Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zgodba o prvi ženski šamanki in njenem pripravku šamanskega snifa za ženske (rapé)

Zgodba o prvi ženski šamanki in njenem pripravku šamanskega snifa za ženske (rapé)

V plemenu Yawanawa mora nekdo, da postane šaman, prehoditi zelo težko in strogo pot, znano kot Rare Muka. Oseba, ki gre skozi Rare Muka, živi v izolaciji in ne sme jesti izdelkov, ki vsebujejo sol ali sladkor, vključno s sadjem. Namesto tega uporablja številna sveta zelišča, se povezuje z naravnimi silami, komunicira z duhovi živali, rastlin, duhovi prednikov in učiteljev ter od njih prejema orodja in napotke, kako ustvariti lastno zdravilo. Po prehodu Rare Muka prejmejo te osebe status in ugled zdravilca – šamana. Lahko izvajajo obrede Uni (ayahuasca), ustvarjajo rapé in so duhovni vodniki. Ta pot traja približno eno leto in je že stoletja, od vsega začetka, rezervirana izključno za moške.

Pred časom pa sta se za to pot odločili dve ženski, sestri Hushahu in Putani. Kljub številnim nasprotovanjem jima je uspelo pridobiti naklonjenost vodje in pod budnim očesom enega od šamanov sta začeli svojo Rare Muko. Celo leto sta jedli samo predpisane jedi in se učili. Vendar moški niso prepoznali njunih zdravilnih moči. Rekli so, da bodo to storili pod pogojem, da gresta še eno leto skozi Rare Muko – v nejeveri, da bi to lahko komu uspelo. Vendar uspelo je obema sestrama in leta 2006 moški iz plemena Yawanawa niso imeli druge izbire, kot da ju priznajo za šamanki. Tako je pleme Yawanawa postalo prvo pleme, v katerem je ženska postala šamanka.

To je bil začetek velikih sprememb v plemenu. Od takrat so tudi druge ženske začele jesti svete rastline, uporabljati rapé in Uni (kar jim prej ni bilo dovoljeno). 

Še več, od leta 2009 sta Hushahu in Putani začeli hoditi v velika mesta in izvajati obrede za "tujce" ter deliti svoje znanje. Prepoznani sta kot nekakšni misijonarki, ki prinašata sveto medicino v svet mest. Zahvaljujoč njunim dejanjem je pot Rare Muka postala dostopna tudi neplemenskim ljudem.

Rapé ali šamanski snif je ceremonija vpiha tega pripravka v nos in se izvaja tudi na nekaterih delavnicah, tečajih, oddihih, ki jih pripravlja Klepet ob kavi. In to izključno s pripravkom po formulaciji prve šamanke!

Formulacija tega rapéja je med Rare Muko prišla k eni od sester (Putani) in po zaključku te poti je ta konkreten rapé začela deliti z drugimi ženskami. Formulacijo je poimenovala MOČ ŽENSKOSTI.

Ustvarjen je z dobrimi nameni do vseh žensk na svetu. Danes ga meša Putanijeva hči Nawashahu.

Ta rapé vsebuje moč teh žensk, prvih šamank – moč in odločnost, ki jima je omogočila prehoditi dve leti stroge poti in pridobiti ugled, ki je bil prej rezerviran samo za moške – moč osvobojene ženske.

Čeprav je ta rapé izrazito ženstven, ga lahko uporabljajo tako ženske kot moški.

Čisti, vrača mir in daje moč.

Dobro deluje z vsem, kar je žensko – čustvenostjo, nežnostjo, vodno energijo, intuicijo, vztrajnostjo in potrpežljivostjo. Odpira srce čutenju, bivanju, bivanju v čutenju.

Uči o čustvih in tem, kako jih izraziti.

A poleg energije nežnosti vam bo dal tudi veliko moči. Kajti ta rapé bo vedno vseboval energijo žensk, ki so morale skozi številne preizkušnje, da je bila njihova moč prepoznana.

Čudovito deluje na čakre, ki so dodeljene ženski energiji – sakralne čakre (ustvarjalnost, seksualnost, zadovoljstvo z življenjem, sposobnost pridobivanja užitka iz izkušenj, samozaznavanje in sprejemanje), čakra tretjega očesa (intuicija, jasne intuicije, dostop do univerzalnega znanja, stik s podzavestjo, domišljija, sanjarjenje, ustvarjalnost, navdih, jasnost lastne poti) in seveda srčna čakra (ljubezen, občutek brezpogojne ljubezni, občutljivost za lepoto, pripravljenost pomagati, nežen značaj, odlični odnosi, sposobnost odpuščanja , zdraviti, sposobnost jemanja in dajanja z veseljem).

Pomagal vam bo odpreti te sfere, ozdraviti, okrepiti, pomiriti, integrirati – kar koli potrebujete.

Zahvaljujoč drevesu Mulatria vam bo ta rapé  pomagal ohraniti ali povrniti mladost – mladost telesa in duha. Mulaterija se imenuje tudi drevo mladosti. Leto za letom namreč odvrže lubje in ga znova obnovi. 

Morda mislite, da bo rapé, ker je povezan z ženskostjo, občutljiv – nič ni dlje od resnice. Druga lastnost drevesa Mulatria je, da okrepi delovanje tistega, s čimer se zmeša – zahvaljujoč temu ima rapé moč ženskosti in tudi nesporno moč in intenzivnost.

ZA KOGA?

Priporočamo ga vsem ženskam, še posebej v časih, ko se ženske »osvobajamo«, voditeljicam, bojevnicam, zasužnjenim (na kakršen koli način) ali tistim, ki potrebujejo moč, da uresničijo svoje načrte. 

Če želite doživeti ceremonijo s šamanskih snifom, preverite aktualne prihajajoče dogodke in vprašajte! Redno se izvajajo na šamanskem kolesu medicine, drugod pa po občutku. Pišete lahko na info@klepetobkavi.si in odgovorili vam bomo. 

Preberite tudi več osnovnih informacij o tem pripravku in ugotovite, zakaj imajo ljudje po njem tudi manj težav s sinusi. 
Ceremonija šamanskega snifa - rapé: rastlinska medicina iz Amazonije

Sorodne objave

Sončev mrk 8. aprila lahko prinese globalne pretrese ... povežite se s sabo!

Zapis je pripravil astrolog Jimmy, ki pripravlja tudi tedenske horoskope.  Zapis iz energij meseca aprila 2024. …

Energije meseca aprila

April prinaša veter sprememb in prenove, ko se energije Ovna prelivajo v pogumna dejanja in nas postavljajo v središče …

Kozmični vpliv na človeka in na dogajanje na Zemlji

Mnogi spomladi tožijo nad spomladansko utrujenostjo, slabim psihofizičnim stanjem in splošnim poslabšanjem razpoloženja …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Nives |

Prijavljam se na zvočno kopel in šamanski snif

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.