Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

To sposobnost imamo vsi, ne le šamani!

To sposobnost imamo vsi, ne le šamani!

Že od vsega začetka človeštva so se rastline, skupaj z drugimi elementi zemlje, uporabljale za zdravljenje in dobro počutje ljudi. Veljalo je celo prepričanje, da so ljudje intuitivno vedeli, katere rastline uporabiti za specifične zdravstvene težave. Mnoga plemena in šamani še danes ohranjajo tradicijo zdravljenja (in pogovarjanja) z rastlinami, ki se je iz roda v rod prenesla vse do danes. Nekako smo sprejeli dejstvo, da imajo šamani zmožnost komuniciranja z rastlinami, ampak resnica je drugačna! Te sposobnosti nimajo le šamani, ampak vsi ljudje. Bolj kot je človek usklajen z energijami narave, lažje in jasneje zaznava energije rastlin. Pomagala, ki nam jih je dala zemlja, so torej ljudje uporabljali že od začetka časa. Delali so si čaje, tinkture, kopeli, inhalacije … Vse to jim je v času, ko ni bilo zdravil, pomagalo k ozdravitvi. Znanja o rabi rastlin še vedno obstajajo. Tudi na internetu lahko najdemo zanesljive vire o delovanju rastlin za različne zdravstvene izzive.

Dandanes so večinsko prednost prevzela sintetična zdravila iz laboratorijev, čeprav je verjetno manj znano, da ima veliko zdravil v svoje formule vključene tudi rastline oz. derivate ali izolirane učinkovine iz rastlin, ki so bili poustvarjeni umetno. Sporno pri tem je, da s tem ko izoliramo določeno substanco, izgubi določen nadzor nad delovanjem. Morda imajo ravno zato sintetična zdravila za cel roman dolg spisek stranskih učinkov, medtem ko so stranski učinki pri uporabi rastlin redki oz. jih ni. Tudi predoziranje z rastlinami je praktično nemogoče (za razliko od sintetičnih zdravil). Dr. Nikki Starr (avtorica članka) je bila svojčas zaposlena v zdravstvu, a se je zaradi vseh praks in nepravilnosti, ki jih je opazila v sistemu, odločila za “vzhodno” vrsto medicine, ki poudarja pomen uporabe zdravilnih rastlin. Tudi zdaj svojim pacientom redko predpiše sintetična zdravila oz. vedno v prvi vrsti razišče, katera od rastlin oz. katera mešanica rastlin bi določenemu pacientu najbolj koristila. Če po dveh tednih ne zazna nobenega napredka v izboljšanju stanja, pa predpiše običajno medicinsko zdravljenje. V zadnjih sedmih letih se ji je to zgodilo samo dvakrat.

Povzeto po: Nghala Bianca aka Dr. Nikki Starr (Music of the Plants)

 
Če vas zanima uporaba rastlin v praktične namene, pa nimate ustreznih znanj ali virov, vabljeni na vikend seminar na Jezersko: FITOTERAPIJA za krepitev zdravja, preventivo in zdravljenje

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/vikend-seminar-fitoterapija-za-krepitev-zdravja-preventivo-in-zdravljenje.html

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.