Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj za čago plačevati po 100 eurov, če jo lahko dobim za 20?!?!

Zakaj za čago plačevati po 100 eurov, če jo lahko dobim za 20?!?!

Naša gledalka Tjaša je zastavila vprašanje, ki se navezuje na čago, saj je veliko ljudi že izvedelo za čago, mnogo pa je na trgu tudi produktov.
Odgovor Tjaši je posredovala Maria Ana Kolman, ki pa ga delimo tudi z vami:

Pozdravljena gospa Tjaša,

v priponki vam pošiljam informacijo o sibirski čagi, ki razloži njen izvor in delovanje.
V eni izmed oddaj sem razložila kakšna mora biti čaga, da ima močan terapevtski učinek. Oddajo ste verjetno gledala.
Čaga, ki je v večini proizvodov kot je npr. Befungin in podobni ima približno 7% kromagenov, ker kot surovino uporabljajo celotno gobo - zunanji kromogenski del, ki je bogat z melatoninom in notranji del, ki nima posebnega terapevtskega delovanja (razen na zniževanje sladkorja v krvi). Čaga, ki je kot čagin čaj, narejena po moji zahtevi iz zunanjega roba čage(torej kromagenskega dela), nima nobenih dodatkov, ne alkohola, ne sladkorjev in konzervansov. Kromageni del je znatno dražji: na primer kot surovina stane 1 kg čage (cele gobe) 9200 Rub (v kosih) in 11.150 Rub mleta, črni del pa stane 1 kg 92.000 Rub. Iz 1 kg čage dobijo cca 24 l čaginega čaja.
Ker zelo dobro poznam učinek čage pri različnih tehnologijah topljenja, sem po priporočilu dr.Sergeja Valerjeviča Korepanova, onkologa in fitoterapevta iz Barnaula, zahtevala pri proizvajalcu posebno recepturo: črna čaga, ki je sušena v naravnih pogojih pri minus 50 stopinj C in voda iz izvira Aržan suj, ki ima visoko vsebnost mikroelementov, predvsem srebra. Če bi bila v pripravku običajna voda in čaga, bi bil izdelek 3 x cenejši, njegov učinek pa farmakološki vsebnosti temu primerno manjši.
Razmišljala sem o tem, da bi ob tej posebni recepturi, na trg plasirali tudi običajno čago, vendar menim, da so konkurenčni proizvodi alternativa za tiste, ki jim je na 1.mestu cena in ne terapevtski učinek.
V Ukrajini tako na primer lahko dobite čagine preparate, ki jih proizvajajo iz gojene čage (na deblih posekanih brez - kot v vinogradih) že za nekaj €. To izpostavljam kot primerjavo s ceno kakovostne altajske čage, ki raste v gorskem predelu južnega Altaja, ki je precej nedostopen in kjer jo za potrebe medicine nabirajo v zimskem času, ker je takrat učinek največji (gre za t.i. hladno sušenje pri ekstremno nizkih temperaturah). Kako težko je nabirati čago, je letos poleti posnela tudi Jasmina in objavila v Utrinkih. Na posnetku je tudi jasno razvidno kako je videti čaga v naravi. Odlično razlago učinka posameznih vrst in kakovosti čage je v svoji doktorski dizertaciji podala dr. Ekaterina Aleksandrovna Kalašnikova, ki je ugotovila, da ima kromogeni del čage iz področij visokogorja 12 x večji učinek kot na primer čaga iz nižinskega dela Rusije.
Sicer ima vsak uvoz čage ustrezen certifikat - o kakovosti, izvoru, sestavi itd... kup papirjev, ki jih zahteva ruska in EU zakonodaja.
Velik strošek, ki se pozna pri ceni, predstavlja EAC certifikat, ki je pogoj za uvoz v EU, stroški avio prevoza pod posebnimi pogoji, ker gre za tekočino v steklenicah.
Ob čaginih proizvodih, ki so v redni prodaji, se na trgu pojavlja precej čaginih preparatov, ki so necertificirani, na črnem trgu pa tudi čaga v granulatu, ki pa sploh nima sledljivosti. Veliko take čage prihaja iz gojišč, ki so razširjena predvsem v Ukrajini in okrog Moskve. Zaradi vedno novih dokazov o zdravilnem delovanju čage, je le-ta za mnoge postala posel, pri čemer je denar pomembnejši od učinka.

Lepo vas pozdravljam,
Maria Ana

O čagi si lahko preberete tudi kaj več in si vsebino prenesete na vaš računalnik.

Prenos dokumenta - PDF datoteka

Sibirska caga - kolman.pdf (267.3 KiB)

Povezava do nakupa v naši spletni trgovini

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Komentiral Vanda T.Torkar |

Pozdravljeni,
Prosim, če mi lahko pošljete 1 stekleničko prave Altajske čage, ker bi si rada pomagala pri ozdravitvi adenokarcinoma na pljučih
Hvala

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.