MIKLAVŽEVO DARILO: Danes pri nakupu nad 60 eurov brezplačen paket suhih ekoloških marelic!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj je meditacija v resnici edina veščina, ki jo zares potrebujemo?

Zakaj je meditacija v resnici edina veščina, ki jo zares potrebujemo?

Obstaja način, da pridete v boljši stik s svojo intuicijo ter poskrbite za boljšo povezavo s svojim višjim jazom. Temu načinu se reče meditacija. In to je edina veščina, ki jo dejansko potrebujete – kajti ko smo v stiku s seboj, jasneje vidimo, kaj je za nas dobro in kaj ne, kaj nam služi in kaj nas “bremza”. 

Z meditacijo se dejansko učimo umiriti misli. Če je naši um venomer zaposlen, se težko zavemo naravne intuicije, ki je globoko v nas sposobna odgovoriti na pomembna in tudi majhna vprašanja. 

  • Tudi znani Steve Jobs je rekel, da je intuicija močnejša od intelekta. 

  • Warren Buffett se pri vsaki tržni odločitvi, ki jo sprejme, zanaša na intuicijo.

  • Richard Branson jo ima raje kot statistiko in podatke. 

  • Albert Einstein pa jo je imenoval “edina prava dragocena stvar” … 

Medtem ko večina nas misli, da so možgani glavni ključ do uspeha na tem svetu, uspešni ljudje verjamejo drugače. V študiji, v kateri so 34 glavnih izvršnih direktorjev prosili, naj navedejo najbolj ključno komponento odločanja, jih je 85 % odgovorilo z “intuicijo” ali “občutek”. 


Kako meditacija krepi intuicijo?

V študiji univerze Wake Forest iz leta 2014 (Zeidan et al) so preučevali možgane 15 prostovoljcev pred in po samo štirih dneh treninga meditacije. Ugotovili so, da so poleg množice drugih možganskih izboljšav novopečeni meditanti opazili povezanost s seboj in drugimi. Ko se naučite utišati vedno dejaven um, odklenete globlje vsebine, ki so skrite globoko v podzavesti – tam, kjer domuje intuicija. In ne glede na to, ali verjamete v intuicijo ali ne, meditacija dobesedno spreminja možgane in omogoči, da sprejemajo boljše odločitve. 

Če se z meditacijo srečujete prvič in ne veste, kako začeti, ali pa bi radi poglobili svoje znanje o meditaciji in spoznali še kako novo tehniko, vabljeni na Meditacijski vikend na off. Več info o dogodku lahko preberete TUKAJ.

Sorodne objave

Blagoslov in priklic energijske podpore za 2023

Leto 2022 je mojstrsko leto. In nas je izmojstrilo v marsičemu,predvsem so bile na udaru naša čustva. Močno čustvovanje …

Pot iz Aurovilla ga je vrnila nazaj v Slovenijo, da nam tukaj omogoči POLET ...

Pred kratkim smo gostili izjemnega gosta, ki nas je presenetil s svojo življenjsko potjo. Kot inženir strojništva si …

So joni jajčka skrivnost do boljšega seksa?

Imamo dobro novico. Boljši seks je mogoč. Do njega si lahko pomagate z joni jajčki. Poleg joni jajčk priporočamo tudi …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.