PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj ženske vsako stvar preveč analiziramo in kako se rešimo iz tega?

Zakaj ženske vsako stvar preveč analiziramo in kako se rešimo iz tega?

Predvsem ženske smo nagnjene k temu, da preanaliziramo vsako stvar. To nam povzroča veliko zmedenosti, tesnobe, predvsem pa nepotrebne drame.

Takšno obnašanje nas zakrči, postanemo bolj napete, manj sproščene. Ker divje ves čas iščemo znake, ki pomenijo to in tisto. Podzavestno in zavestno testiramo in opazujemo, analiziramo odzive ... In zaradi tega lahko znoriš!

Imam prijateljico, ki jo je svet angelov in magičnih bitij precej navdušil, skoraj obsedel. 

Ves čas je iskala takšne in drugačne znake, sporočila, znamenja in vsako situacijo je analizirala od datumov do ure, registrskih številk in še česa. S tem ni nič narobe.

Vse do trenutka, ko zaradi tega ne obstaneš v krču, paranoičen in poln nekih sklepanj, lastnih zaključkov zgodb, ki nimajo realne osnove. Vse do trenutka, ko zaradi nekaj vraževernih znakov ne greš več od doma, pričakuješ, da se bo zgodilo kaj slabega, ker so znaki slabi ali pa si se zjutraj spotaknil ob stopnici. In si misliš: “Kaj pa to pomeni? Ali to pomeni, da ne smem od doma? Trikrat sem se spotaknila, to pomeni, da ne smem od doma do treh …”

Imam tudi prijateljico, ki ni imela sreče v ljubezni. Ko mi je razložila, kako je šel njen prvi zmenek z nekim moškim, je bilo jasno, zakaj. Ne samo meni, ko je povedala na glas, je tudi njej postalo jasno, da tak način ni bil ustrezen. Celoten zmenek je iskala neke potrditve, znake, da je sprejeta, da mu je všeč, da si z njo želi kaj več kot le avanturo. In tako je analizirala vsako besedo, kretnjo, predvidevala in presojala, pozabila pa se je sprostiti, biti to, kar je, in samo uživati v pogovoru.

Veliko moških pravi ravno to − ženske ste preveč zakomplicirane, tudi najmanjša stvar lahko pomeni dokončno obsodbo. Zakaj? Ker si naredimo neko zgodbico.

 

Zakaj se to pravzaprav dogaja?

Kje sta izvir in izvor tega?

 

Mojstri tradicionalne kitajske medicine bi pokazali na vranico. 

Vranica je tista, ki je povezana s skrbi, razglabljanjem, pretiranim razmišljanjem, intenzivnim mentalnim delom.

 

Nič hudega sluteče imajo ljudje, ki preveč razmišljajo, tudi izzive na področju vranice. Ti se lahko pokažejo v obliki težav s prebavljanjem hrane, vsrkavanjem hranil, spominom, hitrim nastajanjem modric, intenzivnimi menstruacijami, refluksom, kandido. Vse to so odrazi neravnovesja delovanja vranice. 

 

Kaj je torej darilo preanaliziranja?

Darilo nosi vranica, ki ti sporoča, da vnesi v svoje življenje več spontanosti!

Preveč načrtovanja, analiziranja, razmišljanja nas odtuji od sproščene spontanosti, ki je odraz zaupanja v proces življenja. Preko tega doživljamo sočutje, iskrenost in zadovoljstvo.

 

Vaja: spontani vikend

Za vikend si ne naredi nobenih planov! Samo zjutraj se odloči, kam greš, kaj želiš početi. Morda koga srečaš, gresta kam skupaj … spontano! Edino pravilo je, da naredi vsaj eno ali dve stvari drugače, kot to počneš sicer. Kaj novega, nenapovedanega in spontanega.

Zadnjikrat sem šla na sprehod po mestu Celje do tržnice. Bila sem priča nenavadni situaciji, ki je v tem modernem svetu zelo redka! Nenapovedano sta se srečala dva prijatelja, ki se že dolgo nista videla, in nenapovedano sta se v tistem trenutku odločila, da gresta na čaj in se malo pogovorita, kaj in kako! Kako nenavadno, kajne?

Včasih potrebuješ en teden, da se dogovoriš s prijatelji, kdaj se vidiš, in potem se še 10-krat slišiš, preden se dejansko dobiš. In ko srečaš koga v mesto, itak nimaš časa, ker si zmenjen za naprej. 

Zelo malo prostora namenjamo sproščenosti in to ni v naše najvišje dobro. 

Ko se človek sprosti, se zgodi čarovnija! Sproščeno telo je pretočno telo. Pretočno telo je zdravo telo. Takrat je prostor za svežo energijo.

 

Vir: Knjiga "Darilo teme" avtorice Jasmine Kandorfer. 

V knjigi so opisani različna čustvena stanja, življenjske okoliščine in dogodki, ki se jih bojimo, se jim skušamo izogniti, jih potlačiti ali zanikati. 

Knjiga “Darilo teme” prinaša razumevanje, zakaj se nam to dogaja, ter nam pomaga videti višji namen − resnično darilo izza celofana bolečine, ki prinaša rast, razvoj, napredek. 

 

 

Knjiga ni na voljo v knjigarnah in knjižnicah. V knjigi najdeš:

 

DARILA ZAZNAVANJA

Darilo strahu 

Darilo skrbi, zaskrbljenosti

Darilo preanaliziranja

Darilo pričakovanja in razočaranja

Darilo obžalovanja

Darilo jeze

Darilo egoizma

Darilo zavisti

Darilo zamere

Darilo žalovanja

Darilo depresije

Darilo nespoštovanja

Darilo “čudnosti”

 

 

DARILA TELESA

Darilo človeštvu – samozdravilni sistem

Darilo utrujenosti

Darilo bolečine 

Darilo bolezni

Darilo debelosti

Darilo težav s srcem

Darilo ranjenosti

Darilo ranljivosti

Darilo opozoril telesa

Darilo menstruacije

 

DARILO ŽIVLJENJSKIH SITUACIJ

Darilo kraje

Darilo izgubljene priložnosti

Darilo “bedne” službe

Darilo izgube službe

Darilo žrtve

Darilo izbire

Darilo ostudnega, grdega

Darilo splava

 

 

DARILA NARAVE

Rituali zdravja in lepote

 

DARILA, KI NAM JIH PONUJA VSAKDAN

Darilo teme

Darilo glasbe

Darilo ženskega orgazma

Darilo pravljic

Darilo ironizacije

Darilo hvaležnosti

 

KLJUČ DO OBVLADOVANJA VSEH ŽIVLJENJSKIH SITUACIJ

 

Preverite vsebino tukaj: 

Darilo teme; Jasmina Kandorfer

Darilo teme; Jasmina Kandorfer

V knjigi so opisani različna čustvena stanja, življenjske okoliščine in dogodki, ki se jih …

27,60
22,08
-20%

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.