Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

V vse, kar spomladi počnete, vnesite zeleno barvo

V vse, kar spomladi počnete, vnesite zeleno barvo

Kamor seže pogled, sedaj je vse zeleno. Tudi naša prelepa mesta s svojimi zelenimi kotički in tudi že naše domače rastline v koritih ali vrtnih zasaditvah.

Zelena je po barvnem spektru mešanica rumene barve, ki nosi simbol slave in energije ter modre barve, ki je povezana z duhovnostjo in nebesnimi vplivi. V duhovnem občutenju zelena simbolizira začetek, preporod, zdravje in življenje. Ima izjemno moč in nas preprosto privlači, saj globoko v svojem jazu vemo, da nas njena energija pripravlja na rast in obnavljanje, da nam bo podelila sunek vitalnosti in želje po premikih.


Zelena je simbol samega življenja

Je barva cvetočega listja, ki predstavlja vitalnost in odpornost živih organizmov. Od bujnosti gozdov do živahnosti travnikov, zelena pomeni obilje, rast in opojnost življenja.

Zelena spodbuja harmonijo in ravnovesje

Zelena zavzema osrednji položaj v barvnem spektru in balansira med hladno modro in toplo rumeno. To ravnovesje vzbuja občutek umirjenosti in harmonije, zaradi česar je zeleno samo po sebi pomirjujoče za človeško oko in psiho.

Zelena ustvarja most med naravo in nami

Zelena nas povezuje z naravnim svetom na izredno globoki ravni. To je barva trave, listov in dreves – elementov, ki so bistveni za naše preživetje. Dokazano je, da obkroženost z zelenjem zmanjša stres, izboljša razpoloženje in splošno dobro počutje.

Zelena je simbol rasti in obnove

Tako kot rastline rastejo in uspevajo pod hranjenjem sončne svetlobe, zelena simbolizira rast, obnovo in regeneracijo. Opominja nas na ciklično naravo življenja in nas spodbuja, da sprejmemo spremembe in sledimo osebnemu razvoju.

Zelena spodbuja našo ekološko zavest

V sodobnem času je zelena postala sinonim za trajnost in okoljsko ozaveščenost. Je barva ekološkega gibanja in skrbi za naravo, ki predstavlja našo skupno odgovornost za zaščito in ohranitev planeta za prihodnje generacije.

Zelena ima v kulturah različne simbolne pomene

V nekaterih družbah je povezan s srečo in blaginjo, v drugih pa simbolizira plodnost in obilje. Poleg tega je zelena pogosto povezana s koncepti zdravljenja, ravnovesja in prenove v duhovnih praksah.

Zelena pomembno učinkuje na našo psiho

Ima nedvomno velik psihološki vpliv. Znano je, da ima pomirjujoč učinek na um, spodbuja občutek sprostitve in pomlajevanja. Izpostavljenost zelenemu okolju poveča koncentracijo, ustvarjalnost in splošno kognitivno funkcijo. V bistvu je moč zelene barve v njeni sposobnosti, da vzbuja občutke vitalnosti, harmonije in povezanosti z naravnim svetom. Ne glede na to, ali gre za pogled na zelene pokrajine ali prisotnost zelene v našem vsakdanjem življenju, ta barva močno vpliva na naše fizično, čustveno in psihično počutje.


Kako sami najbolje izkoristimo moč zelenega?

Privoščimo si temeljito razstrupljanje in naši strokovnjaki so za to izbrali pravi izdelek.
Odpadni material, ki se zadržuje v črevesju dalj časa, povzroča gnitje in vrsto drugih problemov, ki se kažejo v slabi prebavi, napihnjenost in posledično povečani telesni teži. Vedeti pa moramo, da je priporočeno, da pred vsakim razstrupljanjem skupaj s črevesjem očistimo tudi jetra. Jetrom in črevesju lahko pomagamo z uživanjem živil, ki spodbujajo njihovo delovanje in imajo očiščevalni učinek, pomagajo okrepiti imunski sistem, izboljšujejo prebavo ter povečujejo absorpcijo hranil in eliminacijo odpadkov iz telesa. Mednje sodijo: lanena semena, indijski trpotec, kumina, koriander, origano, ekološki peteršilj in glina za prehranske namene. V Formuli za črevesje in jetra so vsa združena v idealno kombinacijo.

Kakšni bodo občutki?

Dan 1 - zmanjšana napihnjenost
Dan 2 - občutek lahkotnosti
Dan 3 - top prebava in odvajanje
Dan 4 - želja po vnosu sladkih jedi se bo zmanjšala
Dan 5 - koža na obrazu je bolj čista
Dan 6 - sledi občutek miru in telesna sproščenost
Dan 7 - izziv dneva – stopite na tehtnico

Hodimo in iščimo svoj stik z naravo. Travniki, gozdovi, hribi, jezera, to so vse destinacije, ki si jih morate privoščiti zdaj, ko vse v naravi raste, ko imamo občutek, da bo naravno kar razneslo ob obilnosti, želje po rasti in pozitivnih energiji.

Sedaj je tudi čas za nabiralništvo, iskanje in spoznavanje divjih rastlin, ki so vpete v našo zgodovino in okolje. Morda se lahko pridružite nabiralniškim skupinam ali tečajem. Tudi svet gob in gobarji se že prebujajo in sedaj je čas, da tudi na vrtu najdemo mesto za priljubljena zelišča.

Kako zelišča pomlajujejo naš organizem in so pomembni pomočniki za lajšanje prebavnih procesov. Prisluhnite Mariji Kočevar in odlični razlagi procesov na naših telesih.

 

Ustvarite svoje zeleno oazo in vsrkajte vso pozitivno energijo bogatega obdobja rasti. Uredite vrt, vrtiček ali terasno zelenje in uživajte ob pogledu nanj. Pomembno je, da naravo vnesemo tudi med štiri stene domovanj, kjer preživimo velik del svojega bivanja in se tudi na ta način ponovno povežemo z energijo matere narave.

Sorodne objave

Meseca še ni konec, njegove energije pa vas bodo presenetile

Maj je kot vedno mesec sprememb in dinamike, a tokrat bodo hitra nihanja opazna v okolici, spremembe pa bodo korenite …

Jasmina osebno: tako je izgledal moj teden na Cipru (napredna klinika)

Na Ciper sem se odpravila že tretjič. 

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.