Spoznaj MAGNETIČNO KOLEKCIJO NAKITA in praznuj ženstvenost skupaj z Jasmino. Kolekcijo VRNITEV ŽENSTVENOSTI sestavljajo tri zapestnice, biserni uhani in broška.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Tudi ekstremist v pomlajevanju - Bryan Johnson uporablja fotobiomodulacijo

Tudi ekstremist v pomlajevanju - Bryan Johnson uporablja fotobiomodulacijo

V iskanju daljšega in bolj zdravega življenja inovatorji, kot je Bryan Johnson, premikajo meje tega, kar zmoreta znanost in tehnologija. Bryan je znan podjetnik in vizionar, dosegel je pomembne rezultate na področju dolgoživosti z vključitvijo sprememb življenjskega sloga ter s svetlobno terapijo.

Kdo je Bryan Johnson?

Bryan je zelo uspešen podjetnik in napreden vlagatelj, znan po svojih podvigih v različnih panogah, povezanih s tehnologijo.

Je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Kernel, nevrotehnološkega podjetja, ki se osredotoča na razvoj naprednih vmesnikov možgani-računalnik. Poleg svojega dela s Kernelom je ustanovil tudi OS Fund, ki vlaga v transformativne tehnologije, ki lahko preoblikujejo našo prihodnost. Med drugim gre za odkritja na področju diagnostike, sintezne biologije in genomike. Nekatere od teh že zvenijo, kot da živimo v znanstvenofantastičnem filmu.

Tako se zavedamo, da se Bryanovo življenje vrti okoli premikanja meja človeškega potenciala. Vlaga in razvija tehnologije, katerih namen je izboljšati kakovost življenja, podaljšati človeško življenjsko dobo in povečati človeške sposobnosti. Celo zame - ki sem kar sodoben biohacker ter berem o sedanjih in prihodnjih medicinskih izumih in pripomočkih za biološko vdiranje in njegovi rituali kar malo preveč … pa vendar … 

Brian je bil dolga leta priden delavec, jedel je nezdravo hrano, slabo spal in doživljal veliko stresa. Jasno je, da se je v tem času opekel in ogrozil lastno zdravje. Sliši se podobno mnogim zgodbam o »uspešnih« začetnikih, kajne?

Kot piše v svoji objavi:

"Zredil sem se, kar je spodbudilo neizprosen sram, krivdo in slabo počutje."
Bil je v slabem stanju, bil je depresiven in čeprav je delal na razburljivih projektih, ni več užival v procesu. Ločitev mu je življenje celo otežila in zagrenila. Po tem "zadnjem" klicu pa je začel popolnoma spreminjati svoj življenjski slog.

Od takrat se osredotoča na dolgoživost. Leta 2021 je napovedal svoje novo podjetje, imenovano Project Blueprint, s ciljem obrniti proces staranja svojih organov.

Projekt Blueprint zahteva zelo ambiciozen in drag trud, da bi Bryanovi organi delovali kot organi 18-letnika. Ta protokol vključuje jemanje tablet, sledenje strogi dieti, vsakodnevne enourne vadbe, vztrajanje pri določeni spalni rutini, medtem ko jih spremlja skupina več kot 30 zdravnikov. Poleg tega Bryan uporablja tudi najnovejše tehnologije, da še izboljša svoje rezultate.

In znanost potrjuje, da mu to zelo dobro uspeva!

Prva stvar po prebujanju: svetlobna terapija

Eden najbolj opaznih vidikov Bryanove dnevne rutine je, koliko je predan svetlobni terapiji. Študije so pokazale, da prilagajanje cirkadianega ritma prispeva k boljšemu spancu, boljšemu načinu življenja in več energije.

Protokol terapije z rdečo svetlobo Bryana Johnsona

Kot je delil z javnostjo, ne uporablja le svetlobe za posnemanje naravne sončne svetlobe, temveč tudi rdečo in bližnjo infrardečo svetlobo za pospeševanje celjenja in upočasnjevanje procesa staranja – kar je njegov končni cilj.

Terapija z rdečo svetlobo, v akademskih krogih znana tudi kot fotobiomodulacija, vključuje izpostavljenost določenim valovnih dolžinam svetlobe za spodbujanje celičnih procesov, ki spodbujajo celjenje in pomlajevanje.
Glede na raziskave ima terapija številne prednosti, kot so izboljšano delovanje mitohondrijev, zmanjšano vnetje in podprta proizvodnja kolagena, kar vse prispeva k mlajšemu videzu in povečani vitalnosti.

