Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Življenje Slovenke, ki se je preselila na Karibe! Od krokodilov do Palo Santa!

Življenje Slovenke, ki se je preselila na Karibe! Od krokodilov do Palo Santa!

1. Preselila si se na Karibe, kolikokrat si od takrat pomislila, da bi se raje vrnila v Slovenijo?

Zdaj sem že dobrih devet mesecev na Karibih. Na začetku me je mama sicer nagovarjala, ko je videla in slišala, s kakšnimi izzivi se soočamo na drugem koncu sveta, da nama z Justicem kupi povratno karto, pa se nekako nisem uspela prepričati. Tudi sestra me je nagovarjala k vrnitvi v Slovenijo, pa me tudi ona ni uspela prepričati.

Preseliti se v tople kraje je bila moja otroška želja, na katero pa sem skozi čas pozabila, in na katero sem se spomnila, ko sem našla Maya Abdominal masažo in šolanje v Belizeju. Ko sem tako leta 2009 prvič prišla v Belize, sem se v trenutku počutila doma. In takrat so moje otroške sanje ponovno oživele, in takrat sem nekako videla, da je to tudi čisto izvedljivo. 

Ker sem preselila na drugi konec sveta dobesedno vse, od pohištva do avtomobila, mi niti najmanj ni prišlo na misel, da bi ponovno vse selila nazaj v Slovenijo, zato sem vedela, če se že kdaj zares naveličam bivanja tukaj, bom vse stvari enostavno pustila in prišla nazaj v Slovenijo z eno samo potovalko.  

Sem pa na začetku zagotovo najbolj pogrešala svojo kreativnico, svoj prostor za ustvarjanje, kot cono udobja, in seveda svojo ožjo družino.

Trenutno sem že 269. dan v nekakšni karanteni, saj še vedno čakam na državljanstvo, ki pa naj bi ga naslednji mesec tudi dobila, da potem lahko uradno začnem tudi tukaj izvajati BlinkitArt terapije in coachinge. Na nek način se počutim, kot da sem že dobrih devet mesecev na dopustu ;) 

Drugače pa tukaj resnično uživam, saj mi klima zelo odgovarja. Pa to, da je tukaj mesto večnega sonca, večno poletje. Tudi, ko je deževno obdobje, se na jugu Belizeja, nikoli ne shladi toliko, da bi bilo potrebno zakuriti ogenj. Obožujem hrano in uživam v najboljšem kakavu na svetu in spoznavam Garifuna in Maya kulturo.  

 

2. Tja si se preselila s svojim psom, nato pa je tam umrl, kaj se je zgodilo?

Za lansko jesensko enakonočje, 21. 9., je krokodil iz nezavarovanega in neoznačenega območja, ki je v lasti enega izmed eko resortov, zagrabil mojo kužico in jo potegnil v globine ribnika ter ubil. Eko resort sprva ni želel prevzeti odgovornosti, ko pa sem pomoč poiskala pri odvetniku, so odgovornost prevzeli, vendar se do danes še niso uspeli izvensodno pogoditi, saj so ponudili znesek, ki niti ne pokrije potnih stroškov in logistike, da sem sploh lahko Rainbow Joy iz Slovenije uradno pripeljala na Karibe. Joy je bila tudi uradno terapevtski pes in seveda naš družinski član, kar je močno prizadelo ne samo nas, mnoge v Sloveniji, ki so jo poznali osebno ali samo prek Facebooka. Bila je zares posebna kužica. 

Trenutno mi družbo delata Puma in Tiger, 10- in 8-mesečna kužka, ki imata odličen potencial, da nekoč postaneta tudi terapevtska kužka, in ki vsakodnevno poskrbita za veliko smeha in radosti.

 

3. Palo Santo, ki ga pošiljaš v Slovenijo, je res nekaj posebnega, uporabljamo ga že več let, za katere namene je najbolj primeren?

Ja, Palo Santo, ki ga za Slovenijo dobavljam že vrsto let od istega dobavitelja iz Peruja, je zares nekaj posebnega in je del zgodbe ponovnega pogozdovanja. To pomeni, da z vsakim nakupom prispevamo k ponovnemu pogozdovanju teh danes na mnogih predelih ogroženih dreves. Tako posredno, preko svojega dobavitelja, sodelujem z lokalno skupnostjo, ki skrbi za Palo Santo nasade, tako za tista drevesa, ki so pripravljena za nadaljno uporabo, kot tudi za semena in mlade sadike. Tako je zelo pomembno, da Palo Santo sveti les kupimo iz preverjenega vira, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da s svojim nakupom podpiramo sečnjo in ogrožanje teh svetih dreves.

Palo Santo je dejansko primeren za vsak dan, za vse dni v letu. V poletnem času, v katerega v Sloveniji vstopate sedaj, je najbolj iskan in uporabljen za zaščito pred komarji in drugimi nadležnimi insekti. 

V jesensko-zimsko-pomladnem času je odličen za zaščito pred različnimi virusi, bacili in bakterijami. Znanstveno je namreč dokazano, da če v prostoru prižgemo Palo Santo za eno uro – v tem primeru potrebujemo oglje – prostor prečistimo do 97 % zračnih bacilov, virusov in bakterij, kar pomeni, da je prostor dejansko sterilen. 

V tem času je super narediti Palo Santo parno inhalacijo, da poskrbimo za se v respiratornem sistemu ne zadržujejo in razmnožujejo različni virusi in bacili. 

Lahko si pripravimo Palo Santo čaj, na način, da za eno čajno žličko natrgamo lesene opilke, prelijemo z vrelo, vendar rahlo ohlajeno vodo, pokrijemo in počakamo dobrih 5 minut, potem pa odkrijemo in po želji dodamo med in limono. 

