Ta mesec praznujejo Jasmina, Marko, Neja, Irma in Marija! Zato ti cel mesec častimo poštnino, praznuj z nami!
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj je čaga najbolj cenjeno orodje sibirske fitomedicine?

Zakaj je čaga najbolj cenjeno orodje sibirske fitomedicine?

Neizmerno smo hvaležni, da je v Sloveniji moč dobiti črno čago iz Altaja, ki je pripravljena po posebnem receptu sibirskega šamana iz Koš Agača ter da se uporablja zgolj črni sloj čage, ki je nabran v izjemno nizkih tempraturah, tudi pod -50 stopinj na področju pod sveto goro Beluho.

Da je to nekaj posebnega v današnjem času dokazujejo tudi znanstveniki in strokovnjaki, ki se ne morejo načuditi zdravilnosti, ki jih čaga prinaša. O tej vemo zelo malo, tudi zaradi strogih regulativ, ki med drugim tudi v Sloveniji prepovedujejo, da se navaja informacija, da je v Rusiji čaga uradno zdravilo proti raku. A vendarle smo tukaj zbrali 11 razlogov zakaj je čaga najbolj cenjeno orodje sibiriske fitomedicine.

 1. V ljudskem zdravilstvu se uporablja že 5600 let pred našim štejtem, šele zdaj preseneča vse sodobne znanstvenike!
 2. Sibirska čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti. Torej je najmočnejša antioksidativna stvar na svetu!
 3. Tisto, kar  sicer imenujemo »čudežno delovanje« čage, je pravzaprav njena sposobnost, da izzove apoptozo rakave celice. Se pravi, rakavo celico uniči, zdravo pa podpre! Zakaj? Zaradi betulinske kisline!
 4. V Rusiji je uradno zdravilo proti raku, pri nas pa podpora pri zdravljenju!
  Čaga nadomešča pogosto neuspešno in drago kemoterapijo, ampak predvsem zato, ker deluje kot močna zaščita pred obolevanjem za rakom, obenem pa odpravlja škodljive učinke kemoterapije in obsevanja. 
 5. Od 16.stoletja dalje je znana uporabe čage v evropski fitomedicini pri zdravljenju raka, gastritisa, luskavice, kožnih bolezni, bolezni sklepov, sladkorne bolezni in tuberkuloze.
 6. V zadnjih 40 letih je bilo izvedenih več kot 1600 znanstvenih raziskav, ki so potrdile izjemno delovanje  čage in jo v nekaterih državah uvrstile tudi med naravna zdravila proti raku. 
 7. Znanstvene študije na Finskem in v Rusiji so potrdile učinkovanje čage na rak dojke, maternice, prostate, jeter in želodca, pa tudi na hipertenzijo in sladkorno bolezen.
 8. Izjemno tudi za sladkorne bolnike. Znano je, da se že po dobri uri po zaužitju čage raven sladkorja v krvi zniža od 20 do 30%.
 9. Svetovno priznani raziskovalec in poznavalec rastlin David Winston trdi, da je čaga najmočnejše zdravilo proti raku, ker krepi imunski sistem, deluje protivnetno, protitumorsko, popravlja napake v DNK in ima tudi anti mutageno delovanje. 
 10. Zadnje znanstvene študije so dokazale, da čaga poveča aktivnost celic ubijalk kar za 300%, krepi imunski sistem, zavira rast bakterij in virusov oz. deluje protivnetno...
 11. Najbolj cenjena je sibirska čaga, ki  raste na področju Gornjega Altaja v težkih življenjskih pogojih in ima kot potrjujejo primerjalne klinične študije kar 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij.

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

RECEPTI: Omilite najrazličnejše težave s temi obroki!

Ko govorimo o ženskih težavah, imamo v mislih predvsem bolečine, ki spremljajo menstruacijo (mimogrede, več kot polovica …

RECEPTI: Pripravite te obroke s suhimi marelicami!

Marelice, ne glede na to ali so posušene ali sveže, vsebujejo veliko karotenoida, tako kot vso ostalo oranžno sadje in …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.