Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Za vse mame, ki vas preveč skrbi ... in ženske, ki preveč analizirajo!

Za vse mame, ki vas preveč skrbi ... in ženske, ki preveč analizirajo!

Ob tem času materinskega dne bi želela z vami podeliti izsek iz knjige Darilo teme, ki odpira oči o skrbeh ... pa tudi preanaliziranju. Več pa najdeš v knjigi sami.

Zaskrbljenost je ena od osnovnih aktivnosti našega ega. Kaj pravzaprav je ego? V mnogih knjigah boste našli, da je ego sovražnik, da ga moramo uničiti, da je to tisto, kar nas j***. A ego ni nekaj, kar bi morali uničiti. Na ego bi morali gledati z ljubeznijo, kajti ego je predhodnik naše duše. Je v nekakšni maternici, vse dokler ne odraste in postane duša. Ko se otroci rodijo iz maternice, zdravniki maternice ne poskušajo uničiti, kajne? Resda so aktivnosti ega nadležne, skrb je ena izmed njih, a ko spoznamo, da je to njegovo orodje, postane lažje.
Ego brez skrbi ne more obstajati. Je ukoreninjen v namen, da vse pač ne more biti v redu. Ne more biti okej. Verjame, da ne moremo živeti v popolni harmoniji, uravnovešeni. Zato vedno znova najde skrbi.

Ego je tudi tisti, ki nam govori: “Ko bi vsaj tole bilo okej, potem bi bilo res lažje … “
In kaj se zgodi … Najprej imamo eno skrb. Potem se ta situacija nekako uredi, pride druga skrb, tretja skrb … nikoli ni konec skrbi.
Najprej nas ženske skrbi, ali bomo lahko zanosile. Potem nas skrbi, kako bomo rodile. Potem nas skrbi, kako bo dojenček shodil. Potem nas skrbi, da ne bo kam padel … Skrbi ni nikoli konec, razen če to aktivnost ega spregledamo!
Takšni odzivi nas namreč lahko zapeljejo v prepričanje, da bo bolje, takoj ko se bodo spremenile zunanje okoliščine. In potem smo zasužnjeni, kajti kar naenkrat postanemo odvisni od okolice, ves čas pa nas preplavljajo skrbi.

Resnica številka 1: DA TE SKRBI ZA NEKOGA, TO NI IZRAZ LJUBEZNI!

Velikokrat rečemo, da nas skrbi samo za tiste, ki jih imamo radi. A razumeti moramo, da skrb ni izraz ljubezni, ampak odraz strahu, kar ljubljenemu ne dela nobene usluge, ravno obratno.

Doživljanje zaskrbljenosti je vsekakor boleče, moteče za kvalitetno življenje, a igra ključno vlogo v naši evoluciji, na naši poti osebnostne rasti.

Kaj je torej darilo skrbi, zaskrbljenosti?
To, da pomagamo odrasti svojemu egu, da prepoznamo zaskrbljenost kot aktivnost ega, za katero se mu ljubeče zahvalimo in pogledamo širšo sliko, naš primarni program v vesolju, ki pravi, da je vse, kar se nam zgodi, v naše najvišje dobro. Drugače ne more biti. Vse, kar se nam zgodi, se nam zgodi zato, ker nam koristi. Morda ne na način, kot si mi mislimo, da je za nas najboljši, vendar nam koristi, četudi v dani situaciji še nimamo vpogleda v to.
Darilo skrbi in zaskrbljenosti je tudi to, da nas uči zaupati v proces življenja. Zaupati v program vesolja. Zaupati v naravo, v Boga, Velikega programerja, Kreatorja, kakorkoli že imenujete to vseobsegajočo neskončno silo Enosti.

 

DARILO PREANALIZIRANJA

Predvsem ženske smo nagnjene k temu, da preanaliziramo vsako stvar. To nam povzroča veliko zmedenosti, tesnobe, predvsem pa nepotrebne drame.
Takšno obnašanje nas zakrči, postanemo bolj napete, manj sproščene. Ker divje ves čas iščemo znake, ki pomenijo to in tisto. Podzavestno in zavestno testiramo in opazujemo, analiziramo odzive ... In zaradi tega lahko znoriš!