Bryan trdi, da je s svojo predanostjo svetlobni terapiji dosegel izjemne rezultate. Čeprav se lahko rezultati med posamezniki razlikujejo, Bryan poroča:

  • povečana raven energije,
  • izboljšana tekstura kože,
  • kot tudi izboljšano mentalno jasnost.

Seveda lahko rečete: v redu, ampak on naredi toliko stvari, da bi se tako počutil … kako ve od česa točno?
Ne pozabite, da testira vse, vsako napravo, vsak grižljaj hrane, vsak gib, ki ga izvaja v svojem življenju, kar pomeni, da je preizkusil tudi učinkovitost terapije z rdečo svetlobo in tega se še vedno drži. Navsezadnje, 30 zaposlenih zdravnikov, ki dobesedno živijo z njim … nekaj pa morajo delat.

Kot je bilo že omenjeno, Bryan uporablja terapijo z rdečo svetlobo za pospešeno celjenje, zdravje kože, izboljšanje razpoloženja in kakovosti spanja. Preizkušal je več različnih blagovnih znamk in proizvajalcev, a iz njegove zadnje objave na Instagramu lahko razberemo, da je njegova trenutna plošča identična panelom, ki jih je v Slovenijo pripeljal tudi Klepet ob kavi.

Plošča oddaja valovne dolžine 630 nm in 830 nm in obstaja možnost pulziranja, ki sega od neprekinjenega pulza do 40 Hz.

Ta naprava ima zahtevano izhodno moč 200 mw/cm^2 obsevanja pri 6 palcih (ob upoštevanju, da so proizvajalci pogosto trdili, da so številke veliko nižje od naših testiranih številk).

V primerjavi s priporočili drugih blagovnih znamk, Bryan ne predlaga izvajanja terapije z rdečo svetlobo vsak dan, ampak le 3-krat na teden v trajanju 12 minut.

Dnevna rutina onkraj svetlobne terapije

Čeprav igra svetlobna terapija ključno vlogo v Johnsonovi dnevni rutini, to ni edini dejavnik, ki prispeva k njegovemu splošnemu zdravju in dobremu počutju.

Čisto prehranjevanje v kombinaciji z občasnim postom + desetine dodatkov. Mislim, da ima več kot 100 kapsul samo za dobro jutro.

Bryan sledi holističnemu življenjskemu slogu, ki vključuje čisto prehranjevanje, redno vadbo, meditacijo in druge prakse, namenjene optimiziranju njegovega duševnega in fizičnega zdravja.

Kar se tiče prehrane, je vegan. Vsako jutro popije svojo jutranjo pijačo, imenovano "Zeleni velikan", ki je zelo podobna Eko zelenju, nato poje skledo "Super Veggie" in "Nutty pudding" in na koncu še en obrok okoli poldneva, ki prav tako temelji na zelenjavi in solatah.

Poleg ponavljajočih se rastlinskih obrokov jemlje na desetine prehranskih dopolnil, priznava pa tudi dobro delovanje adaptogenov.

Jutranja vadba za celotno telo

Bryanov fitnes protokol poudarja mišični spomin in zahteva mentalno angažiranost, saj se vsak dan izvajajo iste vaje. Zjutraj izvaja vaje za moč celega telesa in vaje za mobilnost, ki jim dodaja dodatne visokointenzivne intervalne vadbe (HIIT).

Testiranje in fina nastavitev

Njegova strokovna ekipa nenehno išče nove možnosti, ki bi lahko spodbudile njegovo poslanstvo. Poglobijo se v raziskovalne članke in zbirajo dokaze o tem, kako lahko ta določena dejavnost izboljša njegovo dolgoživost.

Kot je še povedal v intervjuju:

»Zbrali bi vse dokaze, ustvarili bi klinične smernice in nato implementirali protokole. Moj vsakdanji življenjski slog je rezultat tega procesa.«
In ne boste presenečeni nad dejstvom, da je merjenje učinkovitosti katere koli njegove dejavnosti ali navade nedvomno.

Če bo v svoje življenje uvedel novo rutino ali novo napravo, bo testiral ter preizkusil, kako to vpliva na njegovo zdravje. Redno opravlja krvne preiskave. Redno, v smislu … dnevno!

Kdaj pa ste vi nazadnje preverili svojo kri?

Sorodne objave

Tu je naprava, s katero lahko slišite svoje rastline! Kaj bi vam zaigrale?

»Živijo, kako se počutiš danes?« »Pozdravljena Jasmina! Počutim se zelo dobro, hvala. Sončna svetloba je danes popolna …

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.