Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Vas zanima samooskrbno življenje v skupnosti?

Vas zanima samooskrbno življenje v skupnosti?

Spoštovani,

zbiramo in povezujemo se ljudje, ki manifestiramo življenje v ekološki skupnosti, ki bi bila kar najbolj samooskrbna. Iščemo kmetije, posesti, ki omogočajo najvišjo stopnjo samooskrbe ter ponujamo možnosti povezovanja tudi drugim, ki morda posesti že imajo in potrebujejo pomoč ali nudijo prostor za samooskrbno bivanje v zameno za delo na posesti. 

Spodaj je tudi moj zapis o namenu, energiji in motivu za tem projektom. 

Obveščali vas bomo izključno o priložnostih. Ob večji priložnosti gradnje in podobno pa bomo tudi organizirali srečanja. 
Iniciator projekta sem Jasmina Kandorfer, lastnica blagovne znamke Klepet ob kavi, ki nudi neko središčno točko v Sloveniji za zdrav življenjski slog. Skupnost pa je nekako tista vizija, ki je prisotna vse sezone ustvarjanja. 
Prepotovala sem svet in raziskovala številne skupnosti, tako da sem oblikovala neko lastno vizijo o tem, kaj sama vidim, da bi funkcioniralo: 

  • diverziteta (ne samo vegani, ne samo družine, temveč vsa demografija, sicer zadeva hitro preraste v sekto – tega pa ne bi);

  • brez strogih pravil, predvsem pa z močnimi moralnimi in etičnimi načeli (raje vidim, da ljudje okrog mene delujejo iz občutka in načel kot iz postavljenih pravil);

  • ustvariti dom, skupnost, ki pa za nekatere nudi tudi dobro opcijo za delo od doma oziroma prav delo v skupnosti, tudi za namen sprejemanja drugih ljudi, ki lahko skupnost dojamejo kot poligon za druge skupnosti;

  • z veliko mero prizemljenosti, jasno finančno sliko vsega in racionalnim planom (ne, daleč od tega, da bi se samo meditiralo).

In srečna bom, če se zadeva povsem ne sklada z mojo vizijo, saj so prednosti za posameznika, otroke in družine tako večje.  Povsem se namreč zavedam, da to ne bo moja skupnost, temveč naša skupnost – in to je tisto, kar je najbolj pomembno. 

Zakaj si to želim?

Ker to vidim v svojih vizijah, pa tudi zato, ker sem kot zdravstveni delavec preštudirala ogromno materiala na temo pomlajevanja, dolgoživosti in dejansko je tisto, kar ponuja najvišjo kakovost življenja, občutek za skupnost in povezovanje, kar pa sem sama zanemarjala skoraj celo življenje, se 16-krat selila, preživela skoraj nič časa zgolj s prijatelji, ki niso bili z mano poslovno povezani, ostali čas pa sem namenjala popotovanjem in raziskovanju.

Ljudje se moramo zavedati, da pri takšnem načinu življenja vedno pride do izzivov, prepirov in nestrinjanj, zaradi česar mora biti skupina (da se zadeve premostijo) dovolj čustveno zrela.

Kaj narediš?

Pošlji nam mail, ki naj zajema: 

  • nekaj informacij o tebi oziroma o vas (starost, poklic, status …);

  • kaj ti pričakuješ od skupnosti, kaj ti je pomembno;

  • kaj iščeš od skupnosti? 

 

Primer:

Je to zgolj dom, ker imaš službo drugje. 
Iščeš službo, pa da lahko tam tudi živiš. 
Nudiš storitve, ki bi jih tam ponujal, in tam tudi živel. 
Prosim, bodite čim bolj realni. 
Moj realen odgovor je, da to želim za svojo družino, sploh zaradi otrok. Znam poskrbeti za prihodke (income), delala bi določene zadeve in posesti pa tudi drugim znam to možnost omogočiti. Nimam pa znanj s področja kmetovanja in tudi nimam želje po tem, da bi bila cele dni samo na njivi. Sem pa pripravljena pomagati.

Klepet ob kavi je v vsem času ustvaril veliko priložnosti in možnosti, predvsem pa poti do višje kvalitete življenja … Zdaj je čas za naslednji nivo.

Dobrodošli tudi tisti, ki že imate informacije s tega področja in že kreirate podobne projekte. Povežimo se, kajti v časih smo, ko je bilo dovolj grajenja zidov – čas je za grajenje mostov. 

Vaš poslani mejl bomo shranili v bazo in ob priložnostih boste obveščeni o dogajanju.

Pišite nam na irma@klepetobkavi.si ☺????

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.