PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Top hrana za pomiritev črevesja

Top hrana za pomiritev črevesja

Če pogostokrat občutite napihnjenost, imate refluks, bolečine v želodcu ali pa je vaša prebava neredna, potem črevesje potrebuje pomoč. Kot prvo bi bilo dobro odstraniti določena živila, in sicer jajca, mleko in gluten, kot drugo pa v telo vnesti hrano, ki jo črevesje obožuje. Ne samo, da se bodo popravili zgoraj našteti fizični znaki neugodja, izboljšave boste zaznali tudi na počutju in psihi.  

Top hrana za črevesje

  1. Regrat

Je diuretik in spodbujevalec odvajanja blata ter izločanja žolča. Po ljudskem izročilu se že dolgo uporablja pri prebavnih motnjah in zaprtju zaradi lenega črevesja oz. slabega izločanja prebavnih sokov, saj pospešuje delovanje vseh izločevalnih žlez.

  1. Zeljna voda (zelnica) 

Pitje vode, v kateri se je kuhalo zelje, lahko pomaga pri razstrupljanju telesa oz. pri ponovni vzpostavitvi ravnovesja v prebavilih. Kot večina drugih fermentiranih živil tudi kislo zelje pospešuje čiščenje prebavil in izboljšuje presnovo. Tako se zaradi izboljšane črevesne flore določena hranila lažje absorbirajo v črevesju, kar posledično krepi imunski sistem. Zaradi visoke vsebnosti fitokemikalij je lahko zeljna voda zelo koristna naravna pomoč za tiste, ki se spopadajo z želodčnimi razjedami. Študija iz leta 1949 (Garnett Cheney, MD) je pokazala, da 42-dnevno pitje zeljne vode sanira nastale čire na želodcu.

  1. Fermentirana hrana

Vodni kefir, kombuča, kimči, fermentirana zelenjava … Uživanje take hrane deluje blagodejno na uravnavanje disbioze v črevesju, pomaga pri driski ali zaprtju ter dolgoročno krepi črevesno mikrobioto. 

  1. Česen 

Česen spodbuja delovanje želodca, črevesja in žolča. Hkrati uravnava delovanje črevesne flore, saj zavira hitro razmnoževanje neželenih bakterij. Zmanjšuje tudi gnilobne in strupene snovi v črevesju ter ga razkužuje. Učinkovito blaži tudi vnetja prebavil, kot so vnetje želodčne in črevesne sluznice ter griža. Takšno delovanje česna preprečuje nastajanje črevesnih plinov, krčev, drisk in širjenje škodljivih sestavin, ker preprečuje, da bi se te absorbirale in s tem prodrle v kri in nadalje v organizem. 

  1. Čija in lanena semena

Chia semena so bogat vir vlaknin, ki so izredno pomembna pri uravnavanju sladkorja v krvi in prebave. Ker spodbuja normalno delovanje črevesja, boste občutili manj napihnjenosti pa tudi na vece boste šli brez težav. 

 

DODATNA POMOČ:

Probiotiki: 

Na tržišču je namreč sicer veliko dobre in okusne hrane, ki vsebuje probiotike (kefir, kislo zelje …), vendar bi je morali pojesti zares ogromno (v primerjavi z eno kapsulo probiotikov z 20 milijardami sevov). Probiotiki omogočajo telesu, da se lažje brani pred nezaželenimi posledicami sodobnega načina življenja. Z okrepljeno črevesno floro je namreč imunski sistem močan, črevesno ravnovesje pa se zrcali tako na počutju kot videzu. Zlasti pomembni so v času med in po zdravljenju z antibiotiki, pri čemer je treba z jemanjem vztrajati vsaj 3 mesece.

Formula za jetra in črevesje:

Odpadni material, ki se zadržuje v črevesju dalj časa povzroča gnitje in vrsto drugih problemov, npr. slabo prebavo, napihnjenost in posledična povečano telesno težo. Pred vsakim razstrupljanjem bi morali skupaj s črevesjem očistiti tudi jetra. Jetrom in črevesju lahko pomagamo z uživanjem živil, ki spodbujajo njihovo delovanje in imajo očiščevalni učinek, pomagajo okrepiti imunski sistem, izboljšujejo prebavo ter povečujejo absorbcijo hranil in eliminacijo odpadkov iz telesa. Mednje sodijo: lanena semena, indijski trpotec, kumina, koriander, origano, ekološki peteršilj in glina za prehranske namene. 

Omega-3:

Če porušimo črevesno floro, bomo tako prikrajšani za esencialne maščobe (recimo za protivnetno delujoče omega-3). Posledica tega bo vse več vnetij v telesu . Glede na to, da mnogi raziskovalci vnetja povezujejo tudi z nevrodegenerativnimi obolenji, lahko že pomanjkanje omega-3 vodi v motnje počutja. Ugotavljajo, da imajo ljudje z večjim vnosom omega-3-maščobnih kislin bolj raznoliko mikrobioto. To pa pomeni številne koristi za zdravje, tj. od manjšega tveganja za pojav diabetesa in debelosti do zmanjšane možnosti za pojav vnetnih bolezni črevesja, npr. kolitisa in Crohnove bolezni.

 

Naravno odvajalo (rastlinske granule): 

Uporaba močnih sintetičnih odvajal ima vrsto negativnih učinkov na telo (in se zato ne priporoča!), toda z namakanjem nekaterih naravnih semen ali posušenih listov lahko ustvarite blago in popolnoma neškodljivo odvajalo, ki bo uravnavalo prebavni sistem in lajšalo kakršne koli obremenitve v tem smislu. Prav zaradi vseh teh ugotovitev so torej nastale rastlinske granule, ki v želodcu nabreknejo ter s tem pospešijo prebavo ter učinkovito pomagajo pri zaprtju brez uporabe sintetičnih odvajal!

 

Rastlinske granule - naravno odvajalo

Rastlinske granule - naravno odvajalo

Rastlinske granule sestavljene iz osmih rastlin, ki skupaj pospešijo prebavo in učinkovito …

25,00
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

BREZPLAČEN test Kakšno je stanje moje prebave? najdete na: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html 

 
 

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Kaj bi morali jesti kronično utrujeni, izčrpani, izgoreli ljudje?

Srčno vam priporočamo ogled spodnjega posnetka, ki je poln modrosti, predvsem pa razumevanja in strategije, kaj narediti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.