Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zaščitimo možgane s kurkumo in žafranom!

Zaščitimo možgane s kurkumo in žafranom!

Možgani so zelo zahteven organ − glede na svojo majhnost (obsegajo le 1 % telesne mase človeka) potrebujejo veliko več kisika in hranil kot kateri koli del telesa. Ne potrebujejo pa samo hranil in kisika, ampak tudi zadosti počitka, saj se lahko le takrat ustrezno regenerirajo. Pomanjkanje spanca namreč zavira čiščenje toksinov iz možganskih celic, kar vodi do možganskih poškodb in bolezni. A da vas ne prestrašimo popolnoma, delimo danes nasvete, kako dokazano izboljšati možganske funkcije s pripravki iz narave. Kateri so to in kako jih uživati, izveste v pogovoru z vodjem projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, Sanjo Lončar.

Možgane lahko zavarujemo že z dvema preprostima napitkoma, in sicer z žafranovim in kurkuminim mlekom. Kako ju pripraviti, preverite v posnetku, spodaj pa preberite, zakaj je ravno žafran tako pomembna rastlina, ko govorimo o ohranjanju zdravja možganov.

Ker je zaradi sodobnega načina življenja moteno pravilno nočno čiščenje možganov, nas lahko taka praksa po bližnjici pripelje do nevrodegenerativnih bolezni, ki postajajo kuga 21. stoletja.

 

Prav tovrstne bolezni spadajo med indikacije, pri katerih je žafran v največjo pomoč, znanstveniki pa so ga v zvezi z njimi tudi najpogosteje preizkušali. Za Alzheimerjevo bolezen je značilno, da v možganih zastajajo beljakovinski ostanki, tako imenovani amiloidni plaki. Ko se nakopičijo, povzročijo poškodbe na živčnih celicah in vnetja. Obstajajo podrobni opisi kliničnih raziskav, ki so dokazale, da že 15 miligramov žafrana na bolnike z Alzheimerjevo boleznijo deluje enako kot sintezno zdravilo. Tudi druge raziskave so pokazale, da žafran preprečuje odmiranje živčnih celic in izboljšuje koncentracijo. Zakaj si torej že danes zvečer ne bi privoščili očiščevalnega napitka?

 

 

Možgane je treba dobro zavarovati ravno v tem času! Zakaj? Ker je poleti beležimo največ primerov možganske kapi. Možganska kap doleti okoli 4000 Slovencev in velikokrat privede do trajne nižje ali višje stopnje invalidnosti, po blažji možganski kapi pa številni dobro okrevajo. S pravočasnim nudenjem prve pomoči in čimprejšnjo zdravniško oskrbo hude posledice možganske kapi pogosto preprečimo ali vsaj zmanjšamo. Najpomembnejša je še vedno skrb zase – da pazite na svoje zdravje! Možnost možganske kapi namreč povečuje tudi nezdrav življenjski slog: telesna nedejavnost, čezmerna telesna teža, stres, kajenje, alkohol in nepravilna prehrana.

 

Trenutno še ni nobenega artikla.

V primeru da je do kapi že prišlo, obstaja sibirski protokol, ki sestoji iz treh preparatov, in sicer:

 

  • Mumije: v starih farmakopejah je mumija opisana kot izvrstno sredstvo, ki krepi telo, predvsem pa srce, kar potrjujejo tudi sodobne klinične študije.

  • Čage in cordycepsa:  klinične študije so potrdile, da pride v času uživanja cordycepsa do umirjene razširitve krvnih žil, kar pomembno poveča prekrvavitev srčne mišice in drugih organov, s tem  preprečuje nastanek trombov in celo nastanek infarkta, kapi, ishemične bolezni srca itd. Črni del sibirske čage ima visoko vsebnost polisaharidov, melanina, triterpena in antioksidantov, kar omogoča njeno adaptogeno in imunomodulatorno delovanje, kar je v kombinaciji s cordycepsom močna podpora pri hitrem okrevanju po kapi.

  • Smole sibirske cedre: obnavlja poškodovane celice, stimulira vzpostavitev pravilnega stanja in izmenjave krvnega obtoka v velikih možganih, kar izboljša delovanje možgan po kapi in delovanje srca po infarktu miokarda.

ZA HITRO OKREVANJE PO KAPI (protokol sibirske fitomedicine)

V paketu: mumija, črna sibirska čaga, smola sibirske cedre

117,00
105,30
-10%

Sorodne objave

Zakaj je noni eliksir lepote in dobrega počutja?

Noni ni nikakršno ljubkovalno narečno poimenovanje babice, ampak nadvse zdravilna rastlina iz Polinezije, ki znanstveno …

Resnica o 5G in navadnih ruterjih ter brezžičnem internetu! Kaj lahko storiš?

Na ta problem opozarjamo že leta in leta.  Že leta in leta pa tudi opazujemo, kako nameščajo te naprave vse bolj …

Zakaj ni slabo, če se vas drži smola?

Zakaj imeti smolo sploh ni tako grozno, kot se sliši? No, vsekakor ni grozno imeti smole, če govorimo o njej v …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.