Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Uporaba agarikusa pri bolnikih po jemanju močnih zdravil

Uporaba agarikusa pri bolnikih po jemanju močnih zdravil

Agarikus je v državnem registru zdravil Ruske federacije naveden kot homeopatski pripravek in kot prehransko dopolnilo  oz. biološko aktiven dodatek k prehrani. 

Ključna sestavina agarikusa je agaricin ali agaricinska kislina, ki jo je farmacija sprva ekstrahirala iz agarikusa, zaradi izjemnih zdravilnih učinkov pa so to snov tudi sintetizirali. Klinične študije v onkologiji so namreč pokazale, da agaricin odstranjuje iz organizma razgradne produkte raka v različnih fazah, tudi v stanju nekroze. Po kemoterapiji agaricin normalizira delovanje jeter in obnovi črevesno floro. Kot farmecevtski proizvod se agaricin predpisuje pri boleznih jeter, črevesja, želodca, ledvic in sečil, pri avtoimunih boleznih, artritisu, multipli sklerozi, epilepsiji, okužbah, pri ginekoloških boleznih (polipi, fibromi, endometriozi), glivičnih boleznih (kandida), po kempoterapiji in radioterapiji. 

Agarikus  ima sposobnost odstranjevanja strupov, ki se v organizmu naberejo  zaradi jemanja močnih kemičnih zdravil, radioterapije  in razpadanja tumorjev po terapiji.    Dr.Korepanov opozarja, da je razstrupljanje s pomočjo te izjemne gobe nujno po vsaki kemo- ali radioterapiji,  vendar šele  pet tednov  po zaključeni kemo- ali radioterapiji, da se ne zmanjša učinek terapije, iz organizma pa se izločijo vsi strupi, tudi tisti, ki nastanejo ob razpadanju tumorjev.

Priporoča se protokol 3 mesece 2 x dnevno 1 kapsula in 3 mesece 1 x dnevno 1 kapsula. 

 

Agarikusa ne smejo uživati nosečnice in doječe matere, ter onkološki bolniki v času kemo- in radioterapije.   Mnogi prodajalci agarikusa  zavajajo onkološke bolnike s priporočili, naj agarikus uživajo v času terapije, kar je absolutno narobe! Agarikus  ima namreč sposobnost odstranjevanja strupov, ki se v organizmu naberejo  zaradi jemanja močnih kemičnih zdravil, radioterapije  in razpadanja tumorjev po terapiji.    Dr.Korepanov opozarja, da je uživanje agarikusa pri onkoloških bolnikih priporočljivo šele  pet tednov  po zaključeni kemo- ali radioterapiji, da se ne zmanjša učinek terapije, iz organizma pa se izločijo vsi strupi, tudi tisti, ki nastanejo ob razpadanju tumorjev. Priporoča se protokol 3 mesece 2 x dnevno 1 kapsula in 3 mesece 1 x dnevno 1 kapsula. 

 

 Agaricus vsebuje kisline kot so linolenska (20%), agaricin (9,5%), palmitinska (8,8%) , arahidonska (8,7%), linolna (5,2%), behenska (6,3%), oleinska (0,1%), organske kisline - citronska, jabolčna, fumarna in ricinol, 7%  polisaharidov, 18% pektinov, 14% hemiceluloze in 3% glukozamina d-glukozamin (2-deoksi-2-amino-d-glukoza), sitosterol, ergosterol, glukozo, manitol,   antocianide, pa tudi mineralne soli, predvsem fosforjevo kislino. Micelij agarikusa  vsebuje predvsem  ogljikove hidrate in beljakovine.   

 

KRATKA ZGODOVINA

 

Agarikus  je veljal v Rusiji kot učinkovito naravno protimikrobno sredstvo in tradicionalno zdravilo proti tuberkolozi,  v vojnem času so ga uporabljali kot antiseptično oblogo za rane, pri onkoloških bolnikih pa so gobo celo polagali na rakave razjede.

Ohranili so se zapisi ljudskih zdravilcev o uporabi agarikusa pri okužbah, boleznih prebavnega trakta in zunanji uporabi pri ranah kot protivnetni prašek.

Danes se v ljudski medicini agarikus  najpogosteje uporablja  kot dodatno protitumorsko sredstvo, za boleznih jeter in dihal ter za zmanjševanje teže.

Ključna sestavina agarikusa je agaricin ali agaricinska kislina, ki jo je farmacija sprva ekstrahirala iz agarikusa, zaradi izjemnih zdravilnih učinkov pa so to snov tudi sintetizirali.

Klinične študije v onkologiji so namreč pokazale, da agaricin odstranjuje iz organizma razgradne produkte raka v različnih fazah, tudi v stanju nekroze.

Po kemoterapiji agaricin normalizira delovanje jeter in obnovi črevesno floro. Kot farmecevtski proizvod se agaricin predpisuje pri boleznih jeter, črevesja, želodca, ledvic in sečil, pri avtoimunih boleznih, artritisu, multipli sklerozi, epilepsiji, okužbah, pri ginekoloških boleznih (polipi, fibromi, endometriozi), glivičnih boleznih (kandida), po kempoterapiji in radioterapiji.  

Sorodne objave

Vodnik za boljše počutje (pomaga "kar tako" in v primerih brezvoljnosti, depresije, anksioznosti)

Glede na trenutne okoliščine, s katerimi se soočamo in ki drastično spreminjajo naš način življenja, omejujejo socialni …

Vodnik po težavah z očmi

Če imate izzive z očmi, kot so rdečica, srbečica, bolečine ali suhe oči, občutek peska in kljuvanja v očeh, krvave oz. …

So alge popolno hranilo?

V osnovi alge povezujemo z morjem in posledično z jodom. Ampak alge niso samo jod. Gre za popolno hranilo in naravnen …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.