Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Vodnik po bolečih menstruacijah

Vodnik po bolečih menstruacijah

Več kot polovica odraslih žensk navaja, da njihovo menstruacijo spremlja bolečina. Če ste do zdaj tavale v temi in trpele v bolečinah, potem preverite spodnji seznam nasvetov, ki je že mnogim ženskam olajšal “tiste dneve”. 

  1. Pomagajte si s toplo kopeljo, polaganjem toplih obkladkov na spodnji del trebuha (termofor, vroča steklenička), moksanjem, grelnimi blazinicami itd. S segrevanjem bolečega predela namreč povečamo pretočnost ter posledično zmanjšamo intenzivnost krčev.

  2. Gre tudi brez tablet. Namesto analgetikov uporabite kurkumin, ki velja za enega najmočnejših blažilcev bolečine, ki nam jih je podarila mati narava. Študije kažejo, da je enako učinkovit kot protibolečinska zdravila. 

  3. Nežna masaža trebuha. Priporočamo majevsko masažo trebuha, s katero lahko odpravimo tudi različne težave, ki izhajajo iz nepravilnega položaja maternice (s tem tudi neredne ali boleče menstruacije). Več o majevski masaži trebuha lahko preberete tukaj

  4. Izberite lahkotno telesno aktivnosti, ki ublaži krče (npr. jogo). To sta dva položaja, ki preverjeno delujeta! 

  1. Poskrbite za vnos vitaminov B. Ženske, ki se soočajo z bolečimi menstruacijami in PMS-jem, naj B-kompleks uživajo karseda redno, zagotovo pa vsaj 10 dni pred nastopom menstruacije. Najboljši je tak z dodatkom vitamina C, ki regulira hormone in blaži krče. 

  2. Uporabite magnezijev gel. Krče, ki radi spremljajo menstruacije, skorajda instantno ublažimo z magnezijevo kopeljo oz. masažo. Magnezij lajša boleče menstruacije, omili krče ter tudi zmanjša pogostnost predmenstrualnih glavobolov. 

  1. Več živil, bogatih z omega-3. V folikularni fazi je pomembno, da uživamo omega-3-maščobne kisline in vitamin E (najdemo ga v oljih in oreščkih). Zdrave maščobe in omega-3 spodbujajo zdravo ovulacijo in tvorbo potrebnih hormonov ter uravnavajo nihanje hormonov med menstruacijo.

  2. Krepitev črevesne mikroflore je temeljna. Sedež imunskega sistema je v črevesju, boleče menstruacije pa so tudi odraz šibkosti imunskega sistema. Treba je torej podpreti in ustvariti trajne kolonije dobrih bakterij v črevesju, pri čemer nam pomagajo pro- in prebiotiki.  Če je črevesna mikrobiota porušena, metabolizem ne deluje pravilno in v telesu se nabira več estrogena, kot ga v resnici potrebujete, to pa vodi v težave. Ena izmed najbolj pogostih so prav krči v času menstruacije. 

  3. Ostali ljudski drugi triki pri bolečih menstruacijah

  • Cimet (ali druge začimbe, ki grejejo) v kavo ali čaj 

  • Izogibajte se izrazito jin oz. jang hrani, t. j. jedem živalskega izvora, tropskemu sadju in enostavnim ogljikovim hidratom (sploh slaščicam), izbirajte raje polnozrnate jedi in zelenjavo.

  • Solinarski čaj: ščepec solnega cveta ali himalajske soli raztopite v mlačni vodi in dobite najstarejši izotonični napitek, ki rahlo jangizira in tako uravnoteža jin stanje menstruacije.

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Naravni B kompleks (iz kaljene ajde) z eko acerolo (60 kapsul)

Naravni B kompleks iz kaljene ajde

Idealna kombinacija za vse preobremenjene mame, poslovneže, študente, vse ki včasih živijo …

25,00
Količinski popust
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.