PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj sveta bazilika spada med top 5 zelišč na svetu?

Zakaj sveta bazilika spada med top 5 zelišč na svetu?
Sveta bazilika po mnenju modernih herbalistov, starodavnih zeliščarjev in šamanov spada med top 5 zelišč na svetu. 
 
Sveta bazilika je namreč izjemna pri uravnanvanju stresa, gre za adaptogeno rastlino, ki pa ti izboljša tudi pozornost, brez sproščanja nevrotransmiterjev, kot to počnejo druga zdravila ali droge.
 
Poleg tega sveta bazilika zmanjšuje tudi vnetja, pomaga pri uravnvanju sladkorja, deluje antiseptično in antimikrobno, okrepi celoten imunski sistem. 
 
Lahko bi rekli, da je narejena za modernega človeka, saj pomaga, da se pomirimo, hkrati pa zberemo, da je naše mentalno in duševno zdravje v ravnovesju, saj živimo v času, ki je izjemno obremenjujoče.
 
Sveta bazilika je bila od nekdaj izjemno cenjeno ezoterično zelišče, ki pa bi ga morali še bolj ceniti zdaj, ko so zaradi modernega življenjskega stila naše potrebe po tem, da se uravnovesimo in prizemljimo v viharjih obveznosti, pritiskov, zares na višku. 
 
Kvaliteten čaj svete bazilike je izjemno težko dobiti, pa tudi potrebno ga je spiti velike količine. 
V Sloveniji pa imamo na voljo izvleček svete bazilike, ki je kombinirana z izvlečkom drugih super rastlin kot so guava, pa tudi bolj poznane češnje in limone, vse iz ekološke pridelave, kar je bistvenega pomena. 
 
 
Organski izvlečki pokrivajo celoten spekter vitaminov B (B complex) ter vitamina C, ki sta bistvena. 
 
Kot nutricionistka in poznavalka zelišč lahko rečem, da gre za najbolj dovršeno prehransko dopolnilo, ki dosega tako visoke standarde, ki jih ostala prehranska dopolnila v Sloveniji niti slučajne ne. 
Vsi izvlečki iz kontrolirane ekološke pridelave, vključno s sveto baziliko je zares nekaj posebnega, poleg tega je cena primerljiva z ostalimi sintetičnimi produkti, ki se v učinkovitosti ne morejo primerljati, lahko bi rekli, da so izjemno škodljivi.
 
Svetovno priznani strokovnjak za zelišča, Truth Calkins, ki mu pravijo tudi jing mojster je o sveti baziliki zapisal:
"S sveto baziliko sem doživel največje spremembe v zgolj nekaj minutah. Od najvišjega nivoja stresa me je namreč popeljala v prizmljen občutek stabilosti in miru, pa tudi spiritualne zbranosti, ozaveščenosti. Sveta bazilika namreč odpre tudi nefizično telo, naše nadije, spiritualne centre v možganih. Ravno zaradi tega je sveta bazilika sveta. Sveta rastlina in boginja v Indiji in ayurvedi. 
Prav tako nima nobenih stranskih učinkov, ne glede na to, koliko je zaužijete. Edini stranski učinek je zdravje in dolgoživost."
 
Sveta bazilika je v ayurvedi priznana že tisočletja in cenjena ter spoštovana kot rastlina zdravilka tudi s strani Grkov in Rimljanov. Pravijo ji tudi "rastlina razsvetljenja" ali "neprimerljiva z nobeno drugo" (incomparable one) zaradi njenih moči uravnovešanja v ozaveščenost tukaj in zdaj.
 
 
V časih stresa je to rastlina, ki ji ni primerjave, prav pa je, da zanjo zvedo tudi ljudje, ki imajo respiratorne težave, predvsem asmatiki in drugi, ki se zdravijo z rakom, sladkorno boleznijo, imajo parazite, kandido in druge izzive.
 
Sveta bazilika je torej zelišče, ki ga čimprej povabite v svoje življenje, zaradi vsem svojih sposobnosti namreč deluje tudi pomlajevalno, torej ima anti-age delovanje, kar je vedno dobrodošlo.
 
Polona Svetlin, certificirana nutricionistka
 
 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.