Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Vzroki, da ne pride do zanositve, in kako jih odpraviti!

Vzroki, da ne pride do zanositve, in kako jih odpraviti!

Proces zanositve oz. spočetja se lahko zgodi v trenutku, lahko pa se z njim ukvarjamo dolgo časa brez uspeha. Za zanositev in optimalno fazo nosečnosti so pomembni trije med seboj povezani faktorji. Gre za starost matere, količino energije, ki jo ima v coni trebuha in uravnoteženo prehrano. Ker se plod razvija v coni trebuha, je razumljivo, da mora biti v tem delu zbrane dovolj energije. Energijski primanjkljaj je pravzaprav najpogostejši vzrok za nezmožnost zanositve (kar pa ni povezano le s starostjo, ampak predvsem s sposobnostjo obvladovanja stresa in zdravim življenjskim slogom). Poleg neuravnotežene prehrane je najpomembnejši vzrok za to vedno bolj zahteven način življenja, pri katerem moramo izpolnjevati številne zahteve, vezane na posel, družbo in družino ter stres. Našteti faktorji vplivajo na spremembo načina dihanja in neustrezno razporeditev energije v avri in fizičnem telesu. Naravno, trebušno dihanje, kakršnega zlahka opazimo pri majhnih otrocih, se preseli v prsni del, ter postane plitko in hitrejše − s tem pa se porušijo naša čustvena in mentalna stabilnost ter sposobnost obvladovanja stresnih situacij. Telo postane napeto, energija pa se preseli v cono ramen in glave, da bi lažje »z glavo« obvladovali različne življenjske zahteve in stresne situacije.

Psihična obremenitev je največja ovira pri uresničevanju kakršnih koli načrtov, sploh pa tako pomembnega in skrivnostnega, kot je zanositev oz. nosečnost. Pravzaprav bi lahko psihično obremenitev imenovali kar strah pred neuspehom, ki je pravzaprav vzrok in ne posledica nezmožnosti zanositve. Veliko je namreč parov, ki so fizično povsem zdravi, a ženska kljub vsemu ne more zanositi. Kje je torej problem? Stvarjenje je velik misterij in ljudje smo postali kar malo prevzetni − mislimo, da o tem odločamo sami. Pa temu ni povsem tako. Nosečnost pride, ko smo nanjo pripravljeni tudi psihično.

  • Nasveti za psihično razbremenitev pred zanositvijo:

  • Vzemite si čas zase.

  • Ustavite se.

  • Postavite si jasen cilj (stvarjenje).

  • Odpravite strahove.

  • Bodite navzoči. Ljudje premalo poznamo sebe in partnerja, s katerim živimo. Premalo se tudi pogovarjamo. Izmenjujte mnenja, misli, bolj se družite in razvajajte ter drug drugemu namenjajte več pozornosti.

  • Poskušajte biti iskreni do sebe.

  • Ukvarjajte se s hobiji. Privoščite si organizirano vadbo, npr. jogo, zvočno kopel, tai chi, qi gong, dao vadbo za ženske itd.

  • Naredite kaj novega ali pojdite nekam, kjer še niste bili.

  • Naučite se ljubeznivo pogovarjati.

  • Znebite se predstav o tem, kaj si drugi mislijo o vas. Odvrzite maske, sprenevedanje, manipulacijo in pretvarjanja, ki vam jemljejo življenjsko energijo. Ko se pretvarjamo, se telo avtomatično naravna na druge ferkvence oz. drugo energijo.

  • Če imate stresno življenje, uporabite adaptogen elevterokok.

  • Uredite delovanje endokrinih žlez, pri čemer vam lahko pomaga olje altajske princese.

  • Odličen način sproščanja, ki ga Sabina Cimerman priporoča pri psihični razbremenitvi pri parih, ki se trudijo zanositi, pa je tudi uporaba cedrovega sodčka/fitobočke.

FIzična priprava na zanositev

Zdravemu paru se lahko rodi le zdrav otrok. Zato je treba pred zanositvijo telo očistiti vseh toksinov in parazitov, okrepiti imunski sistem in ga prilagoditi ali adaptirati na najlepše življenjsko poslanstvo – stvarjenje otroka. Pomembno je tudi zagotoviti hormonsko ravnovesje.

Na Altaju je še danes običaj, da mladoporočencema podarijo šopek rožnega korena, kar naj bi jima zagotavljalo ploden zakon. Sodobne klinične študije so pokazale, da rožni koren povečuje spolne funkcije pri moških in pri ženskah. V strokovni literaturi o delovanju rožnega korena je navedeno tudi, da so ženske, ki niso mogle zanositi niti s pomočjo klasičnega zdravljenja, po nekaj mesecih uživanja rožnega korena zanosile na naraven način.

Protokol za moške in ženske

3 mesece pred načrtovano zanositvijo:

  • agarikus: za razstrupljanje telesa 2-krat dnevno 1 kapsulo 1⁄2 ure pred obrokom

  • lisičke, skorjo trepetlike in nageljnove žbice: za odpravljanje parazitov, ki bi se sicer prenesli na otroka v času nosečnosti – 2-krat dnevno 1 kapsula 1⁄2 ure pred obrokom 30 dni in 30 dni 1-krat dnevno 1 kapsula

  • čaga z rožnim korenom – kot adaptogen in imunostimulator, ki povečuje plodnost – 1-krat dnevno 1 žlička v 1 dcl vode zjutraj

  • olje altajske princese: za pravilno delovanje endokrinih žlez in hormonsko ravnotežje – zjutraj in zvečer 1 mala žlička

Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje Princesa Gornjega Altaja

Olje, ki prihaja z Altaja si zaradi izjemne sestave in močnega terapevtskega učinka …

58,00
zdravilne gobe

Fungoterapija: Lisičke, trepetlika, nageljnove žbice

Kombinacija fitoterapije in fungoterapije, po recepturi ruskega onkologa dr. Korepanova.

45,00
Čaga z rožnim korenom

Čaga z rožnim korenom

KREPČILNO SREDSTVO kot podpora pri zdravljenju ali močna preventiva.

62,00
AGARIKUS ali MACESNOVA GOBA (program fungoterapija po recepturi dr.Korepanova)

AGARIKUS ali MACESNOVA GOBA (program fungoterapija po recepturi dr.Korepanova)

Učinkovit naraven način pri razstrupljanju organizma tudi po jemanju močnih kemičnih …

57,00

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.