V poletnem času se lahko naredi Palo Santo ledeni čaj, ki se ga pripravi na enak način in potem ohladi. Lahko pa damo v vrč z vodo eno Palo Santo palčko in notri dolivamo vodo – tako, kot to počnemo s kristali. 

Mnogi poročajo, da lažje opravljajo veliko potrebo, če prižgejo Palo Santo palčko in vdihujejo njegov dim. Poročajo, da se bolje sprostijo in svojo veliko potrebno nič več ne opravljajo na silo. 

S Palo Santo svetim lesom si lahko tudi čisto zobe, saj ima blagodejne sestavine za zobno sklenino. 

Njegov spekter uporabe je res različen in širok. 

Najbolj pogosto se tudi uporablja za spiritualno in energijsko čiščenje, pri meditaciji, jogi, pilatesu, študiju, za odlično koncentracijo in dober spomin, pri kreativni naravnanosti ali pri pisanju knjige. 

Odlično nevtralizira cigaretni dim ali močne vonje v kuhinji. 

Če si pripravimo Palo Santo sprej – na način da kuhamo eno celo palčko v 1 l vode, dokler ne zavre, in potem vre še naslednjih 10 minut. Ko odstavimo, pustimo, da se ohladi, in si sprej pripravimo v pršilko. Sprej lahko uporabimo za osvežitev svoje kože v vročih dneh, odlično deluje po piku komarjev, lahko pa se posprejamo že prej, da nas komarji pustijo pri miru.

 

4. Misliš, da bi to bila tudi ena fajn rešitev, da pobije viruse, pa takšne stvari? V smislu, da razkužimo prostor?

DA, to je ena izmed najbolj učinkovitih in najhitrejših rešitev, saj prostor, kot že omenjeno zgoraj, nevtraliziramo do 97 % zračnih bacilov, virusov in bakterij.

 

5. V čem se razlikujejo Palo Santo med seboj ... Kako prepoznamo kvaliteto?

Jaz osebno prepoznam kvaliteto že po videzu in potem po dotiku. Ko se dotaknem Palo Santo lesene palčke, v trenutku dobim informacije, ali je bilo drevo posekano ali je drevo umrlo naravne smrte in šlo čez večletno metamorfozo in ponovno rojstvo ter ustvarjanje eteričnih olj, ki jih mi skozi prižiganje Palo Santo lesenih palčk, potem sproščamo v prostor. 

Tako vem, še preden ga prižgem, ali je pravi ali ne. Potem pa seveda, ko ga prižgem, dobim samo potrditev tega, kar sem že predhodno začutila oz. sprejela. No, v bistvu sama nisem prišla v stik z veliko različnimi Palo Santo lesenimi palčkami, je pa veliko mojih rednih strank prišlo v stik z njimi, in ki so mi potem javili in pisali, da so kupili tam in tam, in da to ni to, kar dobijo pri meni. Tako mnogi drugi izkušajo to in tudi sami v trenutku prepoznajo razliko. 

Palo Santo, ki ga uvažam v Slovenijo, ima tudi vse ustrezne uradne dokumente, ki dokazujejo njegovo avtentičnost, kot tudi, da je les šel skozi inšpekcijski pregled. Zakaj je to pomembno? Ker mnogi, ki prodajajo les v Sloveniji in drugod po Evropi, nimajo ustreznih inšpekcijskih dokazil, saj je Palo Santo zaščiten samo v Peruju in Ekvadorju, drugje pa se ga enostavno lahko izvozi brez problema, kot tudi seka, saj nikjer ni nobenega, ki bi to nadziral.

 

6. Kakšno pa je stanje na Karibih, se tudi morate razkuževati in paziti, tudi uporabljate Palo Santo?

Belize je sicer geografsko 2 in pol večji od Slovenije in kjer prebiva samo dobrih 400.000 prebivalcev. Tako smo imeli v Belizeju samo 18 koronaprimerov in že več kot mesec dni brez novega primera, 16 ozdravljenih in 2 smrtna primera. So se pa v Belizeju poslužili strogih restrikcij, kar pomeni, da smo se lahko rekreirali samo med 5h in 8h zjutraj. No, po 8h zjutraj je itak že prevroče za rekreacijo, se pa nismo smeli rekreirati ali oditi s kužki na sprehod v pozno popoldanskih urah. Tudi plavanje so prepovedali. Sprva maske niso bile obvezne, potem, ko je bilo dejansko vsega konec, in je nastopila dvomesečna preventivna karantena, pa so sprejeli nov ukrep, da so maske nujne. 

Sama se nahajam v karibski ribiški vasici s približno 1000 prebivalcev, tako da je vse skupaj bolj, kot ne potekalo mirno. Se seveda pozna, da trenutno ni turistov, in je vse skupaj resnično zelo umirjeno.  

 

7. Blinkita, hvala ker nam poleg eksotičnih pozdravov pošiljaš tudi Palo Santo, pa te enkrat obiščemo, prav?

Ja, srčno dobrodošli na Karibe. Mogoče pa se v bližnji prihodnosti skupaj odpravimo po poteh Starodavnih Majev in obiščemo sveta starodavna mesta in piramide, ki so nekaj zelo posebnega. 

Hvala za povabilo <3

Karibske pozdravčke in blagoslove vsem skupaj in vsakemu posebej <3

Sveti les Palo Santo - 100 g

Sveti les Palo Santo - 100 g

Palo Santo ali »Sveti Les« je naravni les, aromatično kadilo, že stoletja uporabljeno pri …

45,00
42,00
-3,00

Sorodne objave

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Kaj lahko narediš za svoje zdravje v APRILU? Biohacking aprila

Dragi moji, ko smo sedeli z družino za velikonočno mizo sem na koncu dodala molitev, da si želim da nas …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.