PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zobna pasta – več kot le zdravje zob!

Zobna pasta – več kot le zdravje zob!

Karkoli nanašamo v ustno votlino nima samo direktnega vpliva na zobe, dlesni in jezik. Zato je zelo pomembno KAJ vsebujejo zobne paste, ki jih uporabljamo. Četudi ne uporabljamo velikih količin zobne paste, jo načeloma uporabljamo 1x-3x dnevno, od zelo zgodnje starosti do smrti. 

V ustno votlino ne vnašajmo kemikalij in se raje odločimo za naravne in ekološke alternative z zelišči in eteričnimi olji, ki ugodno vplivajo na ustno votlino in celoten organizem. Pa si poglejmo različne vplive na telo in um, povezane z uporabo zobne paste.

 

Kratka zgodovina uporabe fluora 

Za začetek je pomembno vedeti, da je fluor odpadek pri proizvodnji aluminija in se je znašel v zobnih pastah po lobiranju ameriške industrije aluminija. Ta je redno „donirala“ denarna sredstva enemu izmed začetnikov zobozdravstva, dr. Geraldu Coxu, z namero naj opravi pozitivne izsledke o uporabi fluora. Posledice te temne naveze pa žal čutimo še danes, saj večina zobnih past še zmeraj vsebuje to kontroverzno in strupeno kemikalijo. 

Že od samega začetka uporabe fluora v zobnih pastah je bilo veliko znanstvenikov, ki so temu nasprotovali, in ozaveščali ljudi o zdravju zob - predvsem je potrebno omeniti Dr. Westona Price-a. To ozaveščanje se po več kot 100 letih še zmeraj nadaljuje. 

Obstaja tudi veliko raziskav, ki potrjujejo negativni vpliv fluora na kosti in zdravje zob. To je potrdil pionir zobozdravstva, dr. Weston Price, v raziskavi afriškega plemena, ki so pili vodo iz izvira s povečanimi količinami naravno prisotnega fluora. Pripadniki tega plemena so imeli bistveno več kariesa, kot tisti, ki so pili vodo iz drugih vodnih virov brez visokih vsebnosti naravnega fluora.

 

Kako vpliva izbira zobne paste na naše možgane in kontrolo uma 

Najbolj pa so šokanti izsledki znanstvenih raziskav, ki potrjujejo povezavo fluora z nižanjem IQ-ja, oz. inteligence. 

Ustna votlina je zelo blizu možganov in marsikaj, kar imamo v ustih, lahko vpliva na delovanje možganov, saj prehaja skozi ustno votlino. Fluor povzroča kalcinacijo pinealne žleze v možganih in je zato tudi močno orodje za kontrolo uma. Vemo, da je pinealna žleza glavna telesna žleza, ki upravlja delovanje vseh ostalih žlez v telesu. Če je njeno delovanje moteno, je moteno delovanje možganov. 

Poleg tega pa je tudi zelo pomemben duhovni center v človeku, saj je pinealna žleza tesno povezana z delovanjem „Tretjega očesa“. Tretje oko nam omogoča direktno percepcijo stvarnosti brez razmišljanja; jasnovidnost in vpogled v resnico, torej modrost. Če je tretje oko zaprto, oz. ne deluje pravilno, smo priča pojavu, ki je v naši družbi precej razširjen; to je družba, ki producira posameznike z veliko razmišljanja in znanja brez modrosti. 

Fluor je tako eden izmed nepotrebnih motilcev telesa in uma, ki se mu je najbolje izogniti.

 

Zobna pasta in črevesje 

Tudi prebavni sistem in črevesje sta tesno povezana z ustno votlino. Kakršnekoli kemikalije: umetne pene, barvila, arome, sladila in fluor rušijo naravno ravnovesje v ustni votlini in črevesju, saj nikakor ne pomagajo dobrim bakterijam, ki skrbijo za zdravje črevesne flore. Zdravje naše črevesne flore se torej začne v ustih.

 

Kakšno zobno pasto potem uporabljati?

 

  • naj vsebujejo čimvišji delež ekoloških sestavin. Večina zobnih past je na osnovi glicerina, ki ga pridobimo s hidrolizo olja. Konvencionalni glicerin lahko vsebuje ostanke pesticidov in gensko spremenjene organizme. Večinoma se uporabljajo najcenejša olja, kot so GSO sojino olje in palmino olje, ki sta ena izmed glavnih uničevalcev ekosistemov na Zemlji, izsekavanja pragozdov, itd. 
  • Krede in gline ne smejo biti preveč abrazivne, da ne poškodujejo zobne sklenine 
  • Soda bikarbona v manjših količinah je zelo ugodna za vzpostavljanje bazičnosti v ustih 
  • Naravna sladila kot so kvalitetna stevija in brezov sladkor (xylitol) so popolnoma neškodljiva in celo koristna 
  • Eterična olja, npr.: poprova meta, čajevec, mira, citrusi, klinčki, cimet, komarček, itd. Ne samo da osvežijo dah, imajo tudi antibakterijske učinke, ugodno vplivajo na prebavo (poprova meta, citrusi) in na delovanje možganov (mira). 
  • Lahko uporabljamo tudi razna ustna olja, zelišča, itd. za nego dlesni. 
  • Kakršnikoli kemični dodatki ne spadajo v zobne paste!

 

Pisal: Amon, raziskovalec naravnega življenja, ustanovitelj Amon & Anis ekološke kozmetike

 

www.amonanis.si , 051-848-666, info@amonanis.si

Posnetek gostovanja v oddaji

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.