Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zdravi in hitri recepti: čičerikin tofu/blok/sir, zdravi namazi in rastlinska majoneza

Zdravi in hitri recepti: čičerikin tofu/blok/sir, zdravi namazi in rastlinska majoneza

ČIČERIKIN TOFU

  • ½  skodelice čičerikine moke

  • 1 ½  skodelice vode (3-kratna količina  glede na količino čičerikine moke)

  • 1 žlica arašidovega masla ali tahinija

  • 1 žlička kvasnih kosmičev

  • ½  žličke soli

  • ¼  žličke vsakega: čebule in česna v prahu

Vse sestavine gladko zmešamo in pristavimo na ogenj. Med mešanjem kuhamo približno 5 minut, da se močno zgosti. Prelijemo v model, ki smo ga predhodno zmočili. Damo na hladno za vsaj 2 uri. V hladilniku zdrži 1 teden. Postrežemo na rezine narezano v sendviču, naribano na testeninah ali pa popečemo in uporabimo podobno kot bi tofu.

 

ZDRAVI NAMAZI

ROŽIČEV NAMAZ

  • 200 g mletih rožičev

  • 100 g mletih lešnikov

  • 1dl rastlinske smetane

  • 50 g kakava

  • 0,25 dl mandjevega mleka

  • 1 žlica medu

  • 1 žlička kokosovega masla

  • noževa konica burbonske vanilije

 

LEČINA ZGODBA

  • 250 g kuhane leče 

  • 150 g kuhane čičerike

  • 50 g mletih sončničnih semen

  • 1 čajna žlička gorčice

  • 1 ali 2 stroka česna 

  • 6  kaper 

  • 1 žlica olivnega olja 

  • ščepec mlete paprike

  • drobnjak 

  • žlička balzamičnega kisa

  • sol in poper po okusu

 

GRAH V DRUŽBI ARAŠIDOV

  • 200 g zamrznjenega graha (ki ga predhodno odtajamo)

  • 100 g arašidov

  • 50 g maskarponeja ( ali svilnati tofu)

  • sok polovice limone

  • Kajenski poper

  • peteršilj, drobnjak, lahko malo pora

  • sol po potrebi

 

AVOKADOV NAMAZ

  • 1 Avokado

  • sol 

  • poper

  • limonin sok 

  • žlička olivnega olja

  • na drobno narezan paradižnik 

  • na drobno narezana čebula

RASTLINSKA MAJONEZA

Sestavine

  • 100 ml sojine (ovsene, riževe) smetane 

  • 1 kisla kumarica

  • 1 žlička gorčice

  • ščepec soli

  • ⅓ žličke kvasnega namaza

  • ¼ žličke umeboshi paste ali kisa

  • sončnično ali kokosovo olje (po potrebi)

  • sok ½ ali 1 limone

 

Rastlinska majoneza za nekaj oseb

Čas priprave: 10 minut

Postopek

V višjo posodico zlijemo smetano, dodamo na drobno narezano kumarico in nato sol, kvasni namaz, umeboshi pasto, gorčico. Vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalcem.

Nato čisto počasi, po kapljicah, vlivamo olje, dokler se zmes opazno ne zgosti, potem pa še po kapljicah vlivamo sveže stisnjeno limono.

Če je majoneza bolj redka, se bo čez nekaj časa, ko go stala v hladilniku, zgostila.

Sorodne objave

RECEPT: Zavitek (burek) iz divjih zelišč

Spet bomo spet ovrgli mit, da je veganska hrana omledna in pusta! Urednik bloga Lačna bučka in pa tudi redni profesor na …

3 najpogostejše nevšečnosti popraznične realnosti

Prazniki so mimo, s tem pa tudi prvomajsko veseličenje in vrtenje okoli žara, ki nam lahko dela zgago (dobesedno!) še …

Zdravi recepti: estrogenski čistilec in detoks juha

Jasmina se je na nosečnost temeljito pripraljala kar dve leti; sčistila se je strupov, težkih kovin, okrepila črevesje …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Marina |

Kera smetana se uporablja pri zgornjih receptih a je za kuhanje ali za stepanje ali je Vseeno Hvalezen pozdrav MARINA

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.