PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ultimativna nega las in kože poleti

Ultimativna nega las in kože poleti

Čeprav obožujemo poletje, lahko imamo zaradi njega določene težave z lasmi in kožo, ki so v zimskem delu leta manj prisotne. 
Zaradi morske soli, klora in sonca se marsikdo ob koncu poletja spopada z razcepljenimi konicami, izsušenimi in pustimi lasmi ter poškodovano kožo. Da bi se letos temu izognili v karseda veliki meri, priporočamo, da upoštevate naslednje nasvete!

 

Nega las poleti

Katere težave z lasmi se lahko pojavijo poleti, in zakaj? 

  • mastno lasišče zaradi potenja

  • suhi lasje zaradi sonca, soli in vetra

  • cepljenje lasnih konic 

  • poškodbe in izpadanje las zaradi nošenja pokrival

Pogosto pozabimo na zaščito las, ki so poleti izpostavljeni škodljivim vplivom vročine, sonca in morske soli. Sonce in morska sol namreč odpreta lasne luske in poškodujeta ovojnico lasu, zaradi česar lasje izgubljajo vlažnost ter postajajo vedno bolj suhi in razcepljeni. Kaj narediti?

4 koraki za sijoče lase poleti

1. preventivna zaščita/obloge za lase in zaščitno pokrivalo 

2. oljenje las pred spanjem in pred odhodom na plažo 

3. uporaba vlažilnega šampona 

4. uporaba hidrolata

 

Nega kože poleti

Kaj pa koža? Kakšne težave lahko pričakujemo, če se ne bomo ustrezno pripravili? 

  • mastna koža zaradi vročine in sončne kreme

  • suha koža zaradi izpostavljanja soncu

  • staranje kože in izguba kolagenskih vlaken

  • opekline

  • pigmentni madeži 

 

Nekaj besed o sončenju … 

Poletje je v polnem razmahu in če se že pridno nastavljate sončnim žarkom (ali pa to še planirate), preverite pomembna pravila pravilnega sončenja! Sonce je vir vitamina D, ki je za naše zdravje temeljni vitamin. Zato je pomembno, da se soncu izpostavimo tudi med 10. in 14. uro. Seveda velja previdnost! Začnemo postopoma, z minuto na dan, količino pa nato postopoma povečujemo (do 30 minut dnevno). Sonce nas ne sme opeči! Verjeli ali ne, k zmanjšanju tveganja za opekline pripomore tudi izbira prave hrane. 

 

Pojejte svojo sončno kremo!

Naravno zaščito pred soncem lahko okrepite s hrano ter obenem celo preprečite formiranje rakavih celic in izgubo kolagena! Uživajte živila, ki so bogata z antioksidanti in vsebujejo resveratrol, kvercetin, likopen, karotene in luteolin, npr. pravi kakav, olivno olje, brokoli, črni čaj, zeleni čaj, jabolka, čebula, korenje, paradižnikova mezga, borovnice …

V poplavi krem za sončenje, kakšno obliko zaščite izbrati? Posegajmo po sončnih kremah z naravnimi mineralnimi filtri – cinkov oksid – ter preverimo, da mineralni filter ne vsebuje nanodelcev. To se bo sicer kazalo v neprivlačni beli sledi, ki jo krema pusti na koži. A z malo vztrajnosti bo tudi ta sled izginila. Sicer pa naj ima sončna krema čim višji delež ekoloških sestavin in čim več nasičenih in mononenasičenih maščob (masla, olivno in avokadovo olje), izogibajmo pa se sintetičnim filtrom, konzervansom, umetnim dišavam in barvilom ter plastični embalaži.

Kaj pa če vseeno pride do opeklin? Kako kožo najhitreje regenerirati? Z mumijo. Altajska gorska smola mumija namreč pospeši obnovo in regeneracijo celic ter izboljša pretok krvi v koži in mikrocirkulacijo, zaradi česar je odlična pri raznih opeklinah in ranah.

Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.