Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Zakaj izbiramo napačne partnerje in 5 načel, ki bi jih morali upoštevati!

Zakaj izbiramo napačne partnerje in 5 načel, ki bi jih morali upoštevati!

V Sloveniji vlada, kot v drugih razvitih družbah, megatrend samskosti, spremenili pa so se tudi partnerski in medosebni odnosi. 

Številna partnerska razmerja na žalost temeljijo na čustveni manipulaciji oz. so kako drugače destruktivna in toksična. A za zvezo sta vedno odgovorna dva in vprašati se je treba, kako prepoznati lastne nedelujoče vzorce, ki jih nezavedno projiciramo na svoje bližnje, zakaj tako radi igramo vlogo žrtve, kako na nas delujejo travme iz otroštva, vzorci in napačna globoka prepričanja o sebi ter strahovi, jeza, sram in druga potlačena čustva. 

4 razlogi, zakaj izbiramo napačne partnerje

Strah: Pred tem, da nismo dovolj dobri, da nismo idealnega videza ali karakterja ter da nas tako ali tako ne bo imel nihče zares rad. S takim odnosom pritegnemo napačnega partnerja, ki bo naša lastna občutja samo še potenciral. 

Slabo samospoštovanje: Nikar ne mislite, da bo partner poskrbel za dvig samozavesti in samospoštovanja (kvečjemu vam ju bo znižal!). 

Prepričanje, da funkcionirate samo v paru: Že sama misel, da vas bo osrečila edinole partnerska ljubezen, je napačna. Ljudje, ki iščejo srečo v drugih, bodo vedno pritegnili partnerje, ki oddajajo podobno soodvisno energijo. 

Zdravljenje ran iz preteklosti: Izbirate ranjene partnerje, ki jih želite rešiti. S tem ko pomagate drugemu, želite v resnici pomagati sebi. Partnerju dajete tisto, kar bi želeli, da bi drugi dali vam, v resnici pa bežite od realnosti in se skrivate pred stvarmi, ki bi jih morali popraviti pri sebi. 

 

DOGODEK: Osvobajanje od strupenih odnosov

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/osvobajanje-od-strupenih-odnosov.html 

V času okoli valentinovega, ko vsi govorijo in pišejo samo o partnerski ljubezni, smo se odločili, da torej poudarimo nekaj, kar je pravzaprav predpogoj za pristno ljubezen do drugega – ljubezen do sebe! 

Ja, v življenju potrebujemo ljubezen! Vendar ne ljubezni partnerja, ampak svojo lastno ljubezen, ki pa si je pogosto ne znamo dati. Tako se vedno znova podrejamo in trudimo ugajati z eno samo željo – da bi pridobili partnerjevo pozornost, da bi nas imel nekdo rad.

A po navadi se taka zveza vedno izjalovi. Zakaj? Ker moramo prepoznati lekcijo, da nas življenje skuša naučiti ljubezni do sebe. Nihče drug vas ne bo imel rad, če se vi sami ne boste imeli radi. 

Ljubezen do sebe resnično izboljša in poglobi slehrni vidik življenja in spodaj naštevamo 5 načinov, kako to ljubezen še poglobiti!

1. Miselni vzorec: kaj me sprošča, v čem uživam?

Naredite si miselni vzorec, kamor zapišite vse aktivnosti, ki vas sproščajo, napolnijo vaše baterije ali pa jih enostavno želite preizkusiti. Ko smo preplavljeni s kortizolom, kar pozabimo, da obstaja vse to, zaradi česar je bistvenega pomena, da miselni vzorec vsakih nekaj mesecev osvežite in ga hranite na vidnem mestu, vsaj 1-krat tedensko pa dejasko nekaj z miselnega vzorca tudi izvedete!

 

2. Planirajte čas zase vnaprej

Si obveznosti, preglede pri zdravniku in pomembne sestanke zapišete v koledar? Začnite vanj vpisovati tudi čas zase! Če samo čakate, kdaj se bo to zgodilo ... Po navadi se ne zgodi! Da nimate časa zase, je samo izgovor, ki kaže, da nimate ustrezno postavljenih prioritet. Postavite SEBE na lestvico najvišjih prioritet in planirajte čas zase vnaprej.

 

3. Preživite več časa v naravi

Narava je naša zdraviteljica in čas, ki ga preživimo v gozdu, je neverjetno zdravilen za naše fizično telo pa tudi čustveno ravnovesje in še marsikaj drugega. 

Hoja v hrib, recimo, pomaga čistiti avro. 

Vsaj 1-krat tedensko si privoščite čas zase v naravi (ne glede na vreme)!

 

4. Naredite seznam “DA-jev” in “NE-jev”

V sodobnem svetu se prehitro ujamemo v zanko in samo izpolnjujemo pričakovanja, ki jih imajo od nas partner, družina, družba, služba, država. Kaj pa je tisto, kar želite sami? Po čem hrepeni vaše srce? Kaj bi vi???Naredite seznam aktivnosti, ki jih počnete vsak dan in se iskreno vprašajte, kaj delate zato, ker MORATEin kaj zato, ker SI ŽELITE! To je prvi korak k vzpostavitvi boljšega odnosa do sebe!

5. Privoščite si nekaj samo zase in nahranite svojo dušo

Udeležite se predavanja, delavnice, pojdite na izlet ali si kupite nekajsamo zase in za svojo dušo. To si zaslužite! Tako navajeni smo, da hranimo svoje telo ... Kaj pa dejansko hrani našo dušo?

 

NAMIGI ZA DELAVNICE IN IZLETE: https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.