Imam prijateljico, ki jo je svet angelov in magičnih bitij precej navdušil, skoraj obsedel.
Ves čas je iskala takšne in drugačne znake, sporočila, znamenja in vsako situacijo je analizirala od datumov do ure, registrskih številk in še česa. S tem ni nič narobe.
Vse do trenutka, ko zaradi tega ne obstaneš v krču, paranoičen in poln nekih sklepanj, lastnih zaključkov zgodb, ki nimajo realne osnove. Vse do trenutka, ko zaradi nekaj vraževernih znakov ne greš več od doma, pričakuješ, da se bo zgodilo kaj slabega, ker so znaki slabi ali pa si se zjutraj spotaknil ob stopnici. In si misliš: “Kaj pa to pomeni? Ali to pomeni, da ne smem od doma? Trikrat sem se spotaknila, to pomeni, da ne smem od doma do treh …”

Imam tudi prijateljico, ki ni imela sreče v ljubezni. Ko mi je razložila, kako je šel njen prvi zmenek z nekim moškim, je bilo jasno, zakaj. Ne samo meni, ko je povedala na glas, je tudi njej postalo jasno, da tak način ni bil ustrezen. Celoten zmenek je iskala neke potrditve, znake, da je sprejeta, da mu je všeč, da si z njo želi kaj več kot le avanturo. In tako je analizirala vsako besedo, kretnjo, predvidevala in presojala, pozabila pa se je sprostiti, biti to, kar je, in samo uživati v pogovoru.

Veliko moških pravi ravno to − ženske ste preveč zakomplicirane, tudi najmanjša stvar lahko pomeni dokončno obsodbo. Zakaj? Ker si naredimo neko zgodbico.

Zakaj se to pravzaprav dogaja?
Kje sta izvir in izvor tega?

Mojstri tradicionalne kitajske medicine bi pokazali na vranico.
Vranica je tista, ki je povezana s skrbi, razglabljanjem, pretiranim razmišljanjem, intenzivnim mentalnim delom.

Nič hudega sluteče imajo ljudje, ki preveč razmišljajo, tudi izzive na področju vranice. Ti se lahko pokažejo v obliki težav s prebavljanjem hrane, vsrkavanjem hranil, spominom, hitrim nastajanjem modric, intenzivnimi menstruacijami, refluksom, kandido. Vse to so odrazi neravnovesja delovanja vranice.

Kaj je torej darilo preanaliziranja?
Darilo nosi vranica, ki ti sporoča, da vnesi v svoje življenje več spontanosti!
Preveč načrtovanja, analiziranja, razmišljanja nas odtuji od sproščene spontanosti, ki je odraz zaupanja v proces življenja. Preko tega doživljamo sočutje, iskrenost in zadovoljstvo.

Vaja: spontani vikend

Za vikend si ne naredi nobenih planov! Samo zjutraj se odloči, kam greš, kaj želiš početi. Morda koga srečaš, gresta kam skupaj … spontano! Edino pravilo je, da naredi vsaj eno ali dve stvari drugače, kot to počneš sicer. Kaj novega, nenapovedanega in spontanega.

Zadnjikrat sem šla na sprehod po mestu Celje do tržnice. Bila sem priča nenavadni situaciji, ki je v tem modernem svetu zelo redka! Nenapovedano sta se srečala dva prijatelja, ki se že dolgo nista videla, in nenapovedano sta se v tistem trenutku odločila, da gresta na čaj in se malo pogovorita, kaj in kako! Kako nenavadno, kajne?

Včasih potrebuješ en teden, da se dogovoriš s prijatelji, kdaj se vidiš, in potem se še 10-krat slišiš, preden se dejansko dobiš. In ko srečaš koga v mesto, itak nimaš časa, ker si zmenjen za naprej.
Zelo malo prostora namenjamo sproščenosti in to ni v naše najvišje dobro.
Ko se človek sprosti, se zgodi čarovnija! Sproščeno telo je pretočno telo. Pretočno telo je zdravo telo. Takrat je prostor za svežo energijo.

S tabo bi želeli deliti novico, da smo zate v tem mesecu pripravili tudi posebno darilo v vrednosti 85 eurov, kjer ti podarjamo webinar na temo ŽENSKA V SVOJI MOČI.
Povezavo dobiš avtomatsko ob nakupu katerega od izdelkov, ki ga priporočajo naši strokovnjaki.

Tukaj pa najdeš povezavo do naših dogodkov ...
https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Če te zanima, si lahko pogledaš tudi tole ...

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.