Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj je vrtnica netipičen afrodiziak?

Zakaj je vrtnica netipičen afrodiziak?

Vrtnica je kraljica med rožami. Moški jo radi podarjajo ženskam kot simbol ljubezni, njen vonj pa vsebuje kar 98 % vseh parfumov. Ko rečemo, da je vrtnica afrodiziak, s tem ne mislimo, da vzbuja spolno slo, ampak srčno povezavo, ki posledično pripelje do spolne združitve. Tokrat nam bosta Matic Amon Anzeljc in Katarina Anis Anzeljc razložila, zakaj je vrtnica tako delikatna in prestižna rastlina, kako vpliva na hormone, celjenje srčnih ran, kako je povezana z žensko joni, kakšno simboliko pripisujemo vrtničnim trnom in cvetovom ter kako si iz nje narediti pripravke za zaščito, odpiranje srca, nego kože itd. Ne zamudite!

Simbolika vrtnice v zgodovini

 

  • Grki so vrtnico povezovali z boginjo ljubezni Afrodito, ki naj bi se ranila na vrtničnih trnih in cvet s svojo krvjo obarvala rdeče.

  • V krščanstvu je vrtnica simbol Marije in skupaj s trni simbolno predstavlja Kristusovo kri.

  • Vrtnice so rastle na egipčanskih in mezopotamskih vrtovih, Grki in Rimljani pa so z njimi dišavili ter krasili prostore.

 

Zakaj vrtnica simbolizira ljubezen?

Vrtnico simbolično povezujemo z ljubeznijo, lepoto, očarljivostjo, hrepenenjem, zaupanjem, čutnostjo, strastjo in poželenjem. Posebna je zato, ker učinkuje na človeško telo na mnogih ravneh – celostno. Lahko rečemo, da je povezana z zemljo, vodo, ognjem in zrakom. To lastnost pa imajo redke rastline.

  • Vrtnica energetsko močno vpliva na predel srca. Celi srčne rane, predvsem tiste iz zgodnjega otroštva. In šele ko zacelimo svoje srčne rane, postanemo celostni in resnično sposobni ljubiti.

  • Vonj vrtnice je kot objem Božanske Matere, ki vliva občutek ljubljenosti, vrednosti, varnosti in brezpogojnega sprejemanja.

Zakaj vrtnica pomlajuje?

  • Vrtnica v prvi vrsti pomlajuje tako, da najprej odpre srce, potem pa spolnost. S povečevanjem ženskih kvalitet se uravnovešajo spolni hormoni. Vrtnica deluje kot afrodiziak in vzpodbudi željo po spolnosti, ki temelji na srčni ljubezni.

  • Vsak človek (ne glede na to ali je ženska ali moški), ki ima občutek, da je ljubljen, privlačen in spolno zadovoljen, je tudi žareč in mladosten, mehek, prilagodljiv in zadovoljen.

  • Ko vrtnica vstopi v čustveno telo, se v njem popolnoma raztopi in človeka uskladi z večnim izvorom. Učinek je celostna preroditev, ki lahko izboljša prekrvavitev.

  • Vrača mladost, milino in lepoto, kar se lahko odraža kot pomlajena, nežno svilnata koža brez ekcemov, rdečic, razdrapanosti in gub.

 

Zakaj ima vrtnica trne?

  • Vrtnica ima tudi trne, saj je vsako sveto oz. lepo stvar treba zaščititi, sicer ne bi mogla ohranjati svoje lepote.

  • Ker je vrtnica neposredno povezana s kozmičnim izvorom, za preživetje potrebuje trne.

  • Je močna energetska zaščita.



 

Znanstvene raziskave nevrologov so pokazale, da je ženska vagina nevrološko direktno povezana z možgani. Dogajanje v vagini vpliva na izločanje hormonov, na različne centre v možganih ter posredno tudi na zavest ženske, na njen občutek za avtonomnost in zaupanje vase.

 

Pripravki iz VRTNICE za:

ODPIRANJE SRCA: 2 kapljici eteričnega olja vrtnice* v 15 ml baznega olja; mažemo področje prsnega koša in srca

PARFUM: 3 kapljice eteričnega olja v 5 ml baznega olja

PRAZNOVANJA: 1–2 kapljici v 100 ml vode; z razpršilko pršimo po prostoru

NEGA KOŽE: 2 kapljici v 15 ml baznega olja

ZAŠČITA: 1–2 kapljici v 100 ml vode; z razpršilko pršimo po prostoru



* Vrtnica je delikatna in prestižna rastlina. Za eno kapljico pravega eteričnega olja je potrebnega skoraj pol kilograma cvetnih lističev, obranih tik pred zoro in takoj zatem destiliranih.

Sorodne objave

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Kaj lahko narediš za svoje zdravje v APRILU? Biohacking aprila

Dragi moji, ko smo sedeli z družino za velikonočno mizo sem na koncu dodala molitev, da si želim da nas …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.