaj 20 razlogov, zakaj uživati klorofil, med drugim ker omogoča naravno razkisanje in razstrupljanje, uravnava pH- telesa in pomaga zmanjšati kislost v krvi ter deluje detoksifikacijsko, uravnava hormone in izboljša delovanje ščitnice ter nadledvičnih žlez, deluje pomlajevalno ter čisti kožo in zmanjšuje aknavost, pomaga pri celulitu, je dobra podpora pri hujšanju, čisti jetra in črevesje ter pomaga pri zadahu in neprijetnem telesnem vonju, krepi imunski sistem, pomaga pri slabokrvnosti ter pri težavah “dolgega kovida” … O prednostih uživanja klorofila so tokrat spregovorile tri strokovnjakinje: Simone Godina, Urška Videmšek, Urška Loncnar.

 

Preberite več

EPIZODA 87: Vodnik za "skurjene" mamice; Nina Držaj

EPIZODA 87: Vodnik za

Vsi obroki za celo družino, priprava za v šolo ali vrtec, služba, seznami, pričakovanja, domače naloge, pospravljanje … Danes mora mama biti skorajda superman, da zmore vse, kar si je zadala oz. kar se od nje po nekih nenapisanih pravilih pričakuje. Mamica se znajde pred mnogo novimi izzivi. In naenkrat je pritiska lahko preveč … Kompromisi, frustracije, dileme, hektični urniki, manko fizičnega in mentalnega prostora … Potem pa še z vseh strani prijazna “obvestila”, kako bi morale biti ves čas lepe, urejene in po zadnji modi, otroci vzgojeni, partnerji zadovoljeni, prijatelji slišani, štedilnik pa vedno obložen z zdravimi obroki …  Idealni pogoji za izgorelost! Da bi se izgorelosti lahko izognili, se moramo najprej zavedati, kako pomembna je bolj realna, zdrava slika materinstva. Ni vse kot v pravljici in s tem ni nič narobe. Kako znižati pričakovanja in se izogniti “skurjenosti”? Ne zamudite ogleda posnetka!

 

Preberite več

EPIZODA 86: Slovenci, ki se spominjajo prejšnjih življenj; Andrej Brečko, Uroš A. Brumen

EPIZODA 86: Slovenci, ki se spominjajo prejšnjih življenj; Andrej Brečko, Uroš A. Brumen

V določenih življenjsko pomembnih situacijah se lahko zgodi, da se ljudje spomnijo utrinkov iz prejšnjih življenj. Takšnji izkušnji spominjanj iz prejšnjih inkarnacij imata tudi današnja gosta Andrej Brečko in Uroš Adrian Brumen. Kako daleč nazaj sega njun (prvi) spomin? Kdaj se zgodi, da se človek zave svojega prešnjega življenja? Kako je njuna izkušnja vplivala na dojemanje sveta? Zakaj se pojavi deja vu in ali je to dejansko spomin na pretekle dogodke? Kako še lahko prepoznamo signale, da gre za situacije iz prejšnjih življenj? Se prejšnjih življenj spominjajo samo duhovno zelo razviti posamezniki? Kaj pa otroci? Se res pogosto spominjajo svojih preteklih življenj do nekje 7. leta?

 

Preberite več
Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.