PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj meditirati?

Zakaj meditirati?

Obstaja način da stopite v boljši stik s svojim instinktom ter poskrbite za boljšo povezavo s svojim višjim jazom. Temu načinu se reče meditacija. Zakaj meditirati in kakšni so učinki na telo?

Meditacija je celostni pristop, s katerim poskušamo preiti iz faze ‘vedno mislečega uma’ v območje popolne pozornosti in globoke umske sprostitve. Meditacijo poznajo vse svetovne religije in kot taka obstaja že od nekdaj tudi zunaj verskih okvirov. Je način za doseganje umirjenosti, večje pozornosti, sprostitve stresa, dosežemo lahko tudi razsvetljenje. Ampak kot pravi zen budistična modrost: Pred razsvetljenjem sekaj drva, po razsvetljenju sekaj drva. Namen meditacije ni odsotnost ali beg pred realnostjo, temveč način, kako lahko svojo intuicijo in racionalno zavest uskladimo. Naš um je vedno dejaven, še ko imamo občutek, da ne mislimo na nič, se nam v ozadju kotali miselni tok in verjetno preskakujemo z misli na misel. Meditacija pa nam omogoči, da znamo le opazovati te misli, ne da bi jim sledili. Počasi se zgodi preobrat, ko misli izginejo in nastane popolna umirjenost. Tako se naš um spremeni iz razburkanega morja v mirno morsko gladino. Takrat lahko nastopi pravi trenutek koncentracije, ko smo z vsem svojim bitjem navzoči tu in zdaj terse zavemo lastne transcendence.

Možgani postanejo fizično gostejši in se nekoliko povečajo, delovanje leve in desne možganske polovice postane bolj usklajeno; razmišljanje postane uravnoteženo, veča se odstotek možganske kapacitete, ki jo uporabljamo, boljša je tudi odzivnost v stresnih situacijah.

Krvna slika: v krvi se zmanjša količina laktatov, ki so pokazatelji preobremenitve in stresa. V telesu poteka zdrava biokemija, ki je osnova za telesno zdravje in dobro počutje. Meditacija koristi tudi srčnim bolnikom in tistim, ki imajo povišan krvni pritisk. Krvna analiza kaže na meditacijo na globji počitek, kot je v najglobjem snu. Znatno se zmanjša tudi poraba kisika.

Pozitivni učinki meditacije:

  • umirjenost
  • sprostitev napetosti
  • znižuje srčni utrip
  • odpravlja glavobole
  • odpravlja težave z želodcem
  • odpravlja stres
  • povečuje koncentracijo
  • izboljšuje stik s samim seboj
  • izboljšuje delovanje imunskega sistema
  • upočasnjuje razpadanje možganskih celic po 35. letu

Meditacije so na voljo na spletni strani Klepeta ob kavi, najdete pa jih na TEJ POVEZAVI. 

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.