PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Uveli ali cvetoči pri petdesetih?

Uveli ali cvetoči pri petdesetih?

Pomlajevanje s pomočjo kozmetičnih sredstev ima zgolj estetski učinek, medtem ko je namen pravega pomlajevanja doseči stanje v telesu, da je število novih (zdravih) celic večje od števila starih (okvarjenih). Kako to, da se nekateri ljudje ekspresno (po)starajo, medtem ko so drugi leta in leta praktično isti? Kakšen način življenja prinaša mladostna videz in počutje, kako se znajti, ko nastopi menopavza, ter kakšen vpliv ima pri vsem somatotropin oz. ljudsko rečeno rastni hormon? Tokrat nam bo o sodobni garantologiji razlagala Maria Ana Kolman. Ne zamudite ogleda posnetka! 

Pravo pomlajevanje pomeni doseči v telesu stanje, ko je število novih/zdravih celic večje od števila starih/okvarjenih celic. Ruski akademik, fizik, matematik, kemik, biolog in filozof Boris Vasiljevič Balotov je razvil posebno metodo, s katero je lahko določil število starih celic v organizmu.

Število starih celic:

  • pri enoletnem otroku: 1 %

  • pri 10-letnem otroku: 7–10 %

  • pri 50-letnikih: 40–50 %

 

Kako pa se torej zgodi pomlajevanje? 

 

Sodobna gerontologija (veda, ki raziskuje staranje z biološkega in sociološkega vidika) v ospredje postavlja pomlajevanje s pomočjo rastnega hormona ali somatotropina (STH). Somatotropin vpliva na rast, razvoj in obnovo vseh telesnih tkiv ter uravnava določene vidike presnove beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Naravno izločanje rastnega hormona iz hipofize je najbolj intenzivno pri starosti do 20 let. Največ se ga izloči med spanjem. Tudi teorija o hujšanju v spanju temelji na proizvodnji rastnega hormona.

Maria Ana Kolman nam je v posnetku zaupala kar nekaj preverjenih trikov za naravno pomlajevanje, med drugim tudi znamenito savnanje v ruski fitobočki.

S savnanjem se telo očisti toksinov, kar na celičnem nivoju spodbudi delovanje vseh organov in sistemov:

  • metabolizem se normalizira,

  • koža se očisti, postane elastična, mehka in nežna,

  • poveča se odpornost organizma,

  • poveča se tudi izločanje endorfinov ali hormonov sreče, kar prispeva k odličnemu počutju.

 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Kakšna je dobra in varna igrača? Kakšna je slaba igrača? Ob svetovnem dnevu otroka bodimo pozorni ravno na to!

Svetovni dan otroka, ki ga praznujemo 20. novembra, je dan, posvečen mednarodnemu bratstvu in razumevanju med otroki ter …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.