Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj ženske na vzhodu nimajo težav s simptomi menopavze?!

Zakaj ženske na vzhodu nimajo težav s simptomi menopavze?!

V vseh starodavnih kulturah so se ženske veselile menopavze … V Indiji so jo poimenovali zlata transformacija, taoisti cvetoča druga pomlad. Ženska v tem obdobju ponovno zacveti, saj se žensko telo vse od prve pa do zadnje menstruacije pripravlja na dojenčka in telo v to usmeri 40-50 % življenjske energije. Ko pa preide v čas menopavze, ima vso to življenjsko energijo na voljo, da jo porabi, kakor si sama želi. Ampak danes se ženske večinoma bojimo menopavze. Obdobje menopavze pri ženskah namreč velikokrat povezujemo s simptomi, kot so nihanje razpoloženja, nespečnost, vročinski oblivi, rejenje, depresija, razdražljivost, pomanjkanje libida …, vse to pa nastane kot posledica neravnovesja hormonov, ki lahko vodi tudi v večje težave, npr. osteoporozo in kardiovaskularne bolezni. 
Ženske na vzhodu pa torej menopavzo doživljajo kot novo, čudovito obdobje, zaradi drugačnega načina življenja pa tam tudi ne poznajo neprijetnih simptomov, ki pestijo ženske v zahodnem svetu. Eden izmed glavnih razlogov za to je, da si ob morebitnih težavah pomagajo na naraven način. 
Tradicionalno so se za uravnavanje hormonov in blaženje neprijetnih simptomov uporabljale te tri rastline: 

  1. ASTRAGALUS (opnasti grahovec) velja za najbolj pomembno adaptogeno rastlino. Ker povečuje cirkulacijo, je odličen pri nočnem oblivanju (valungah) ter problemih z zadrževanjem vode v telesu (napihnjenost, otekanje). Ker poveča izločanje rastnega hormona, deluje splošno regenerativno, predvsem pa blaži posledice kroničnega stresa.

  2. REISHI (svetlikava pološčenka) je tako rekoč simbol za dobro zdravje, veselje, dolgo življenje in celo nesmrtnost. Glavna lastnost gobe reishi je njeno imunomodulatorno delovanje, kar pomeni, da spodbuja aktivacijo imunskih celic in citokinov, niža raven maščob in sladkorja v krvi, krepi srce ter na splošno varuje telo pred procesi, povezanimi s staranjem.

  3. RESASTI BRADOVEC/LEVJA GRIVA (LION’S MANE) se v tradicionalni kitajski medicini uporablja za izboljšanje prebave, splošnega počutja in več moči. Deluje točno pri tistih izzivih, s katerimi se soočajo ženske v menopavzi (od pridobivanje telesne teže, anksioznosti, slabšega spomina in podobno). 

Kombinacija treh močnih adaptogenov pa deluje še učinkoviteje – sinergijsko – ter zelo celostno in dolgoročno. Izzvenela bo tudi marsikatera težava, ki se vleče že iz časa pred menopavzo. Ampak kot vsaka dobra stvar imajo tudi adaptogeni eno pomanjkljivost. Rezultati ne bodo opazni čez noč. Vztrajati bo treba vsaj tri mesece. Ampak izplača se!

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.