PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ženska in moški v ravnovesju ter lov na čarovnice

Ženska in moški v ravnovesju ter lov na čarovnice

Zavedanje in spoštovanje ženske ter njenih principov, skupaj s spoštovanjem njenih socialnih in ekonomskih pravic, so uživale vse pripadnice starih civilizacij. Vse to se je do prve svetovne vojne končalo za ženske po vsem svetu. In celo danes, ko živimo v tem sodobnem svetu, mnoge ženske sveta teh pravic še vedno nimajo.
Ženska je bila odrinjena na obrobje in nezaželena iz več razlogov. Kot bitje, skozi katero se rojeva novo življenje, je logično, da ima naravno poslanstvo, ki je enostavno izjemno. Ima sposobnosti, moči, ki moškim niso dane. Ženska je tako tudi bolj povezana s svojimi koreninami, z notranjim bistvom, ki ni vidno. Z vsemi procesi, ki se dogajajo v temi. Ima močnejšo intuicijo, je v stiku s svojimi nadčutnimi močmi in duhovnimi darovi. Za žensko je naravno, da komunicira z nevidnim, to pa lahko straši!
Ko so ženske v času nove religije samo pokazale nekaj svojih potencialov, je to tako prestrašilo cerkvene hierarhije, da so začeli z lovom na čarovnice, ki ni nič drugega kot pokol žensk.

Vse to je prineslo grozljive posledice, ki jih družba občuti še danes, in ni čudno, da je toliko žensk zapustilo svojo ženstvenost in začelo tekmovati z moškimi, svoje resnične sposobnosti pa čim bolj potisnilo v globino nezavednega – saj je tako najbolj varno. A ko ženska ni ženska, tudi moški ne more biti moški. Hvaležne smo lahko, da živimo na področju, kjer so nam bile povrnjene ekonomske in družbene pravice, in varno je, da se prepustimo svoji izvirni ženski moči. Tudi same se je bojimo, a razumeti moramo, da si takrat, ko nismo v svoji vlogi, naredimo več škode kot koristi.

Dva primera sodobne ženske, ko smo izven ravnovesja moške in ženske energije

Ko bi morali izraziti svoja resnična čustva, ki nas tiščijo, pa si še vedno nekako slikamo pogumen izraz na obraz, kot da je vse v redu. Razlog? Preveč svetlobe, moškega principa.

Ko ženska preveč skrbi za druge, nase pa pozabi, je v disbalansu z moško energijo. Če želi služiti drugim, mora najprej poskrbeti zase.

 

Neravnovesje ženske energije ali zakaj ženske potrebujejo moškega?

Ko je ženska energija ustrezno uravnovešena z moško, lahko ženska izjemno dobro uporablja svojo intuicijo in vse svoje veščine, ženske čare. Ko je ženska energija neuravnovešena z moško energijo, pa intuicijo preveč zakrije vloga žrtve. Njeni ženski čari pa se skrivajo za vsemi zamerami.
Ženska energije brez prisotnosti moške energije se izrazi na način, da ima oseba ogromno idej, pa vendar premalo fokusa, ambicioznosti ter osredotočenosti za realizacijo.

Ženski princip je v osnovi izjemno sprejemajoč, kar je ključno za dolgotrajno razmerje, pa vendar se velikokrat zgodi, da se ženska v tem procesu izgubi, enostavno pozabi nase.

Ravno zaradi tega je tako pomembno, da se ženska v svoji ženskosti nauči, kako biti neustrašna in zaupljiva in radodarna, a ne na račun ignoriranja lastnih potreb, ne na račun, da pozabi nase – s tem namreč izgubi svojo ženstvenost.

Iz energijskega, ezoteričnega vidika je princip Enosti princip združitve jina in janga, torej ženske in moške energije.

Tako pride ženska v svoji ženskosti do Enosti samo ob dopolnjujoči moški energiji, ki jo tudi ustrezno prizemlji. Tako tudi lažje manifestira svoje cilje, svoje želje, prizemljuje projekte.
Pa vendar ženska v svoji sprejemajoči energiji, ki je kot voda, ki se prilagaja …, pozabi nase. Nudi več, kot lahko.

Šele takrat, ko je ženska postavljena v svoji ženskosti, lahko ustrezno vstopi v uravnovešeno razmerje z moško energijo in aktivira vse svoje čare, neizmerne zmožnosti intuicije.

Ne glede na rane in minule travmatične dogodke lahko vsaka ženska najde svojo ženstvenost, tako da poskrbi zase in se sooči sama s sabo.

Neravnovesje moške energije ali zakaj moški potrebujejo ženske?

Moški v ravnovesju svoje energije cveti v vlogi ljubimca, bojevnika, ki lahko poskrbi za žensko in svojo družino. Ko je moški v neravnovesju, njegov ljubimec postane lažnivec, bojevnik postane zaskrbljen, in tisti, ki poskrbi za žensko in svojo družino, postane predator.

V odsotnosti ženske energije postane moški preveč tekmovalen, fokusiran zgolj na zmagovanje, na osvajanje ciljev, ki morda niso smiselni in nimajo nikakršnega pomena. Potenciala ranljivosti, lojalnosti in globoke intimnosti tako ne razvije. Brez ženske energije se težje poveže s srcem, saj prevlada mentalnost, ta pa deluje po principu “z glavo skozi zid”.

Ko je moška energija ustrezno uravnovešena z žensko, je pristop do osvajanja ciljev zmehčan, poglobljen. Ima smisel in širši ter globlji pomen. Ni več površinski. Vse to mu brez ustreznega ravnovesja z žensko energijo enostavno ne more uspeti.

Več prebereš v knjigi Darilo teme.

S tabo bi želeli deliti novico, da smo zate v tem mesecu pripravili tudi posebno darilo v vrednosti 85 eurov, kjer ti podarjamo webinar na temo ŽENSKA V SVOJI MOČI.
Povezavo dobiš avtomatsko ob nakupu katerega od izdelkov, ki ga priporočajo naši strokovnjaki.

Tukaj pa najdeš povezavo do naših dogodkov ...
https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.